Viitorul Tehnologiei

Viitorul suna bine !

Peste un milion de convorbiri din Gmail, în primele 24 de ore

Lansarea serviciului VoIP din Gmail de zilele trecute a fost un succes din două cauze: este vorba de un serviciu Google care are întotdeauna lipici la presă şi conţine cuvântul free.

Din aceste considerente, cei de la Google ne anunţă pe Twitter că în primele 24 de ore de la lansare, din Gmail au fost realizate peste un milion de apeluri. Probabil că majoritatea acestora au fost realizate către Statele Unite şi Canada, ţinând cont că aceste destinaţii pot fi apelate gratuit.

Lansarea acestui serviciu a născut o dezbatere destul de aprigă cu privire la scopul celor de la Google. Unii susţin că pe Google nu-l interesează domeniul VoIP şi nici nu ţine neapărat să concureze cu Skype. Aceştia sunt de părere că Google pregăteşte doar terenul pentru viitoarea generaţie a motoarelor de căutare, cea pe baza comenzilor vocale.

Google, pe altă parte, se jură că nu este adevărat şi că VoIP se va dovedi o afacere profitabilă. Asta cu condiţia ca apelurile plătite să aducă mai mulţi bani decât sunt necesari susţinerii celor gratuite.

Aşa vor arăta ziarele în viitor

Presa scrisă trece printr-o perioadă critică. Stând între Internet şi interesele economice respectiv politice ca între ciocan şi nicovală, credibilitatea şi tehnologia sunt două dintre problemele mari ale presei actuale. Cel puţin una dintre ele, ameninţarea Internetului, ar putea fi combătută tot cu ajutorul tehnologiei.

Altfel spus, cei de la LG au demarat producţia în masă a două produse care îşi vor face pe viitor loc în rândul cărţilor, al ziarelor şi al revistelor scrise. Este vorba de un ecran color de tip e-paper (hârtie electronică) de 9.7 inch şi alt e-paper alb negru de 19 inch. Acesta din urmă este flexibil şi ar putea arăta exact ca cel din imaginea alăturată.

Dacă (sau mai bine spus când) inginerii vor găsi soluţii pentru implementarea într-un astfel de dispozitiv flexibil cu ecran e-paper a diverse tehnologii precum o baterie eficientă sau un modul 3G respectiv Wi-Fi, am putea asista la un ziar electronic, conectat la Internet. Am putea primi în timp real cele mai noi ştiri şi articole publicate, atunci când citim ziarul electronic la metrou.

Revenind la e-paper-ul flexibil al celor de la LG, singurele specificaţii cunoscute la această oră sunt greutatea de 130 de grame şi grosimea care măsoară 0.3 mm. Rămâne de văzut cum şi cât de repede vor evolua lucrurile în acest domeniu deosebit de interesant pentru cei care nu sunt străini de cărţi şi ziare.
 

Google Chrome, la versiunea cu numărul 7

Este deja cunoscut faptul că Google Chrome are obiceiul de a arde versiunile. În mai puţin de doi ani de la lansarea primei versiuni, Chrome a ars nu mai puţin de şase versiuni, iar acum suntem deja în faţa celei de a şaptea.

Cei de la Google preferă să aducă noutăţile treptat. Nu le ţin special pentru versiunile majore. Aşa se face că nici versiunea cu numărul şapte nu înseamnă prea mult din punctul de vedere al schimbărilor vizibile. Oricum, vorbim aici de Google Chrome 7 versiunea dev, nu de cea finală.

Aşadar Chrome 7 vine cu funcţii noi. Repară unele bug-uri, îmbunătăţeşte stabilitatea şi include un plugin numit NaCl (Native Client). NaCl este o tehnologie care le permite dezvoltatorilor de aplicaţii web să folosească acelaşi cod ca pentru programele de desktop.

Cu alte cuvinte, dezvoltatorii vor putea crea aplicaţii web mult mai complexe, care ar putea rivaliza ca interfaţă şi funcţionalitate cu cele de calculator. Este exact ceea ce doreşte Google: să mute focusul de la sistemele de operare clasice la cele online. Şi este direcţia spre care oricum ne îndreptăm, fie că ne place sau nu.


