Viitorul Tehnologiei

Viitorul suna bine !

Need for Speed World poate fi jucat complet gratuit

Pentru cei care încă n-au aflat, Need for Speed World este varianta online a popularei serii NFS. Lansat în 27 iulie, Need for Speed World putea fi jucat gratuit doar pentru primele 10 nivele. Acum, cei de la Electronic Arts ne anunţă că Need for Speed World poate fi jucat complet gratuit. 

Need for Speed World se alătură curentului de jocuri MMO (Massively Multiplayer Online) gratuite. Lord of The Rings şi EverQuest II sunt două dintre numele exponenţiale ale genului.

Sigur, ca orice joc MMO gratuit, Need for Speed World nu oferă chiar totul gratis. O serie de item-uri din joc pot fi dobândite doar contra cost. Este vorba atât de upgrade-uri pentru performanţa maşinii, cât şi elemente decorative.

Cei care vor să joace Need for Speed World pot să-şi creeze un cont şi să-l descarce de la această adresă.

Nokia are un şef nou, de la Microsoft

La fotbal, când echipa nu mai câştigă meciuri, se schimbă antrenorul. Marile companii, când pierd cotă de piaţă, schimbă Preşedintele. Cum performanţele şefului de până acum, Olli-Pekka Kallasvuo, nu mai erau mulţumitoare, Nokia a fost nevoită să facă schimbări la vârf.

Zvonul cum că Nokia ar fi în căutarea unui nou lider circulau deja de câteva luni. Aşa că, după 30 de ani în funcţie, actualul şef a fost trimis în rezervă.

Surprinzător, locul său nu este luat de un finlandez, ci de un canadian. Şi mai surprinzător, noul Preşedinte vine de la Microsoft Business Division. Înainte de Microsoft, Stephen Elop a mai lucrat pe la Macromedia şi Adobe Systems.

Noul şef îşi va intra în rol începând cu 20 septembrie. Nici vechiul lider nu va pleca cu mâna goală. După 30 de ani la Nokia, acesta va pleca cu 4.6 milioane de dolari, 100.000 de acţiuni plus salariul pe 18 luni.

ARM Cortex A-15, procesoare quad-core pentru gadgetarii înrăiţi!

Procesoare dual core şi quad-core tactate între 1 şi 2.5 GHz pentru dispozitive mobile şi Home Entertainment, iar aici ne referim la telefoane inteligente, sisteme Digital Home, tablete şi chiar sisteme Home Server! Anunţul uimitor a fost făcut de către ARM Holding, companie cu o vastă experienţă în fabricarea microcipurilor. Noul microcip, Cortex A-15 MPCore , păstrează un consum redus de energie însă oferă un spor de performanţă de cinci ori mai mare decât ceea ce poate oferi precedenta generaţie.

ARM Cortex A-15 este gândit să fie uşor adaptat la evoluţia arhitecturilor de fabricaţie: de la 32 nm, 28 nm şi până la 20 nm.

Cât îi priveşte pe consumatorii de gadgeturi populare (telefoane şi tablete), acest procesor este gata să motorizeze cele mai răspândite sisteme de operare, mai puţin iOS: Android, Windows, Symbian şi Linux.

Conform estimărilor actuale, primele produse care vor folosi noile procesoare ARM vor apărea pe piaţă tocmai în 2013.

Caracter Transformers făcut dintr-un automobil, arată incredibil!

Departe de a fi o producţie genială, Transformers a reuşit totuşi să aducă încasări substanţiale şi să devină un film de succes mulţumită roboţilor extrem de bine realizaţi pe calculator (dar şi datorită actriţei Megan Fox, între noi fie vorba).

Lăsând la o parte frumuseţea feminină, fanii pasionaţi de mecanică au arătat cum un astfel de robot poate fi construit din piesele şi caroseria unui Chevrolet Camaro. Rezultatul este impresionant - simpaticul autobot Bumblebee poate fi confundat uşor cu personajul din film. Costul unei asemenea statuete, înaltă de 2.2 metri, este de 5000 de Euro.

Aşteptăm acum şi o replică reală a unui Decepticon, Megatron mi-ar plăcea. Optimus Prime este deja disponibil pe site-ul robosteel.com, la un preţ de 5.500 de Euro.

