Viitorul Tehnologiei

Viitorul suna bine !

Opera Mini 5.1, recomandat pentru telefoanele cu memorie puţină

Cu 61 de milioane de utilizatori, Opera Mini este cu siguranţă cel mai folosit browser pe telefoanele mobile. Cea mai nouă versiune a acestuia, 5.1, vine să rezolve câteva probleme şi să optimizeze deja excelentul Opera Mini 5.

Versiunea 5.1 este recomandată în special pentru telefoanele cu ecran mic şi pentru cele cu memorie puţină. Acestea întâmpinau unele probleme cu afişarea temei implicite, respectiv cu scroll-ul anumitor pagini.

Aşa că, noua versiune vine să rezolve aceste probleme. Are o nouă temă, permite deschiderea mai multor tab-uri simultan, face scroll mai rapid şi, per total, performanţa browser-ului este superioară.

Producătorul norvegian cataloghează Opera Mini 5.1 ca un update foarte important pentru telefoanele Nokia cu sistem S40 . Pe de altă parte, noua versiune nu este marcată ca fiind de prioritate mare pentru dispozitivele high end.

Pentru a descărca Opera Mini 5.1 trebuie să accesezi adresa m.opera.com din browser-ul implicit al telefonului.

HTC revine la prima iubire – Windows Mobile

În primii ani de existenţă, când era o companie cunoscută doar în rândul pasionaţilor, HTC avea dispozitive exclusiv cu Windows Mobile. Microsoft şi HTC s-au ajutat reciproc să devină două branduri importante în domeniul telefoniei mobile (sau a PDA-urilor, cum se vehicula la acea vreme).

Apoi, relaţia s-a răcit. Iar asta s-a întâmplat din cauza demodării sistemului Windows Mobile care a rămas ani buni la acelaşi nivel, în timp ce concurenţa venea puternic din urmă. Aşa s-a ajuns ca HTC să producă mai multe telefoane cu Google Android, decât cu Windows Mobile.

Acum, lucrurile au şanse să se îndrepte. Odată cu schimbarea completă pe care Microsoft a adoptat-o, Windows Mobile primeşte o a doua şansă, sub numele de Windows Phone. Pentru a-şi reitera "dragostea", HTC promite că va scoate telefoane cu Windows Phone încă din prima zi. Prima zi fiind cea în care va fi lansat oficial Windows Phone, undeva în ultimul trimestru al acestui an.

Cei de la HTC spun că nu vor renunţa la customizarea interfeţei sistemului de operare. În altă ordine de idei, telefoanele cu Windows Phone ar putea avea, din nou, un homepage (sau chiar mai mult decât atât) creat de HTC.

Nu ne rămâne decât să sperăm că Windows Phone se va ridica la înălţimea aşteptărilor. Iar asta nu pentru că am fi fanii lui, ci pentru că existenţa mai multor sisteme de operare puternice nu poate fi decât benefică pentru utilizatori.

De ce ai monta 26 de GPS-uri în maşină?

De câte dispozitive GPS ai nevoie că să fii sigur că mergi pe traseul optim? La fel ca în cazul ceasurilor, de unul şi bun am spune noi. Dar, să recunoaştem, lucrurile banale ne plictisesc teribil, aşa că îi apreciem şi îi pomenim pe cei ce ies în evidenţă prin gesturi şi decizii mai aparte. Spre exemplu, pe Maradona (care a purtat două ceasuri la Campionatul Mondial), dar şi pe acest artist obscur (Garvin Nolte), autor al clipului de mai jos, în care ne arată cum a instalat el (de dragul artei abstracte) nu mai puţin de 26 de navigatoare GPS în maşină. Semnificaţia mesajului este ceva de genul "influenţa altora asupra alegerilor pe care le faci în viaţă". Prea "greu" pentru a fi contrazis.






Avatar revine vara aceasta în cinematografe

Avatar revine din 27 august pe marile ecrane. Filmul care a bătut recordul all-time la încasări, dar şi la controverse, va fi urmat de un scurt metraj de opt minute.

James Cameron nu a dezvăluit ce anume vom vedea în aceste opt minute: să fie scena de sex dintre Jake şi Neytiri, un final alternativ în care pământenii câştigă războiul şi Pandora devine o colonie americană sau o viziune mesianică conform căreia oamenii buni ajung pe Pandora, iar cei răi sfârşesc în iadul numit Pământ? Orice ar fi, sunt convins că "scenetele" scoase de la naftalină vor rotunji încasările totale undeva la 3 milioane de dolari. Poate chiar mai mult, să vedem.