Sursa: www.Go4iT.ro

Canon EOS 60D - schimbări în segmentul mainstream

Primul zvon pe care l-am aflat despre noul Canon EOS 60D a fost faptul că va avea ecran rabatabil. El a fost confirmat astăzi de anunţul oficial. Ecranul de 3" cu rezoluţie foarte înaltă a fost împrumutat de la 550D. Senzorul de 18 MP şi filmarea la rezoluţie full HD se regăsesc şi la performantul 7D. Deşi este urmaşul lui EOS 50D, aparatul de faţă nu are carcasa din magneziu, fiind cu 8% mai uşor. Fotografierea în rafală este posibilă acum cu doar 5,3 cadre pe secundă, un alt pas înapoi faţă de predecesorul său.

În mod ciudat, Canon oferă efectele de imagine Creative Filters celor care vor să cumpere modelul EOS 60D. Prin aceasta, producătorul pare că vrea să-i atragă şi pe amatorii cu conturi generoase care vor să facă trecerea de la o compactă la un aparat cu o calitate superioară a imaginii. Cunoscătorii vor aprecia însă posibilităţile de editare ale imaginilor RAW direct în aparat.

Stocarea fotografiilor se face acum doar pe carduri SD/SDHC/SDXC, cele CF fiind scoase din ecuaţie. Pentru focalizare a fost folosit acelaşi senzor cu 9 puncte ca la 50D, însă plaja ISO a fost extinsă până la 6400 în mod normal şi până la 12.800 cu reducerea rezoluţiei. Canon EOS 60D va fi disponibil începând din luna septembrie, preţurile peste ocean fiind de 1.100 $ pentru body şi de 1.400 $ împreună cu obiectivul stabilizat 18-135 mm f/3.5-5.6.

Facebook ca reţea socială a criminalilor în serie

De la Campionatul Mondial din 1994, când un fotbalist columbian a fost asasinat din motive fotbalistice, ştim cu toţii că omuciderea nu înseamnă mare lucru pentru "băieţii răi" din Columbia. Dar să foloseşti Facebook pentru crime în serie, deja este ceva nou. Chiar şi pentru ei!

În altă ordine de idei, în ultimele 10 zile au fost ucişi trei tineri în sud-vestul Columbiei. Partea bizară constă în faptul că numele celor trei tineri erau pe nişte aşa-zise liste negre publicate pe Facebook.

Două dintre crime s-au petrecut pe 15 august, cu două zile înainte de publicarea primei liste negre. Apoi, a apărut o a doua listă neagră, tot pe Facebook. De pe această listă a fost ucisă o persoană în timp ce alta a reuşit să scape doar rănită.

Este ca şi cum cineva ar iniţia un joc în care ar posta pe Facebook numele persoanelor care ar dori să fie ucise, iar un ucigaş s-ar ocupa de treaba murdară. Poliţia, care a început să investigheze pista listelor negre abia după a două ucidere, oferă pentru orice informaţie utilă o recompensă de aproximativ 2.750 de dolari.

Orange pregăteşte o ofertă de iarnă cu iPad-uri şi alte tablete

Cotidianul francez "Les Echos" a dezvăluit planurile Orange de a comercializa până în iarnă tablet PC-uri sub brand propriu. Acestea vor avea un preţ subvenţionat în schimbul unui contract pentru servicii de date stabilit pe unul sau doi ani.

Tabletele vor rula sistemul Android şi se vor vinde cu preţuri între 100 de Euro şi până la 250 de Euro.

Nu este exclus ca Orange să decidă şi introducerea în ofertă a tabletelor iPad, cunoscut fiind faptul că operatorul portocaliu este unul dintre marii importatori de produse Apple (MacBook-uri şi telefoane iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS şi, în curând, iPhone 4) pe bătrânul continent.

Aşa va arăta Internet Explorer 9 (probabil)

Deşi s-a tot vorbit în ultimele luni de Internet Explorer 9, adevărul este că nu prea ştim mare lucru nici despre funcţiile noi pe care le va aduce, nici despre viteza de încărcare paginilor şi nici despre alte aspecte importante pentru un browser. În schimb, avem acum o primă imagine din care putem vedea cum va arată viitoarea versiune de Internet Explorer.

