Viitorul Tehnologiei

Viitorul suna bine !

Primo Battery Cube sau cum dublezi autonomia telefonului

Jucăria de faţă nu este chiar un cub, însă include o baterie reîncărcabilă de 1.000 mAh. Primo Battery Cube are latura de 4 cm şi este destul de mic ca să nu-l simţi când pleci la drum. Dacă ştii că pleci într-o zonă unde nu vei ave acces la o sursă de curent şi telefonul mobil îţi este indispensabil, gadget-ul de faţă este uşor de recomandat. Pentru a-l încărca poţi să foloseşt orice încărcător cu mufă miniUSB sau microUSB. LED-urile de pe faţa superioară îţi indică nivelul de încărcare. Atunci când bateria telefonului s-a descărcat, desfaci unul din cei doi conectori rabatabili şi-l conectezi la mufa terminalului mobil.

Fiecare ora petrecuta in fata televizorului, ne apropie de moarte

Sumbrul diagnostic a fost pus de cei mai mari specialisti britanici in efectele negative ale televiziunii asupra sanatatii umane. Avertismenul este valabil mai ales pentru persoanele care se bucura de o stare de sanatate optima, pe care risca sa si-o ruineze daca aleg in continuare sa isi petreaca timpul liber in fata ecranului TV.
Studiile au venit cu o serie de rezultate socante. Fiecare ora petrecuta in fata televizorului sporeste cu 7% riscul de a dobandi o boala a inimii. Cei care isi petrec circa 4 ore zilnic la televizor prezinta, in schimb, un risc de 28% de a muri din cauza afectiunilor coronariene.

BitDefender Total Security 2011 – versiune nouă, funcţii noi

Total Security este cea mai completă suită de securitate BitDefender. Aceasta oferă protecţie împotriva celor mai importante tipuri de atacuri, precum şi instrumente de întreţinere şi optimizare a PC-ului. Cei de la BitDefender lucrează deja la Total Security 2011, versiune care se află în prezent în stadiu beta.
Ca orice versiune nouă, BitDefender Total Security 2011 vine cu o serie de noutăţi. Câteva dintre ele sunt chiar interesante şi vor aduce un plus de utilitate suitei româneşti de securitate care se bate de la egal la egal cu produse celebre de afară.

O nouă lege desfiinţează practic contractele de telefonie mobilă

Vom fi liberi să renunţăm când vrem la abonament, fără să plătim clauze de reziliere. Aceasta este, pe scurt, legea privind clauzele impuse consumatorilor, lege pe care deputaţii au adoptat-o deja şi urmează acum să fie promulgată de către preşedintele Traian Băsescu.
Legea e cu dus şi întors: pe de o parte ne bucurăm că nu mai suntem legaţi de contract, pe de altă parte trebuie să fim conştienţi că nu vom mai putea cumpăra telefoane la ofertă. Operatorii nu se vor risca să vândă telefoane subvenţionate fără o garanţie pentru amortizarea cheltuielilor.

Ziua cea mare pentru iPhone 4, umbrită de critici şi reclamaţii

Cei care sunteţi nerăbdători să intraţi în posesia noului iPhone 4 , mai aveţi puţină răbdare. S-ar putea să aibă o problemă cu display-ul. Până în momentul de faţă, 27 de indivizi care au reuşit să obţină un astfel de exemplar, au raportat afişarea unor zone îngălbenite pe ecran, în ciuda oricăror reglaje de luminozitate. Majoritatea reclamaţiilor nu sunt însă însoţite de fotografii care să probeze respectiva anomalie.


Vuvuzela s-a instalat discret în player-ul YouTube

Atât de controversatele vuvuzele şi-au făcut loc şi pe YouTube, acolo unde le putem asculta prin intermediul unui buton dedicat. Acesta se află amplasat în partea inferioară a player-ului, imediat în dreapta căsuţei pentru selectarea rezoluţiei clipului. Este o mingiuţă nu foarte sugestivă, dar care va deveni cu siguranţă cunoscută. Sperăm ca ea să dispară după ce se încheie Campionatul Mondial din Africa de Sud


EOS Mixtape – ceasul care trezeşte multe amintiri plăcute

Acest gadget nu se adresează adolescenţilor sau copiilor. Prea puţini dintre ei au avut de-a face cu casete audio. Personal, EOS Mixtape îmi aduce aminte de walman-urile cu casetă pe care le-am avut şi cu dexteritatea pe care o căpătasem de-a căuta o anumită piesă pe faţa unei casete. Cei care aveau radiocasetofon cu contor şi destul timp la dispoziţie puteau fi şi mai precişi în găsirea ei. Îmi aduc aminte de faptul că mizeria de pe capul de citire al casetei sau motoraşul principal al mecanismului puteau influenţa calitatea audio. Caseta audio nu a avut poate acelaşi impact ca vinilul, însă cred că amintirea ei nu a dispărut de tot în era sunetului digital.

Firefox 3.6.4, mai stabil prin izolarea plugin-urilor

Mozilla a lansat o nouă versiune a browser-ului Firefox. 3.6.4 este un update minor care repară o serie de bug-uri dar aduce şi o funcţie care va contribui la creşterea stabilităţii.

Firefox 3.6.4 împrumută de la Google Chrome ideea rulări plugin-urilor în procese separate. În loc să se blocheze tot browser-ul când un plugin devine instabil, acum va fi suficient să dai un refresh paginii cu probleme.

3 milioane de iPad-uri vândute în 80 de zile

Recunosc că pentru mine, ca posesor de laptop, atracţia iPad-ului este minimă. Este o "jucărie" ce nu-mi poate sluji în scop profesional şi nici nu poate înlocui telefonul mobil. Este un tip nou de produs, poziţionat între telefon şi laptop, pentru care nu există o nevoie specifică. Dacă laptopul, respectiv telefon servesc nevoi specifice, iPad-ul este mai mult un moft.

Persoane Interesate