Viitorul Tehnologiei

Viitorul suna bine !

Nokia Kinetic, telefonul care se ridică atunci când eşti apelat

Ca orice concept, Nokia Kinetic încearcă să impună o abordare nouă. De data aceasta, este o abordare care le va surâde în egală măsură producătorilor şi utilizatorilor.

Nokia Kinetic propune un nou sistem de notificare a utilizatorului. În prezent, sistemele de notificare cele mai folosite în cazul apelurilor şi mesajelor primite sunt tonurile de apel şi vibraţiile. Conceptul de faţă are o abordare diferită.

Kinetic are partea inferioară curbată. Când eşti apelat sau primeşti un mesaj, telefonul se ridică treptat "în picioare". Dacă nu vrei să preiei apelul, nu trebuie decât să-l împingi uşor la loc, iar el, cuminte, se va lipi la loc de masă.

Pe cât de simplă, pe atât de practică este ideea. Gândeşte-te că te afli la birou şi eşti apelat. În loc să sune şi/sau să vibreze, stresându-ţi colegii, telefonul tău se ridică uşor atrăgându-ţi atenţia. Şi, la fel de calm, poţi respinge apelul pentru a continua şedinţa.

Fiind un concept, nu avem de unde să ştim dacă şi când, Nokia sau alt producător va pune în practică această idee. Autorul conceptului, Jeremy Innes-Hopkins, vine doar cu ideea, nu o sprijină şi cu o soluţie de punere în aplicare. Aceasta fiind treaba producătorului. Cert este că, dacă ar deveni realitate, un astfel de sistem ar fi adoptat rapid de majoritatea utilizatorilor.

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Arhiva

Persoane Interesate