VLC Player pentru iPad, Apple decide dacă “da” sau „ba”

VLC Player este la ora actuală unul dintre cele mai apreciate soft-uri de redare video, recunoscut pentru diversitatea de formate pe care le recunoaşte, dar şi pentru că poate repara şi rula fişiere deteriorate sau incomplete. Până aici nimic nou, surpriza este însă că VLC-ul ar putea ajunge pe iPad, iar dacă Apple îl va aproba, va fi disponibil gratuit. Vom afla săptămâna viitoare ce va decide compania din Cupertino.

Laptopurile clasice de 14 şi 15 inch rămân cele mai răspândite

Deşi laptopurile ultra-portabile sunt promovate din ce în ce mai mult, răspândirea lor în rândul utilizatorilor este destul de mică. Clasicele notebook-uri de 14.x şi 15.x inch ocupă în continuare primele două poziţii în preferinţele utilizatorilor. Pe locul trei se situează netbook-urile de 10 inch, iar ultra-portabilele de 13.x inch ocupă abia a patra poziţie.

Din acest clasament reiese că alegerea noastră depinde în primul rând de preţ (facem abstracţie de netbook-urile de 8.9 inch care au o cotă mică din cauza raportul foarte slab cost-dotări), iar abia apoi ne gândim la design şi performanţe.

Google afişează rezultatele chiar în timp ce scrii

Cum vă anunţam acum mai bine de două săptămâni că se va întâmpla, Google a lansat ieri o funcţie care afişează şi actualizează pagina de rezultate chiar în timp ce tastezi. Se numeşte Google Instant şi o putem deja folosi, chiar dacă nu este disponibilă pentru România.

Google Instant nu trebuie confundată cu funcţia de completare a textului. Aceasta rămâne în continuare şi merge în paralele cu noua facilitate. Practic, în timp ce tastezi în căsuţa de căutare, vei avea în continuare sugestiile dar vei observa cum lista de rezultate se modifică în timp ce scrii.

Deocamdată, funcţia Google Instant a fost implementată doar pe domeniile de US, UK, Franţa, Germania, Italia, Spania şi Rusia. Pentru a o folosi poţi să intri pe google.com. Dacă eşti redirecţionat către google.ro, este suficient să dai click pe link-ul Google in English şi vei reveni la google.com. Dacă nici aşa nu merge, poţi încerca această adresă.

Cu Google Instant poţi accesa mai rapid primul rezultat al unei căutări. După ce tastezi o parte din text, mergi cu săgeata jos pentru a selecta una din căutările sugerate şi apeşi săgeata dreapta pentru a intra direct pe primul site din listă (I'm feeling lucky).



Telecomanda viitorului nu are butoane

Dacă ai un televizor (şi probabil că ai) şi ai un abonament de televiziune digitală la care foloseşti un receptor pentru decodarea posturilor (şi probabil că ai), atunci ai şi cel puţin două telecomenzi. Şi fiecare telecomandă cu o mulţime de funcţii şi de butoane. Cum ar fi însă dacă ai avea o telecomandă, eventual universală, fără butoane?

Gesture Remote, aşa cum îi spune şi numele este o telecomandă care funcţionează pe bază de gesturi. Te poţi gândi la ea ca la un trakpad de laptop care suportă gesturi. Gesturile diferă în funcţie de operaţiunea atribuită. De exemplu, ducând degetul sus - jos respectiv jos - sus navighezi pe verticală în meniuri.

Unele funcţii se realizează folosind gesturi mai simple, altele cu gesturi mai complicate. Schimbarea posturilor sau reglarea volumului sunt doar două dintre funcţiile de bază ce pot fi realizate cu astfel de gesturi.

Gesture Remote este deocamdată doar un prototip. Nu sunt stabilite toate detaliile. De exemplu, nu e clar deocamdată cum se va introduce textul. Oricum, este o idee pe care producătorii ar putea să o ia în calcul încă de pe acum.



Iată cum poţi măsura sânii fetelor folosind un iPhone

Studii realizate la nivel global arată că 7 din 10 femei (şi chiar 10/10 în anumite regiuni în care au avut loc sondajele) poartă un sutien nepotrivit. Plecând de la această statistică, o firmă de software din Israel a conceput o aplicaţie de iPhone care le ajută pe reprezentantele sexului frumos să-şi găsească măsura potrivită. Aplicaţia poartă numele de "FITS" şi este disponibilă în AppStore contra sumei modice de 0,99 $.


Aplicaţia se foloseşte de camera telefonului Apple pentru a scana bustul doamnelor şi domnişoarelor. Conform dezvoltatorilor, nu este nevoie ca fetele să rămână în sânii goi ci doar să regleze nivelul de precizie din meniu. Urmează ca apoi să suprapună şi să potrivească fotografia peste o siluetă predefinită şi... gata - iPhone-ul calculează şi afişează măsura optimă.