În primul rând trebuie spus că imaginea în cauză nu este furnizată oficial de Microsoft. Este doar "scăpată" pe net de către cei de la Microsoft Rusia. Oficial, Microsoft nu a confirmat dar nici nu a infirmat veridicitatea imaginii.

Mergând pe ideea că imaginea este reală putem observa o tendinţă de Chrome-izare a lui Internet Explorer. Aşa cum face şi Firefox 4, Internet Explorer 9 preia de la Google Chrome principiul spaţiului util cât mai mare . Din suprafaţa browser-ului, elementele componente sunt comasate cât mai strâns, pentru a oferi un spaţiu cât mai mare pentru site-urile propriu-zise.

Din imaginea alăturată se pot observa următoarele:

Bara de adrese şi cea de căutare au fost unite într-una singură
Tab-urile sunt şi ele plasate alături de bara de adrese
Meniurile text din partea dreaptă a barei au fost înlocuite de butoanele: home, bookmarks şi settings
A dispărut bara de status (cea din partea de jos a ferestrei)


Per ansamblu, nu arată rău. Nu ştiu însă ce rost are butonul Home în toată povestea. Este una din funcţiile foarte puţin folosite, care ar putea dispărea complet.

Prima versiune beta de Internet Explorer 9 este anunţată pentru 15 septembrie. Atunci îl vom putea testa şi ne vom putea face o părere mai aproape de adevăr despre ceea ce va reprezenta noua versiune a browser-ului de la Microsoft.

Optimus 7, primul telefon LG cu Windows Phone 7 pentru Europa

LG se pregăteşte să lanseze un telefon cu Windows Phone 7 în Europa. Smartphone-ul se va comercializa sub denumirea de LG E900 şi / sau LG Optimus 7. Brand-ul Optimus a fost ales iniţial pentru telefoanele LG cu Android, se pare însă că acum a devenit un brand care defineşte smartphone-uri de top, indiferent de platforma de operare.

LG Optimus 7 are touchscreen, dar nu şi tastatură fizică. Mai multe detalii tehnice nu se cunosc (în afară de cele minime care ţin de cerinţele sistemului de operare), putem doar să vă spunem legat de disponibilitate că telefonul va fi lansat oficial în preajma lui noiembrie, iar primul operator care îl va aduce din Coreea de Sud în Europa este Vodafone.

Logitech Speaker Z623 - 2.1, THX şi 200 W

Dacă spaţiul ocupat de sistemul de sunet este limitat, dar vrei să asculţi muzică la un volum mare, producătorul elveţian de periferice ar putea să aibă soluţia potrivită pentru tine. Logitech Speaker Z623 este un sistem 2.1 cu o putere specificată de 200 W RMS. Asta înseamnă că poate fi cu uşurinţă folosit pentru o petrecere de sufragerie care să nu deranjeze chiar aşa de mult vecinii. Certificarea THX poate fi trecută cu vederea de audiofilii pretenţioşi, însă pentru utilizatorul de rând ea aduce un nivel de fidelitate şi calitate a sunetului mai înalt decât la majoritatea sistemelor pentru PC de pe piaţă. Cum ne-am obişnuit deja, satelitul din dreapta este dotat cu butonul de pornire, potenţiometrul pentru volum şi pentru frecvenţe joase şi două mufe jack de 3,5 mm. Una din ele este pentru căşti, iar cealaltă poate fi folosită pentru conectarea unui player MP3.

Nu ştim care este diametrul difuzoarelor ecranate magnetic ale sateliţilor, însă subwoofer-ul se laudă cu unul de 7". Ar fi fost drăguţ din partea celor de la Logitech să ofere şi o telecomandă, eventual fără fir, pentru sistem, ţinând cont de preţul său. Producătorul recomandă folosirea lui Z623 împreună cu un televizor sau o consolă de jocuri şi ideea nu este rea deloc. Calitatea audio a difuzoarelor integrate într-un LCD TV poate că nu este rea, însă puterea lor este foarte limitată. Pentru cei interesaţi, Logitech Speaker System Z623 va fi disponibil începând din luna septembrie la un preţ de 170 €.