Scurt metrajul va rula în sălile 3D şi IMAX din următoarele state / continente: Belgia, Rusia, Spania, UK, Australia, India, Japonia, Coreea de Sud şi Argentina. Deocamdată nu se pomeneşte nimic de România.

FIFA 11 are o dată oficială de lansare

Producătorul american de jocuri Electronic Arts a făcut publică data la care va fi lansat FIFA 11, cel mai nou joc din populara serie.

FIFA 11 va fi lansat oficial la toamnă. Europenii şi Asiaticii îl vor putea juca începând cu 1 octombrie, în timp ce americanii, care nu prea se omoară cu aceste sport, îl vor putea cumpăra trei zile mai târziu.

PlayStation3, Xbox 360, PC, Wii, PlayStation2, Nintendo DS şi PSP sunt platformele pe care va putea fi jucat FIFA 11. De asemenea, va există şi o versiune pentru telefoanele mobile.

Mingea Jabulani a fost studiată de NASA. Verdict: crimă!

Acum când mai sunt de jucat doar finalele de la CM 2010, NASA a deschis ochii tulburi ca după o beţie cruntă şi a decis să testeze mingea Jabulani cu tehnologia avansată de care dispune. Rezultatele sunt defavorabile.

Experţii în aerodinamică au ajuns la concluzia că traiectoria acesteia devine imprevizibilă la viteze mai mari de peste 70 de Km/h. Cauzele determinante sunt greutatea scăzută a mingii (440 de grame), dar şi faptul că majoritatea stadioanelor din Africa de Sud se află la o altitudine de 1000 m deasupra nivelul mării. Aşteptăm cu interes şi un studiu asupra vuvuzelelor.

IMAX face banul grup

IMAX (sau paradisul filmelor 3D) este din ce în ce mai apreciat. Anul acesta, compania deţinătoare a brand-ului şi tehnologiei, IMAX Corporation, a obţinut venituri de 115 mil. dolari, cu 37% mai mari decât cele înregistrate în prima jumătate a lui 2009.

Filme precum Avatar, Alice in Wonderland, Iron Man 2 - an IMAX Experience (în Statele Unite) au contribuit enorm la succesul acestei tehnologii. Urmează şi alte producţii promiţătoare, numai bune de vizionat în sala gigantică IMAX: The Hobbit, Batman 3 şi, posibil, noi titluri din serille "Piraţii din Caraibe" şi "Cars".

Nokia solicită poliţiei ruse recuperarea unui prototip de N8

După ce în primăvară Apple a spart uşa cu poliţia ca să recupereze prototipul de iPhone 4 din casa unui editor Gizmodo, acum este rândul celor de la Nokia să ceară ajutorul oamenilor în uniformă albastră. Motivul? Eldar Murtazin, redactor şef la site-ul rusesc mobilereview.com, a reuşit să pună mâna (nu se ştie cum) pe un prototip de Nokia N8 şi nu vrea să-l înapoieze, susţin finlandezii.

De cealaltă parte, jurnalistul afirmă că nu a primit nicio cerere de înapoiere de la Nokia şi, mai mult, a avut chiar iniţiativa de a returna produsul, contactând echipa de PR a companiei finlandeze. Ca şi în cazul Apple, PR-iştii nu s-au obosit să răspundă.

În prezent, Nokia aşteaptă o acţiune din partea autorităţilor ruse. Spre deosebire de Statele Unite, aici nu cred că vom vedea descinderi în forţă la adresa jurnalistului. Sunt mari şanse ca Nokia să nu obţină nimic. Dacă se întâmplă însă ceva notabil, vă vom informa.

Ce s-a întâmplat, de fapt?

Mobilereview.com era unul dintre site-urile "prietene" cu Nokia. Mai tot timpul primeau la teste prototipuri în exclusivitate (chipurile neoficial), iar în schimb ruşii publicau recenzii care-i ungeau la suflet pe finlandezi. Nu de puţine ori mi s-a întâmplat să citesc review-uri în care telefoanele Nokia erau puse într-o lumină exagerat de pozitivă, fără să fie menţionate anumite inconveniente. În cazul lui N8 lucrurile au fost spuse obiectiv (adică s-au prezentat şi aspecte negative, nu doar părţile bune), iar acest lucru a deranjat. Nokia a acţionat exact ca un copil care se supără când îi jigneşti căţeluşul şi a hotorât să facă acest tam-tam cu poliţia. Cred că ei au mult mai mult de pierdut decât site-ul rusesc.