Problema (cu aplicaţia) e că fetele posesoare de iPhone nu prea poartă sutien (9/10). În acest context, este nevoie de un alt soft, mult mai inteligent, care să calculeze măsura bustului precum în imaginea din dreapta.. Corect? Spuneţi voi dacă nu-i corect.

N-KIA E68 - şi imitaţiile din China pot fi originale

Aceasta nu este o imitaţie chinezească oarecare, aşa cum majoritatea ar spune la prima vedere. N-KIA E68 este un dispozitiv de la care finlandezii chiar ar putea să se inspire după ce în ultima vreme telefoanele lor au început să arate parcă clonate unul după altul, iar rezultatele financiare şi cota de piaţă în scădere susţin pe deplin criza de idei prin care trec.

Urmăriţi clipul de mai jos. Este de apreciat designul slide original, în ciuda aspectului controversat. Un corp din material de calitate, cu o formă ceva mai practică, ar putea reprezenta o soluţie viabilă.



LG C300 Town, un telefon QWERTY pentru cei cu bugete modeste

Ajuns într-un mod neoficial în văzul internauţilor, LG C300 Town este departe de a stârni ropote de aplauze şi entuziasm. Telefonul va intra cel mai probabil în ofertele "low-cost" ale Orange, adresându-se persoanelor cu bugete reduse care caută un instrument de comunicare cu tastatură QWERTY.

Facilităţile multimedia sunt, din câte se zvoneşte, modeste: o cameră foto de 2 MP şi un player multimedia simplist, acompaniat totuşi de un jack de 3,5 mm care va face posibilă utilizarea unei game largi de căşti.

LG C300 Town va avea şi suport push e-mail, dar sincronizarea datelor se va face extrem de lent, la viteze GPRS (maximum 48 Kbps).

Deocamdată nu se cunoaşte preţul pentru LG C300 Town şi nici data la care va apărea în ofertă.

Cea mai ieftină tabletă din lume apare la începutul lui ianuarie

Ţi-ai făcut cumva planuri să vizitezi marele Taj Mahal? Foarte bine. Ne-am gândit că ar fi interesant de ştiut, dacă tot ai drum pe acolo, că începând cu 10 ianuarie 2011 indienii vor lansa pe piaţă cea mai ieftină tabletă din lume - un model de 7 inch produs de HCL Technologies. Dispozitivul poartă numele de Sakshat, are la bază platforma Android şi va costa doar 35 $, o sumă cu care în ţările civilizate nu treci nici strada.

Este adevărat că oferta de tabletă la 35 $ este adresată studenţilor. Cei care ţin cu tot dinadinsul să o achiziţioneze vor fi nevoiţi să negocieze la negru cu studenţii indieni.

Dacă modelul de 7 inch nu ţi se pare potrivit, află că în decursul lui 2011 vor apărea şi versiuni de 5" şi 9".

Tabletele au procesoare cu consum redus de putere (nu se cunoaşte producătorul), 2 GB RAM, Wi-Fi şi webcam, dotări suficiente pentru acces la Internet şi redarea de conţinut multimedia elementar (muzică, filme DivX, Flash). Ele vor fi însoţite de accesorii speciale cu panouri solare, care vor asigura funcţionarea lor şi în zonele fără electricitate.

Acum pot folosi Swype şi utilizatorii telefoanelor Nokia

Swype, pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu această tehnologie, este o funcţie implementată tastaturilor virtuale, care permite scrierea fără a ridica degetul de pe ecran. Este vorba, evident, de tastatura virtuală a telefoanelor cu touchscreen. Iar acum, Swype este disponibil şi pentru telefoanele Nokia cu sistem de operare Symbian S60 5th Edition.

Iniţial, Swype a fost dezvoltat pentru Google Android. Văzându-i potenţialul, cei de la Nokia au insistat pe lângă producător să porteze funcţia şi pe Symbian. Ceea ce s-a şi întâmplat, Swype fiind acum disponibilă în stadiu beta pentru posesorii de telefoane Nokia.

La ora actuală, Swype poate fi instalată pe următoarele telefoane: Nokia 5800, Nokia 5230, Nokia X6, Nokia N97, Nokia N97 mini şi Nokia C6-00. Instalarea se poate face prin intermediul Ovi Suite sau a cardului de memorie. După instalare este necesară restartarea telefonului. Funcţia Swype va deveni disponibilă doar dacă este selectată una din limbile suportate: engleză, spaniolă, franceză şi portugheză.