Gmail va avea funcţii VOIP în viitorul apropiat

Gmail nu mai este de mult doar un client web based de mail, deşi încă ne referim la el în acest fel. Este un serviciu de comunicare, iar funcţia a cărei implementare este iminentă nu face decât să întărească această afirmaţie.

Google testează în prezent o funcţie de VOIP (Voice over IP) care va face pe viitor parte din Gmail. Mai precis din aplicaţia de chat din Gmail. Utilizatorii vor putea realiza apeluri din Gmail către telefoanele contactelor din lista aplicaţiei de Chat.

Din păcate, cel puţin la început, serviciul va fi disponibil doar pe teritoriul Statelor Unite şi Canadei. Când sau dacă va putea fi folosit şi la noi nu se ştie. Cert este că, dacă vrea să concureze cu Skype, Google va trebui să ofere serviciul VOIP la nivel global. Apelurile nu vor fi gratuite, dar vor fi foarte ieftine.

Funcţia VOIP ce va fi introdusă în Gmail vine ca urmare a achiziţionării anul trecut a serviciului Gizmo5 de către Google.
 

Worms Reloaded - lansare oficială în România în câteva zile

Fanii râmelor ucigaşe au parte de o surpriză de proporţii de la Team 17. Jocul Worms Reloaded va fi lansat oficial şi în România peste câteva zile. Evenimentul va avea loc la Cafe Verona de sub librăria Cărtureşti din Capitală, în ziua de duminică, 29 august la orele 14. Participanţii se pot înscrie la un concurs cu premii interesante, sponsorii fiind Gigabyte, Genius şi magazinul virtual JocShop.ro. Mai multe detalii puteţi găsi pe pagina concursului. Gazdele evenimentului vor fi redactorii de la TheGameCast.net. Alte informaţii despre joc nu vă putem da momentan. După ce vom pune mâna pe Worms Reloaded, vă promitem un review prompt.

Mozilla testează un nou meniu pentru Firefox 4

Deşi nu mai este foarte mult timp până la termenul la care Firefox 4 ar trebui să fie gata, se pare că cei de la Mozilla încă mai experimentează. Spre exemplu, aceştia nu s-au hotărât încă ce formă va lua meniul unic din noua versiune de Firefox.

Cei care au citit articolele noastre sau au instalat versiunile beta de Firefox 4, au observat deja faptul că noua versiune se alătură cunrentului şi renunţă la meniurile clasice. În locul acestora rămâne un singur meniu care înglobează cele mai importante facilităţi.

Dacă până acum, versiunile beta lansate aveau un meniu cu o singură coloană, cele mai noi versiuni de test (nightly builds) au un meniu cu două coloane. Ca principiu, acesta seamănă cu meniul Start din versiunile de Windows de la XP încoace.

Prima coloană include funcţii generale precum Find, Print sau Full Screen. Pe a doua coloană, se regsesc diverse module componente gen Addons, Bookmarks sau Downloads. Unele opţiuni, cum este cazul Print sau Options au şi câte un submeniu corespunzător.

Undeva în cursul săptămânii viitoare va fi lansată cea de-a patra versiune beta de Firefox 4. Este posibil ca modificarea să apară în această versiune sau abia în beta 5. Oricum ar fi, se pare că cei de la Mozilla încă nu au luat o hotărâre definitivă privind acest meniu.

Contrar celor care ar putea să creadă că este doar un amănunt, meniul din noua versiune de Firefox joacă un rol important în ergonomia browser-ului. Asta cu atât mai mult cu cât este singurul meniu şi trebuie să ofere acces rapid la cele mai accesate funcţii.
 

Canon îşi arată potenţa! Senzor de 120 MP pentru camere foto

Foarte puţini sau mai degrabă niciun fotograf, oricât de talentat şi profesionist şi exigent ar fi, nu şi-a imaginat că ar putea realiza vreodată poze de 120 de megapixeli . Canon a sfidat însă orice regulă sau tendinţă evolutivă şi a sărit la această valoare uimitoare, în condiţiile în care vârful de gamă comercializat actualmente de către compania niponă este un Canon EOS-1D Mark IV cu 16 MP rezoluţie. Este drept că au în portofoliu şi un DSLR de 21 MP (EOS-1D Mark III), dar rezultatele practice şi facilităţile oferite de acesta sunt inferioare faţă de cele ale aparatului Mark IV.