A aparut primul Beta al Firefox 4: Download

"Ajutati-ne sa facem din urmatoarea versiune a Firefox cel mai bun browser din lume". Aceasta replica am gasit-o pe site-ul Mozilla, care a anuntat astazi lansarea primei versiuni de testare a viitorului browser Firefox 4. 

Firefox 4 Beta are o interfata destul de asemanatoare cu cea a browserului Google Chrome si o gama mult mai extinsa de functionalitati si add-on-uri.


Odata cu aceasta versiune, tab-urile deschise vor fi pozitionate in partea de sus a browserului si nu integrate in acesta; bara de meniu a fost inlocuita de un buton, denumit simplu Firefox (aceasta functionalitate este disponibila numai pentru Windows Vista si Windows 7, urmand ca celelalte sisteme de operare sa primeasca si ele update-ul in viitorul apropiat), a fost adaugat un nou manager de add-ons precum si suport pentru HTML5 si protectie impotriva blocarii plug-in-urilor.

Desigur, imbunatatirile si noutatile aduse sunt mult mai numeroase, insa le veti putea gasi pe toate chiar pe blog-ul oficial al Mozilla.







Aflandu-se in varianta Beta de testare, este evident ca Mozilla asteapta cat mai multe pareri de la utilizatori despre noul Firefox 4.

Firefox 4 Beta 1 poate fi downloadat de aici.

Spor la testat!

Acer Aspire One D255 cu Atom N550 dual core

Probabil că acest netbook reflectă cel mai bine direcţia în care se îndreaptă segementul ultra-portabilelor ieftine. Acer Aspire One D255 va fi livrat cu procesorul Intel Atom N550. Acesta este primul CPU dual core din a doua generaţie creat special pentru netbook-uri. Deşi frecvenţa a fost redusă la 1,5 GHz, fiecare nucleu foloseşte câte 512 KB de memorie level 2 cache şi dispune de tehnologia Hyper-Threading. Astfel, procesorul permite rularea a patru fire execuţie simultan. Aplicaţiile de ultimă generaţie sunt optimizate pentru această tehnologie şi vor rula mare repede, însă cele mai vechi s-ar putea mişca mai încet datorită frecvenţei mai mici.

Nu ştiu dacă se poate observa din imagini, însă Acer Aspire One D255 are diagonala ecranului de 10.1". Detaliile legate de configuraţie lipsesc, dar putem specula că netbook-ul va fi dotat cu 1 GB RAM şi un HDD de cel puţin 250 GB. Sperăm că bateria va fi de şase celule deoarece procesorul are un consum puţin mai mare decât versiunile single core din aceeaşi generaţie. Conform celor de la Intel, procesorul va fi disponibil în trimestrul trei al acestui an, deci Acer Aspire One D255 ar putea intra în curând pe piaţă. Preţul nu a fost anunţat.

Bluetooth 4 este gata pentru a fi adoptat

A trecut mai bine de un an de când a fost lansată versiunea 3 de Bluetooth şi nu am văzut încă foarte multe telefoane care să ofere suport Bluetooth 3. Deşi aducea un spor semnificativ de viteză, se pare că producătorii vor sări direct la Bluetooth 4.

Noua versiune nu mai aduce un salt la fel mare în cazul vitezei de transfer. În schimb, principala facilitate a acesteia este consumul redus de energie. Având acest avantaj, Bluetooth 4 va aduce un aduce un plus de autonomie dispozitivelor care îl folosesc intens.

Nu doar telefoanele vor profita de pe urma consumului redus de energie. Foarte multe alte tipuri de dispozitive, precum echipamentele medicale, vor beneficia din plin de această facilitate.

De asemenea, versiunea 4 îmbunătăţeşte compatibilitatea dintre telefoanele de mărci diferite. Cazurile în care telefoane ale unor producători diferiţi nu se conectează sau se întrerupe transferul, vor fi semnificativ mai puţine.