Microsoft Office 2010, acum şi în limba română

Lansată oficial în luna iunie, suita Microsoft Office 2010 are acum şi o versiune în limba română. Anunţul este făcut de Microsoft România.

"Suita Microsoft 2010 în limba română este disponibilă în cinci ediţii: Microsoft Office Acasă şi pentru Şcoală, Microsoft Office Acasă şi la Firmă, Microsoft Office Professional, Microsoft Office Standard şi Microsoft Office Professional Plus. Acestea pot fi achiziţionate din marile lanţuri de magazine precum: Carrefour, Domo, Media Galaxy, Real, Cora, Auchan, Metro şi Selgros."

Microsoft Office 2010 în română include un corector ortografic pentru limba română. Acesta ar putea reprezenta un motiv important de a folosi versiunea în română, inclusiv de către cei care cunosc limba engleză.

Mai multe informaţii despre Microsoft Office 2010 în limba română găsiţi pe site-ul oficial. Despre suita Microsoft Office 2010 puteţi afla mai multe citind acest articol.

Samsung NX100 - un urmaş mai subţire al lui NX10

Poate că Samsung a tras cu ochiul în grădina celor de la Sony şi văzut că pot lansa o cameră compactă cu senzor mare şi lentile interschimbabile fără ocular electronic. Viitorul NX100 şi-a făcut momentan apariţia în poze neoficiale şi fără specificaţii. Grip-ul puţin evidenţiat de la NX10 a dispărut, noul aparat fiind puţin mai gros în zona de susţinere decât în rest. Ecranul din dotare este de tip AMOLED şi se laudă cu o rezoluţie înaltă. Diagonala sa este probabil de 3". Deasupra ecranul se pare că avem o mufă pentru conectarea unui ocular electronic.

Din punct de vedere al controlului, rotiţa de lângă declanşator a fost păstrată şi suntem plăcut surprinşi să mai observăm încă una mai mare pe post de pad direcţional. Va trebui să aşteptăm comunicatul oficial ca să vedem dacă Samsung a schimbat senzorul APS-C de 14.6 MP. O primă imagine la rezoluţie scăzută ne face cunoştinţă cu un obiectiv 20-50 mm cu F3.5-5.6 care ar putea fi oferit în kit. Suntem de asemenea curioşi să vedem dacă Samsung NX100 va fi poziţionat ca preţ deasupra lui NX10.

Samsung vrea să vândă 10 milioane de Galaxy Tab-uri

Samsung vrea să rupă gura târgului cu tableta Galaxy Tab şi să vândă nu mai puţin de 10 milioane de astfel de exemplare la nivel global.

Ţinând cont de preţul piperat estimat la 800 de Euro, singura modalitate prin care ar putea atinge această impresionantă cifră rămân ofertele la pachet cu servicii de date.

 Vodafone UK a anunţat deja că va comercializa Samsung Galaxy Tab, dar momentan nu au dezvăluit planurile tarifare.

Sud-coreenii sugerează ca Samsung Galaxy Tab să aibă un preţ de plecare de 200 - 300 $.

30 septembrie, data la care Nokia N8 va intra pe piaţă

Anunţat încă din primele luni ale anului, Nokia N8 este unul din telefoanele care au suferit cele mai multe amânări. Fiind un telefon în care Nokia îşi pune multe speranţe, finlandezii s-au asigurat probabil că este totul în regulă înainte să-l scoată la vânzare. Ar fi chiar culmea ca, după atâtea anulări, acest dispozitiv să sufere de diverse probleme.

Unul dintre managerii Nokia, Tapani Kaskinen, ne promite acum că Nokia N8 va fi în sfârşit lansat la sfârşitul acestei luni. Mai precis pe 30 septembrie. Dacă va fi aşa, cel mai probabil acesta va putea fi găsit în magazine luna viitoare.

Până atunci, se pare că unele magazine online vor fi favorizate. Acestea vor avea o aşa-zisă "exclusivitate" şi vor putea comercializa Nokia N8. Este adevărat, că preţurile vor fi puţin exagerate în acest caz.

Nokia E7 va fi noul lider al telefoanelor business finlandeze

Nokia E7 este un smartphone Symbian^3 ce urmează să fie prezentat oficial la Nokia World 2010. Evenimentul va avea loc în capitala Marii Britanii, în zilele de 14 şi 15 septembrie.