În afară de valoarea impresionantă, nu putem spune mare lucru despre aceşti 120 MP. La ce ne foloseşte o poză de 3.280 x 9.184 pixeli? Şi în situaţia în care ne foloseşte, pe ce o salvăm? Probabil o să fim nevoiţi să achiziţionăm o gentuţă adiţională în care să depozităm carduri de memorie CF. Iar legat de înregistrarea video, să nu carecumva să credeţi că acest senzor concurează cu aceia folosiţi pe camerele profesionale folosite la Hollywood. Nu, limita va fi Full HD 1080p şi se va utiliza doar 1/60 din dimensiunea fizică a senzorului care, apropo, nu este 2 x Full Frame, nici Full Frame 35 mm, ci are doar 29,2 x 20 mm.

Este totuşi de lăudat cum a reuşit Canon să înghesuie aici atâţia pixeli, dar până nu vedem rezultatele practice, rămânem circumspecţi cu privire la acest subiect. Japonezii nu au anunţat încă o dată de producţie şi ar mai putea trece ani buni până să apară un produs final dotat cu un astfel de senzor.

Iată cât de bine se pricepe Microsoft la avioane!

Dacă eşecul Vista ar putea fi vreodată pomenit într-o parodie, atunci cu siguranţă lansarea din clipul de mai jos ar trebui să facă parte din scenariu. Echipa Microsoft a încercat să impresioneze la binecunoscuta competiţie Flugtag organizată de Red Bull, însă aeromodelul cu nume de cod "Project Phoenix", deşi părea mai promiţător, nu a reuşit să zboare nici măcar un metru.




Nici coloana sonoră ce a precedat decolarea nu a fost prea reuşită, deşi s-a bazat în proporţie de 99,9% pe o piesă techno de succes ("Sandstorm"), dar peste care în anumite momente au fost suprapuse tonuri de notificare din Windows XP şi Windows 7. 

Sony Alpha SLT A55 şi A33 - un nou tip de aparat foto

După apariţia camerelor foto compacte cu senzor mare, denumite în funcţie de producător Micro Four Thirds, EVIL sau UCIL, Sony a răspuns cu seria NEX. Nu ne aşteptam însă la o nouă serie de camere cu aspect DSLR, însă cu modificări semnificative la nivel de construcţie şi dotări. Alpha SLT A55 şi A33 sunt primele reprezentante ale acestei serii şi se diferenţiază prin rezoluţia senzorului. Corpul aparatului este puţin mai mic şi mai uşor decât reprezentantele mainstream ale seriei Alpha şi există o explicaţie la nivel de construcţie pentru asta.

Literele SLT din denumirea camerelor sunt prescurtarea de la "single lens translucent". Oglinda din faţa senzorului foto, care reflecta imaginea către senzorul de focalizare şi pentaprismă este acum fixă şi translucidă. Ea lasă să treacă doar 70% din lumină, restul fiind reflectată spre un senzor de focalizare. Pentaprisma lipseşte, fiind înlocuită cu un ocular electronic. În cazul lui Alpha A55, senzorul CMOS APS HD are o rezoluţie de 16.2 MP. Fratele mai mic A33 dispune de senzorul de 14.2 MP al celor două modele din seria NEX. Ecranul de 3" al camerelor poate fi orientat în orice direcţie, iar ocularul electronic vine cu o rezoluţie de peste 1 milion de pixeli. Alpha A55 este dotată cu un modul GPS pentru Geotagging şi se laudă cu fotografiere în rafală cu 10 fps. A33 este limitată la 7 cadre pe secundă.

Printre alte facilităţi oferite de cele două camere hibride se numără filmarea la rezoluţie full HD cu compresie AVCHD, panorame 3D, stabilizare optică la nivel de senzor şi mod HDR automat. Avantajul principal al configuraţiei SLT faţă de alte camere fără oglindă şi pentaprismă este posibilitatea de-a folosi sistemul rapid de focalizare bazat pe diferenţă de fază. Deoarece oglinda este fixă, este posibilă focalizarea continuă în timpul filmării, dar şi în timpul fotografierii în rafală sau în stand-by. De asemenea, această configuraţie reduce greutatea aparatului. Sony Alpha SLT A33 va fi disponibilă începând de luna viitoare la un preţ de peste 700 € împreună cu obiectivul 18-55 mm. Alpha SLT A55 va intra pe piaţă în luna octombrie, preţul fiind de 830 € cu obiectivul menţionat mai sus.