Odată finalizate specificaţiile, nu va mai trece mult timp până vor apărea primele dispozitive cu suport Bluetooth 4. Poate chiar până la sfârşitul acestui an vom putea vedea primele telefoane cu noua versiune.

NASA angajează mecanici virtuali pentru baza lunară

Vrei să fii mecanic pe Lună? Descarcă jocul Moonbase Alpha, instalează-l şi treci la treabă. NASA te ajută să explorezi suprafaţa Lunii şi să faci parte dintr-o echipă ce are grijă de echipamentele instalate pe satelitul natural al Pământului. Vei puteasă repari panourile solare, futunele de oxigen şi să controlezi roboţi de întreţinere. Ţopăitul va fi principala modalitate de deplasare în joc, un Lunar Electric Rover fiind disponibil uneori.





Jocul a fost lansat de NASA pentru promova înfiinţarea unei baze permanente pe Lună şi a prezenta un astfel de mediu copiilor. Timpul de joc este de aproximativ 20 de minute, însă probabil c-ar putea fi extins cu misiuni adiţionale.

Canon Wonder Camera sau DSLR-ul peste 20 de ani

Canon este cel mai mare producător modial de camere foto dedicate. Trebuie să menţionăm acest lucru deoarece Nokia vinde mai multe camere foto integrate în telefoane decât Canon. La Expo 2010, în pavilionul japonez, cei de la Canon au prezentat conceptul Wonder Camera. Deşi are dimensiunile unui DSLR, obiectivul este fix, iar butoanele pentru setări lipsesc. Aproape toate funcţiile sunt automatizate şi felul în care aparatul capturează imagini diferă fundamental faţă de ce cunoaştem la ora actuală. Se presupune că optica foto va avansa atât de mult în următorii ani încât vom avea un obiectiv bun la toate. El va oferi o plajă focală amplă, ce permite realizarea unor fotografii macro bune, dar şi un zoom optic peste medie.

Secretul lui Canon Wonder Camera nu stă în obiectiv, ci în senzor. Acesta are o rezoluţie foarte mare, aşa încât să poată fi capturate cât mai multe detalii clare. Pentru că vorbim de o experienţă cu totul diferită de ceea ce cunoaştem până acum, trebuie să spune că Wonder Camera nu face fotografii, ci filmează în continuu. O face chiar la rezoluţie maximă, aşa încât fiecare cadru al filmului poate fi extras ca o poză. O tehnologie proprietară permite ca orice obiect din cadru să se vadă clar, indiferent dacă este aproape sau departe.

Nu cred că fotografii profesionişti ar renunţa la bokeh de dragul clarităţii atipice a imaginii. În timpul prezentării, Camera Minune a fost conectată la un modul de pe spatele prezentatoarei, semn că era necesară o unitate serioasă de stocare. În viitor probabil că vom avea sute de GB pe un card SD şi chiar nu ne vom mai stresa în legătură cu spaţiul pe care-l avem la dispoziţie. Vă invităm să urmăriţi prezentarea video pentru a afla mai multe despre felul în care Canon Wonder Camera ar putea revoluţiona acest segment al industriei IT.




Uniunea Europeană pune tunurile pe Apple

Marile companii americane, precum Microsoft şi Intel, au făcut deja cunoştinţă cu măsurile antitrust ale Uniunii Europene. Practicile incorecte ale acestora au fost "taxate" cu amenzi istorice. Următoarea victimă se pare că va fi Apple, companie cu o politică nu tocmai deschisă.

Comisia Antitrust are în vedere magazinul de aplicaţii, App Store . Sunt cunoscute numeroase cazuri în care Apple, fără un motive anume, a refuzat să accepte anumite aplicaţii în App Store. Cu alte cuvinte, nu a permis instalarea şi utilizarea acestora pe propriile produse.

Un exemplu în acest sens este Opera Mini. Cel mai popular browser de pe telefoanele mobile a fost primit cu un refuz categoric de Apple când a fost înscris în App Store. Este ca şi cum Microsoft ar fi blocat într-un fel instalarea unui browser care concurează cu Internet Explorer.

Decizia Apple, care nu corespunde nici principiilor pieţei libere, nici bunului simţ, a fost luată în vizor de Comisia Antitrust a Uniunii Europene. Chiar dacă poate fi acuzată de apărarea unui produs european, Comisia Antitrust are toate motivele să investigheze şi, eventual, să sancţioneze politicile Apple. Principiul "este produsul meu şi fac ce vreau cu el" nu ţine.