Specificaţiile sunt deocamdată bine tăinuite, tot ce se zvoneşte este că Nokia E7 va fi noul lider al clasei business finlandeze (E-Series). Avem totuşi o fotografie cu acest terminal, din care putem remarca ecranul touchscreen de dimensiuni de 3.5 inch sau poate chiar 3.7 inch şi tastatura QWERTY bine spaţiată.

Nokia E7 aduce mult la design cu un alt dispozitiv de top pe care îl aşteptăm anul acesta de la finlandezi - Nokia N9. Şi el ar putea fi anunţat în cadrul Nokia World 2010.

Samsung N350 - un netbook familiar cu reţelele 4G

Netbook-urile Samsung sunt nişte produse aparte şi destul de rare pe piaţa românească. În cazul de faţă, Samsung N350 continuă linia de design întâlnită la modelele anterioare şi aduce o facilitate cu care alt ultra-portabil ieftin nu se poate lăuda. Este vorba despre un modem cu suport dual pentru reţele LTE şi HSPA+. Utilitatea lui la ora actuală în România este discutabilă, însă lucrurile ar putea să stea cu totul altfel peste un an. Configuraţia poate fi considerată una din cele mai performante la ora actuală, având la bază procesorul dual core Intel Atom N550. Ecranul de 10.1" cu rezoluţia clasică de 1024x600 de pixeli are un filtru exterior mat, care cu siguranţă va fi foarte apreciat.

Memoria RAM de 1 GB este unul din puţinele puncte slabe ale lui Samsung N350, alături de bateria de trei celule. Nu ştim cum au măsurat autonomia, însă cele 6,7 ore specificate nu ar putea fi atinse în condiţii de utilizare obişnuită. În pachet mai găsim un HDD de 250 GB, un cititor de carduri, Bluetooth 3.0, 802.11n şi trei porturi USB 2.0. Tastatura chiclet arată bine, iar grosimea netbook-ului este foarte redusă. Samsung N350 va fi disponibil în această toamnă, preţul său în Germania urmând să fie de 430 €. 

Duke Nukem se întoarce în 2011

Fanii nostalgici ai shooter-elor vor primi probabil cu rezerve această veste. Nu de alta dar ţinând cont că nu este la prima amânare, aceştia vor ţine degetele încrucişate până în momentul în care jocul va fi în magazine. Chiar şi aşa, avem speranţe că, în sfârşit, Duke Nukem Forever va fi lansat anul viitor.

Iniţial, Duke Nukem Forever fusese anunţat în 1998. Din păcate, producătorul 3D Realms nu a apucat să-şi ducă treaba la bun sfârşit pentru că a dat faliment. Sarcina a fost preluată de 2K Games iar aceştia ne anunţă că jocul va fi gata în 2011. Producătorul american Gearbox Software promite că jocul va fi disponibil atât pentru PC, cât şi pentru PS3 şi Xbox 360.


Dacă nu se întâmplă ceva neprevăzut, Duke Nukem Forever va doborî recordul pentru cel mai mult timp scurs între data anunţării şi data lansării. Cei 13 ani ai lui Duke Nukem Forever ii depăşesc pe cei 8 ai deţinătorului recordului, Deus Ex.

NFS Hot Pursuit - cum arată viitorul arcade înrudit cu seria Burnout

După trailer-ul cu care şi-au anunţat jocul, Criterion Games şi Electronic Arts au fost destul de drăguţi să lanseze un noul clip cu imagini reale din NFS Hot Pursuit. Pasionaţii de simulatoare auto vor avea probabil o dezamăgire profundă, însă trebuie să le aducem aminte că titlul pe care trebuie să-l aştepte este Shift 2. În rest, grafica şi detaliile bolizilor nu arată rău, iar acţiunea pare destul de animată cu power-up-uri. Mai jos veţi putea găsi o cursă completă, în care cel mai interesant moment este acela în care îşi face apariţia o Pagani Zonda Cinque cu girofar. Cred că s-ar fi putut alege un bolid a cărui producţie să nu fie limitată la cinci exemplare.





Ne face plăcere să observăm că poţi să scapi de maşinile de poliţie dacă le tamponezi destul de mult sau le trimiţi în decor. Dacă vă sticlesc deja ochii, vă anunţăm că va trebui să mai aşteptaţi doar două luni şi un pic. NFS Hot Pursuit va fi lansat în Europa pe 19 noiembrie.

