Viitorul Tehnologiei

Viitorul suna bine !

Sony VAIO J – un sistem cu touchscreen care poate fi al tău

Ştim cu toţii ca preţurile reduse nu fac parte din lista de priorităţi ale celor de la Sony. Iată însă o excepţie: Sony VAIO J. Este un sistem desktop complet cu un set cel puţin decent de dotări tehnice şi un preţ rezonabil.

Punctul forte al lui Sony VAIO J este monitorul. E vorba de un touchscreen de 21.5 inch cu rezoluţie full HD (1920×1080 pixeli). Designul şi eleganţa intră în preţ şi sunt caracteristice pentru Sony.


MSI GT660 – laptop de gaming cu design mai puţin original

Nu ştim sigur cum s-a ajuns la această situaţie, însă avem ceva bănuieli. Când am văzut carcasa lui MSI GT660, am crezut că cineva s-a jucat în Photoshop cu ea. Linia iluminată, textura de sub ea şi ornamentele de la capetele balamalei sunt surprinzător de similare cu cele întâlnite la modelele Asus. Cele două difuzoare de sub ecran par să fie la rândul lor copiate de la compania conaţională. În rest, MSI GT660 este un monstru de 16". El poate fi echipat cu un procesor Intel Core i7, maxim 12 GB RAM şi două HDD-uri. Placa video Nvidia GeForce GTX 285M este încă în topul celor mai performante componente pentru portabile. MSI se laudă cu colaborarea cu cei de la Dynaudio în ceea ce priveşte sistemul 2.1 al portabilului.

Suntem codaşi la acoperirea 3G.


90% acoperire! 95% acoperire! 99% acoperire! Vă sunt cunoscute aceste afirmaţii? Bineînţeles! Ele se regăsesc în reclamele operatorilor GSM autohtoni. Surpriză însă. Un raport al companiei de consultanţă A.T.Kearney plasează România pe penultimul loc din 30 de ţări Europene, la capitolul acoperire 3G.
Rata de acoperire a serviciilor 3G în România este de numai 43% în realitate. Doar vecinii noştri maghiari stau mai prost decât noi, având o acoperire de 34%. Vecinii de la sud, bulgarii, acoperă 53% din ţară cu servicii 3G.

Ochelarii 3D din cinematografe sunt plini de bacterii periculoase

Revoluţia şi spectacolul cinematografiei 3D ne-a făcut să uităm de câteva implicaţii negative ce nu ţin de vizionarea propiu-zisă ci de sănătatea noastră.
În majoritatea sălilor de cinema, ochelarii 3D sunt purtaţi de patru, cinci ori pe zi de către diferiţi indivizi. Prin urmare, transmiterea microbilor este inevitabilă. Recent, un studiu realizat de The Good Housekeeping Research Institute, a scos la iveală o concluzie îngrijorătoare: ochelarii purtaţi în sălile de cinema sunt plini de germeni şi stafilococi care pot provoca infecţii la nivelul ochilor (conjunctivită) şi pielii, dar şi afecţiuni severe precum pneumonia.

FIFA 11 - poze din FIFA 11 şi informaţii de ultimă oră

Electronic Arts a anunţat primele informaţii despre următorul titlu din seria FIFA. În Europa se va comercializa sub denumirea de FIFA 11, în timp ce în Statele Unite se va numi FIFA Soccer 11. Data lansării este programată pentru toamna acestui an. O zi exactă va fi anunţată cel mai probabil la târgul Electronic Entertainment Expo (E3) ce urmează să îşi deschidă porţile săptămâna viitoare.

Una dintre implementările majore în FIFA 11 este Personality+. Această funcţie urmăreşte ca fiecare jucător virtual să aibă abilităţi apropiate de corespondentul din realitate.

Nokia C7 la prima apariţie

Fără voia dar prin intermediul finlandezilor şi-a făcut apariţia neoficial Nokia C7. Spun prin intermediul finlandezilor pentru că oficialii Nokia au rătăcit un document care conţinea informaţii confidenţiale despre acest terminal.

Nefiind oficial, informaţiile despre Nokia C7 sunt limitate. Se ştie că are un touchscreen de 3.5 inch şi o cameră foto de 8 MP cu două led-uri. Mai dispune de difuzoare stereo şi ieşire audio de 3.5 mm.


Facebook este cel mai vizitat site din lume

Conform statisticilor, Facebook este cel mai vizitat site din lume, aflandu-se pe primul loc in topul site-uri Web.
Pe langa faptul ca este cea mai mare retea de socializare din lume, Facebook are 540 de milioane de clienti unici si 570 de miliarde de afisari, depasind toate celelalte site-uri de pe Web si preluand 35% din traficul total de pe Internet.

Kyocera - Viitorul suna bine

Viitorul tehnologiei sună bine în materie de telefoane mobile. Kyocera a prezentat recent un concept inovator, ce se pliază ca un portofel datorită materialul semi-rigid din care este realizat.
Display-ul este flexibil şi acoperă toată partea interioară a telefonului, iar tastatura, atunci când nu este folosită, „intră” în suprafaţa acestuia.

Google Caffeine

Motorul de căutare al Google va fi mai rapid şi mai eficient, anunţă oficialii gigantului american. Un nou sistem de indexare a site-urilor, botezat "Caffeine", va permite creşterea cu 50% a numărului de rezultate noi la căutările pe Internet.
Înainte, site-urile internet erau indexate pe straturi, "unele fiind actualizate mai repede decât altele", a explicat oficialul.

Persoane Interesate