Specificaţii neoficiale pentru Nokia N9

Nici nu a apărut pe piaţă N8, că deja Nokia N9 are parte de din ce în ce mai multă mediatizare. Mai întâi a apărut pe net în câteva imagini, ca prototip. Apoi a apărut într-un clip video care nu părea veritabil. Acum revine în actualitate prin prisma presupuselor specificaţii tehnice.

Spun presupuse pentru că informaţia nu este confirmată oficial. Cu alte cuvinte, trebuie să luăm aceste date tehnice ca atare, mai ales că vin din China şi ştim ce reprezintă această ţară pentru telefoane.

Aşadar, dacă luăm de bune aceste date, Nokia N9 ar trebui să aibă:
ecran OLED de 4 inch cu rezoluţie 800 x 400 pixeli
procesor Qualcomm Smapdragon la 1 GHz
512 MB RAM
hard disk de 64 GB
înregistrare video 720p
suport HSDPA, Wi-Fi b/g/n
bluetooth 2.0


Trecând peste faptul că avem de-a face cu un vârf de gamă, care este normal să aibă dotări de top, trebuie remarcat harddisk-ul de 64 GB al lui Nokia N9. Puţine telefoane se pot lăuda cu asemenea capacitate internă de stocare.

Neverwinter Nights Online anunţat pentru 2011

Neverwinter Nights este un RPG pe care unii au încercat să-l catalogheze drept un suplinitor al genului până la apariţia lui Diablo 3, dar aceştia au uitat că jocul se trage din legendarul Dungeons & Dragons, cel mai bine vândut RPG din istorie. Pentru toţi cei care adoră lumea fantastică D&D, avem o veste bună: Cryptic Studios au preluat ştacheta de la Obsidian Entertainment şi duc mai departe seria cu un nou titlu: Neverwinter Nights Online.

După cum ne sugerează şi numele, Neverwinter Nights Online se va juca în multiplayer, inclusiv în mod co-op (cooperativ), aliaţii putând fi umani sau controlaţi de computer. Jocul va fi lansat pe PC spre sfârşitul anului 2011. Publisher-ul este Atari. 

Nokia şi Intel promit o revoluţie 3D pe telefoanele mobile!

Nokia şi Intel colaborează în vederea dezvoltării unor facilităţi 3D care să satisfacă ultimele cerinţe în materie de interfeţe grafice. Mai precis, după ce aceste două mari corporaţii au pus împreună bazele sistemului de operare MeeGo, acum vor să-l îmbogăţească şi să-l facă mai atractiv implementând noi module şi aplicaţii 3D.

Proiectarea acestora va fi realizată în laboratoarele de cercetare din cadrul Universităţii Oulu. Acestea, cunsocute sub numele de Centre for Internet Excellence, au la activ o platformă open-source dedicată interconectării lumilor virtuale 3D - realXtend. Ea va fi folosită ca bază în dezvoltarea aplicaţiilor Nokia şi Intel pentru telefoane inteligente. 

Noul record la scris pe telefon este deţinut la Samsung Galaxy S

Dacă aveaţi impresia că tastaturile virtuale nu permit tastarea rapidă a textului, ar trebui să reconsideraţi. Noul record care priveşte scrisul pe telefon a fost realizat chiar pe o astfel de tastatură virtuală, mai precis cea a lui Samsung Galaxy S.

Deţinătoarea noului record este o englezoaică: Melissa Thompson. Aceasta a reuşit să scrie fraza standard cerută de cei de la Guinnes World Record în 25.94 secunde. Recordul anterior era de 35.54 secunde.

Meritul recordului revine atât englezoaicei, care scrie zilnic aproximativ 50 de SMS-uri pe zi, cât şi telefonului. Samsung Galaxy S oferă funcţia numită Swype. Aceasta permite scrierea textului fără a ridica degetul de pe ecran.