Noul Huawei IDEOS cu Android 2.2 costă doar 150 $

Anunţat astăzi la târgul IFA 2010, Huawei IDEOS este un smartphone touch extrem de accesibil ca preţ, dar care vine însă cu soluţii de comunicare şi divertisment complete: HSDPA, Wi-Fi 802.11n, GPS, cameră foto de 3.2 MP şi slot microSD. Ecranul tactil are 2.8 inch şi 240 x 320 pixeli rezoluţie, iar procesorul este tactat la 528 MHz.

Dimensiunile smartphone-ului sunt 104 x 54,8 x 13,5 mm.

Telefonul are implementată ultima versiune de Android (Android 2.2 Froyo). Anul viitor, Huawei IDEOS va ajunge şi pe piaţa din România, în patru nunaţe de culori: roşu, albastru, galben şi negru.

Optimus 7, primul Windows Phone 7 de la LG anunţat oficial

LG a prezentat oficial, în Coreea, primul lor smartphone cu OS Windows Phone 7 - LG Optimus 7. Specificaţiile dispozitivului sunt, aşa cum ne aşteptam, de top: ecran AMOLED de 3.5 inch (800 x 480 pixeli), procesor Snapdragon 1 GHz, Wi-Fi 802.11n cu DLNA, HSDPA, GPS şi cameră video HD 720p. Pozele au maximum 5 MP rezoluţie.

LG Optimus 7 urmează să fie lansat oficial şi în Europa, la jumătatea acestei luni. 

IBM se laudă cu cel mai tare procesor

Denumit IBM Z196, acest nou microcip are patru nuclee şi o frecvenţă de 5.2 GHz. Este realizat în procesul de fabricaţie de 45 nm şi înglobează 1,4 miliarde de tranzistori.

Producătorul îl va integra în sisteme de tip enterprise, destinate băncilor şi mediilor de afaceri în care se derulează foarte multe tranzacţii. Sistemele IBM "zEnterprise" funcţionează cu 96 astfel de cipuri care, împreună, asigură executarea a peste 50 de miliarde de instrucţiuni pe secundă.

Procesorul IBM Z196 va fi livrat clienţilor începând din această lună.



Cea mai nouă versiune de Skype face videochat cu 10 persoane

Eşti frustrat de faptul că nu poţi realiza conferinţe video cu toţi verişorii, fraţii şi prietenii împrăştiaţi în diverse ţări ale lumi sau colţuri ale ţării? Atunci nu ai decât să încerci cea mai nouă versiune de Skype.

Principala noutate pe care o aduce Skype 5 beta 2 este posibilitatea realizării a nu mai puţin de 10 convorbiri video simultane. Asta după ce primul beta permitea acelaşi lucru dar numai pentru 5 persoane. Cu această facilitate, Skype ţinteşte în primul rând utilizatorii de business care vor putea realiza conferinţe de acest gen în locul clasicelor deplasări pentru întâlniri.

Pentru a putea beneficia de noua facilitate, toţi utilizatorii trebuie să aibă instalată cea mai nouă versiune. Versiunile mai vechi nu sunt compatibile cu aceste convorbiri între 10 persoane.

Cea mai recentă versiune de Skype vine şi cu o interfaţă nouă. De asemenea, cei de la Skype ne promit că această versiune va aduce un plus de stabilitate şi o calitate mai bună a convorbirilor.

Poti descarca Skype 5 Beta 2 de aici. 

Noul televizor Philips cu aspect 21:9, acum 3D

La începutul anului trecut Philips ne lăsa puţin cu gura căscată în faţa LCD TV-ului lor de 56" cu aspect 21:9. El se adresa cinefililor purişti şi cu buzunarul plin. Preţul de 7.400 $ spunea multe. Iată că a venit momentul pentru un update şi mulţi spun că era normal ca Philips să se conformeze tendinţelor 3D ale producătorilor majori. Noul model, pe numele său 3D Cinema 21:9 Platinum LCD TV are diagonala mai mare, de 58" şi nu duce lipsă de binecunoscuta tehnologie Ambilight.

Panoul este iluminat cu LED-uri, dispune de controlul local al luminozităţii, iar imaginea este procesată cu 400 Hz. Rezoluţia ecranului este de 2560x1080 de pixeli. Dispozitivul a fost prezentat la IFA împreună cu un player Blu-ray compatibil 3D. Preţul, în mod mai mult sau mai puţin inexplicabil, a scăzut. Noul LCD TV 21:9 de la Philips va costa 4.000 € în Europa, fiind disponibil în Marea Britanie începând de luna aceasta. 

Arhiva

Persoane Interesate