Steve ar trebui să-ţi pregătească deja apărarea. Cea care se va ocupa de caz este Comisarul European Neelie Kroes , cea care a păgubit Intel de peste un miliard de euro anul trecut.

Timpul pierdut pe Farmville dă roade reale pe raftul din market!

Daca nu te saturasei de nebunia Farmville, care a capturat mintile sutelor de milioane de utilizatori, o noua campanie de promovare aduce produsele Farmville pe rafturile supermarket-urilor.

In cazul in care nu ti-ai setat Facebook sa blocheze update-urile Farmville pe pagina personala, sigur esti atacat zilnic cu fel de fel de mesaje.

Farmville reprezinta cel mai mare dezastru pentru corporatii, avand in vedere ca zilnic 20 de milioane de useri sunt activi pe fermele lor, petrecand ore intregi aiurea pentru a planta porumb, pentru a alinia animale domestice sau pentru a culege pomi fructiferi virtuali.

Desi valul de useri Farmville este in scadere, de cateva luni, si speram ca in curand sa ajunga istorie, jocul revine in forta, precum maneaua, aducand pe rafturile supermarket-urilor produse alimentare "proaspat culese" din Farmville.

Sunt zile de criza si oamenii vor incerca idei de afaceri din ce in ce mai ciudate, pentru a razbate situatiei financiare. Probabil se va gandi si cineva sa cumpere un teren imens pe care il va compartimenta si va inchiria oamenilor spatiul sa isi faca micile "ferme Farmville".

Cine stie, poate o sa ne trezim si cu un sistem de plata gen "farm coins".
 

Google Nexus One nu va avea urmaşi

Nexus One va rămâne singurul telefon Google , asta a lăsat să se înţeleagă Eric Schmidt, conducătorul celei mai prolifice companii din online.

În interviul pe care Schmidt l-a acordat publicaţiei Telegraph.co.uk, a afirmat că scopul principal a fost atins cu succes - promovarea platformei Android . Telefonul Nexus One, realizat în colaborare cu HTC, a reprezentat doar suportul fizic necesar dezvoltării business-ului.

În momentul de faţă, nu mai puţin de cinci producători importanţi de telefoane mobile comercializează dispozitive cu Android: HTC, Samsung, Motorola, LG şi Sony Ericsson.

Cum arată răsăritul de soare văzut din spaţiu

Răsăritul de soare este încântător şi romantic în egală măsură, mai ales dacă îl prinzi pe plajă, la mare. Dar oare cum arată acelaşi răsărit văzut din spaţiu? Nu am fi aflat decât poate peste foarte mulţi ani, dacă NASA nu ne-ar fi pus la dispoziţie o astfel de captură. Observaţi straturile atmosferice şi aşezarea norilor: norii aflaţi la o altitudine joasă au o tentă de galben spre portocaliu, în vreme ce norii aflaţi mai sus au o nuanţă de alb strălucitor. În partea superioară a imaginii apar şi norii mezosferici, situaţi la altitudini între 76 şi 85 de km. Frumos, sperăm ca odată să ajungem şi noi să vedem cu un astfel de răsărit.


Poza de mai sus a fost realizată de către un fotograf astronaut de pe staţia spaţială ISS.

LG Chic şi One – viitoarele terminale inteligente din seria Optimus

Cei de la LG au simţit nevoia să se laude astăzi în Marea Britanie că au două terminale noi pregătite pentru a fi lansate în câteva luni. Alături de câteva imagini, detaliile au lipsit cu desăvârşire din prezentarea făcută. LG Chic şi LG One fac parte dintr-o nouă serie de telefoane cu sistem de operare numită Optimus. Cele două vor veni cu ultima versiune de Android, mai precis, 2.2 Froyo, însă One are integrate serviciile Google.

Planurile celor de la LG sunt să lanseze aproximativ zece noi telefoane în a doua jumătate a acestui an. Cele două modele prezentate de aici par să fie entry level, printre dotări putându-se număra un modul WiFi. Lipsa unui buton dedicat pentru camera foto este un alt semn că terminalele nu se adresează utilizatorilor cu pretenţii multimedia. Mai multe detalii nu avem, data lansării şi preţul urmând să fie anunţate ulterior.