Deocamdată, cei de la Guinnes nu au omologat recordul. Se pare însă că este doar o chestiune de timp.

Nokia 5250, lansat oficial

După o serie de ieşiri inopinate în public, Nokia 5250 primeşte binecuvântarea oficială a producătorului finlandez. Deşi a fost anunţat oficial astăzi, apariţia pe piaţă se va mai lăsa aşteptată o vreme.

Nokia 5250 este un smartphone cu sistem de operare Symbian^1. Accentul se pune pe partea multimedia în general şi pe muzică în special. În acest sens, dispozitivul proaspăt anunţat vine cu o serie de facilităţi hardware şi software, printre care şi versiunea mobilă a popularului joc Guitar Hero 5.

Ca design, din ceea ce vedem cu toţii în pozele oficiale, putem spune că arată destul de bine, dar nu impresionează prea tare. Pare totuşi puţin cam gros, judecând după standardele actuale şi ţinând cont că nu are o tastatură QWERTY fizică.

Touchscreen-ul TFT măsoară 2.8 inch şi are un aspect 16:9. Cinefilii care se vor uita la filme pe acest telefon, vor aprecia formatul ecranului. Nici rezoluţia nu este slabă, aceasta măsurând 640 x 360 pixeli.

Partea multimedia este completată la Nokia 5250 de modulul FM care deja nu mai lipseşte nici de pe cele mai ieftine terminale şi de camera foto de doar 2 MP. Pentru stocarea fişierelor, utilizatorii se vor baza mai mult pe carduri de memorie microSD de maxim 16 GB şi mai puţin pe cei 51 MB ai spaţiului intern.

Canon G12 vine cu filmare HD pentru fotografii pretenţioşi

A trecut un an de când G11 a fost prezentat publicului şi producătorul nipon are deja pregătit modelul următor, Canon G12. Comunicatul oficial întârzie puţin, însă cei de la CanonRumors.com au reuşit să facă rost de caracteristicile principale ale acestei compacte de top. După ce a trecut de la senzorul de 12 MP al lui G10 la cel de 10 MP al lui G11, producătorul a ajuns la concluzia că poate să-l păstreze şi pentru următoarea generaţie. Acestea fiind spuse, senzorul CCD de 1/1.7" pe care l-am întâlnit anul trecut în G11 şi S90 se regăseşte anul acesta în G12 şi S95. Cu această decizie, Canon vrea să sublinieze faptul că pune pe primul loc calitatea imaginii şi nu o cifră pe lista de facilităţi a camerei.

Un alt element de construcţie păstrat de la generaţia anterioară este ecranul rabatabil de 2.8". Patina blitzului şi dispunerea rotiţelor din jurul ei sunt identice ca la G11, însă pe grip-ul camerei găsim un element nou, o rotiţă nelipsită DSLR-urilor. Obiectivul nu a fost modificat, iar pe plaja focală 28-140 mm are parte de binecunoscutul sistem de stabilizare optică. Canon nu mai putea să evite şi de această dată funcţia de filmare HD, rezoluţia clipurilor fiind probabil limitată la 1280x720. Procesorul de imagine permite realizarea fotografiilor cu formate diferite de imagine, iar cei care apreciază efectele speciale au la dispoziţie un mod HDR. Deşi nu aduce funcţii revoluţionare, Canon G12 îmbunătăţeşte modelul anterior. Aşteptăm comunicatul oficial, preţul şi data când va fi disponibil.

Noi informaţii despre Google TV

Mai sunt doar câteva zile până când toamna se va instala oficial, toamnă în care va fi lansat Google TV. Cu toate astea, exceptând comunicatului oficial din urmă cu câteva luni, prea multe informaţii despre produsul cu care Google vrea să-şi aducă reclamele pe televizoarele noastre nu se cunosc.

O mică parte din mister a fost elucidată cu ocazia expoziţiei Comic Con 2010. Acolo, la standul Google, a avut loc o scurtă prezentare a ceea ce se doreşte a fi Google TV. Multe surprize nu au ieşit la iveală. În schimb, a reuşit să ne sporească şi mai mult curiozitatea.

Google TV va avea la bază sistemul de operare Android. Accesul la conţinutul multimedia disponibil online se va face fie folosind diverse aplicaţii, fie din browser. Browser care nu va fi altul decât Google Chrome.

În cele şase minute cât durează prezentarea video se pot vedea o parte din aplicaţiile preinstalate, cât şi navigarea în browser-ul web. Bineînţeles, un rol important în găsirea conţinutului multimedia îl va juca funcţia de căutare, ce nu putea să lipsească.

Google TV va fi disponibil ca o facilitate inclusă în televizoarelor noi. De asemenea, cei care nu vor să-şi cumpere un televizor nou doar pentru Google TV, vor putea achiziţiona un set top box separat.



Rezultatele Google vor fi afişate în timp ce tastăm

Se cunoaşte faptul că Google, înainte de introduce o nouă facilitate, fie că este vorba de produsul lor numărul 1, căutarea, fie că este vorba de diverse alte servicii, alege să experimenteze. O funcţie nouă este introdusă ca experiment şi poate fi folosită doar de un număr limitat şi, de regulă, aleator de utilizatori. Acesta este şi cazul update-ului pe care modul de afişare a rezultatelor îl va primi într-un viitor încă nedeterminat.

Anumiţi utilizatori au observat în zilele precedente că Google le afişa rezultatele în timp ce scriau. Ulterior, cei de la Google au confirmat că acesta este unul din numeroasele experimente pe care le rulează în prezent.

Practic, este vorba de afişarea respectiv actualizarea rezultatelor în timp real. Pe parcurs ce utilizatorul tastează sunt afişate şi rezultatele. De asemenea, cu fiecare literă tastată este modificată în timp real şi lista de rezultate. Odată cu lista de rezultate se schimbă atât categoriile din coloana stângă, cât şi reclamele text din dreapta.

Deocamdată, nu se ştie când va fi disponibilă pentru publicul larg noua facilitate. Chiar dacă i-au confirmat existenţă, cei de la Google nu s-au grăbit să ofere şi alte informaţii.



Fată sexy se transformă în demon pe un site de video-chat!

Chatroulette.com, probabil cel mai controversat site de socializare online, a ajuns locul potrivit pentru promovarea scenariilor horror. Aflaţi în căutarea unei partenere atrăgătoare, numeroşi adolescenţi (dar şi adulţi în toată firea) au fost şocaţi să descopere cum o domnişoară la prima vedere superbă şi dispusă să se dezbrace în faţa camerei web, devine încet încet un personaj horror sinistru.




Această prezenţă demonică nu este altceva decât un mijloc original de promovare a filmului The Last Exorcism ce va avea premiera pe 27 august în Statele Unite.

Viruşi care omoară CPU-ul, Intel cumpără McAfee pentru a-i ucide

Cea mai importantă achiziţie a anului aparţine gigantului Intel. Producătorul de cipuri a achiziţionat compania McAfee, recunoscută pentru soluţiile complete de securitate: antivirus, firewell, antispam, filtrare Web, protecţie e-mail ş.a.m.d. Intel a oferit o sumă colosală de 7,6 miliarde $, cu peste 60% din valoarea estimată pe piaţă, fapt care ne face să ne întrebăm ce ameninţare informatică i-a băgat în sperieţi atât de tare pe cei de la Intel?

Este vorba de viruşii care atacă procesorul şi-l ţin ocupat astfel încât să nu mai poţi rula nicio altă aplicaţie, nici măcar antivirusul, mai ales în situaţiile în care totul se derulează online (aplicaţiile tip Cloud). Astfel, o soluţie hardware ar putea rezolva problema.

Fenomenul de Cloud Computing, deşi printre utilizatorii de rând nu este foarte cunoscut, pentru dezvoltatorii de platforme de operare şi alte tipuri de software-uri reprezintă un viitor cert. Intel doreşte aşadar să ofere un hardware pregătit să respingă atacurile programelor maliţioase, atrăgând astfel de partea sa atât pe producătorii de software, cât şi pe integratorii de sisteme de calcul.

Pentru utilizatorul de rând, o soluţie anti-virus eficientă, integrată în hardware, nu poate reprezenta decât un motiv de uşurare. Cum ar fi să scăpăm de grija instalării unui antivirus şi de consumul de resurse al acestuia?

Arhiva

Persoane Interesate