Se întâmplă şi la case mai mari: YouTube a fost hackuit

Ieri nu a fost o zi memorabilă pentru YouTube. Cel mai popular site de video sharing a fost victima unui atac care ne-a arătat că şi cele mai mari site-uri, care au resurse foarte mari în spate, pot fi sparte.

Atacatorii fac parte din comunitatea de hacking 4chan, iar victima a fost tânăra vedetă despre care cei mai mulţi dintre noi nu au auzit, Justin Bieber.

Cei de la 4chan s-au folosit de un bug care permite injectarea de cod HTML şi executarea acestuia pe server, în cadrul comentariilor. Vizate au fost, în principal, paginile care conţin clipuri cu Justin Bieber, dar nu numai.

Rezultatele atacului au variat. În unele cazuri au fost afişate ferestre pop-up care anunţau spargerea site-ului. În alte cazuri, vizitatorii erau redirecţionaţi către site-uri cu conţinut interzis minorilor şi/sau infectate cu malware.

Într-o oră de la atac Google a dezactivat comentariile, iar după alte două ore a rezolvat problema.

Eagle Eye de la Penguin United aduce suport pentru tastatura si mouse pentru PlayStation 3

Jucatorii adevarati de PC ar defini un joc first person shooter jucat cu un gamepad o blasfemie, insa oamenii creativi de la Penguin United au gasit o modalitate interesanta. Portabilul hub USB Eagle Eye actioneaza ca o interfata intre PlayStation 3 si orice tastatura/mouse standard, permitand in cele din urma folosirea butoanelor WASD pe consola.

Aveti o posibilitate limitata de personalizare daca aveti nevoie de schimbarea unor taste, insa se pare ca nu veti avea posibilitatea de folosire a intregii tastaturi pentru mesaje avand in vedere limitarile gamepad-ului emulat. Compania intentioneaza sa lanseze accesoriul mai tarziu in acest an la un pret de aproximativ 60$, dar este neclar in acest moment daca Sony este de acord cu acest Eagle Eye, sau va fi un add-on neoficial.

LG lucrează la o tabletă cu Google Android

Este oficial! Cei de la LG au confirmat că, în prezent, se află în lucru o tabletă care va avea ca sistem de operare Android-ul celor de la Google. Se pare că bătălia Apple - Google îşi va lărgi frontul şi se va purta inclusiv pe partea de tablete.

Frustrant este faptul că nu ştim deocamdată nimic privitor la dotările tehnice ale tabletei menţionate. Se ştie doar sistemul de operare şi data aproximativă de lansare: sfârşitul acestui an.

Zvonurile spun că tableta cu Android a celor de la LG va avea dotări de top, încercând astfel să atragă atenţia de la iPad. Chiar dacă nu ştim specificaţiile tehnice, simplul fapt că vine cu Google Android o face deja interesantă.

Telefoanele Kin - un esec; Microsoft stopeaza productia

Telefoanele Kin ale celor de la Microsoft au fost lansate la jumatatea lunii aprilie, si inca de la inceput userii au depistat o serie de erori care i-au scazut considerabil cota de piata.

Astfel ca, la inceputul acestei saptamani Verizon, reteaua americana in care se distribuie cele doua telefoane (Microsoft Kin One si Microsoft Kin Two), a scazut pretul de la 49 dolari la 29 dolari pentru modelul low-end Kin si de la 99 dolari la 49 dolari pentru versiunea high-end.

Cum nici acest lucru nu a contribuit la o crestere a vanzarilor, Microsoft a anuntat ca Cum nici acest lucru nu a contribuit la o crestere a vanzarilor, Microsoft a anuntat ca stopeaza productia Kin.

Desigur, nici momentul ales de Microsoft pentru lansarea Kin nu a fost unul tocmai bun. Telefoanele Kin au aparut pe piata in apropiere de lansarea altor dispozitive mult mai performante, cum ar fi HTC Evo 4G sau chiar iPhone 4.

Producatorul de software a motivat stoparea productiei prin faptul ca incearca sa isi focuseze eforturile asupra lui Windows Phone 7, urmand sa integreze echipa care a lucrat la Kin in echipa Windows Phone 7.

Pe de alta parte, Microsoft a declarat ca va continua sa lucreze cu Verizon in SUA pentru a vinde actualele telefoane ramase.

In Europa, smartphone-ul celor de la Microsoft era programat pentru acesta toamna si urma sa fie comercializat prin reteaua Vodafone.

Persoane Interesate