Viitorul Tehnologiei

Viitorul suna bine !

Masina-avion, disponibila spre vanzare

E o masina? E un avion? Ce ati zice daca ar fi ambele! Intr-un secol in care inovatiile vin la tot pasul, iata ca un constructor american a reusit sa creeze un hibrid intre o masina si un avion, care poate fi folosit atat pe drumurile terestre, cat si pe caile aeriene.

Prima masina-avion omologata, denumita Terrafugia Transition, va intra in curand in productie, dupa ce a primit toate aprobarile necesare pentru a efectua zboruri.

Hibridul cantareste 1320 de kilograme, are o autonomie de zbor de 20 de ore si un consum mediu de 7,8 litri la 100 de kilometri

Pentru a decola, Terrafugia are nevoie de o suprafata plana de 500 de metri, iar atunci cand se vrea a fi folosita in plan terestru aripile pot fi rabatate.

Masina-avion nu se adreseaza cu siguranta familistilor convinsi, fiindca pune la dispozitie doar doua locuri pentru pasageri.

Pretul hibridului este de 194.000 $ si pana acum, exista un numar de 70 de comenzi.

Si daca nu am reusit sa va convingem, va lasam sa urmariti filmuletul de mai jos:




IdeaPad Y560d – primul laptop 3D cu sigla Lenovo, dar nu pentru jocuri

Eram aproape sigur că Lenovo IdeaPad Y560d este portabilul pentru jocuri cu ecran 3D, concurent cu Asus G51J 3D şi alte câteva laptopuri similare. Impresia a durat câteva zeci de secunde, până am deschis pagina cu specificaţiile sale. Configuraţia fixă a lui IdeaPad Y560d nu include o placă video Nvidia, ci una ATI, mai precis Mobility Radeon HD 5730 cu memorie de 1 GB. Ecranul de 15.6" cu rezoluţie de 1366x768 are frecvenţa de 120 Hz, însă poate fi folosit doar pentru vizionarea filmelor 3D. Este păcat faptul că a fost aleasă această soluţie deoarece procesorul Intel Core i7-720QM la 1,6 GHz şi cei 4 GB DDR3 ar fi pemis rularea jocurilor de ultimă generaţie.

Un alt minus al portabilului este lipsa unităţii optice Blu-ray care ar fi permis pe viitor redarea filmelor în format 3D. Pentru un sistem multimedia, configuraţia este decentă şi nici nu costă foarte mult. Împreună cu un HDD de 500 GB şi un DVD writer, Lenovo IdeaPad Y560d are un preţ de 1.500 $.

Cea mai nebunească ofertă auto pe timp de criză!

Trebuie să fii extrem de pasionat de maşini puternice şi destul de american în gândire pentru ca într-o perioadă de criză să construieşti un bolid de o jumătate de milion de dolari. Pe de altă parte, ideea s-ar putea să nu fie chiar atât de rea câtă vreme plănuieşti să faci maşinile pe comandă şi să ai o producţie de 5-10 unităţi pe an.

În aceste condiţii, TranStar Racing Dagger GT va fi cumpărată doar de acei entuziaşti care au intrat în criză miliardari şi vor ieşi tot miliardari. Acestea fiind spuse, cifrele bolidului sunt impresionante.

Motorul produs de GM are o capacitate de 9,4 litri şi 2.000 de cai putere. Viteza maximă poate ajunge la 480 km/h, sfertul de milă poate fi "măturat" în mai puţin de 6,7 secunde, iar suta atinsă în 1,5 secunde.

Preţul de bază pentru Dagger GT este de 450.000 $, însă puţinii clienţi vor dori cu siguranţă opţionale personalizate care ar putea creşte foarte mult această sumă.

Plusul şi minusul bateriilor devin irelevante pentru utilizatori

Există inovaţii mari care revoluţionează lumea şi inovaţii mici care îţi fac viaţa un pic mai uşoară. Din cea de-a doua categorie face parte o nouă tehnologie Microsoft, numită InstaLoad.

InstaLoad este un nou design de contacte pentru baterii care le permite acestora să funcţioneze indiferent de modul în care sunt plasate. Practic, este scoasă din schemă regula plusului şi minusului, în care bateriile trebuiau puse cu plusul/minusul în sus sau în jos. Cu noua tehnologie, bateriile vor face contact indiferent cum le introduci în camera ta foto, video sau în orice alt dispozitiv care funcţionează cu baterii.

Tehnologia InstaLoad este compatibilă cu tipurile de baterii existente, precum CR123, AA, AAA, C sau D. Cu alte cuvinte nu trebuie să aşteptăm producerea unor noi tipuri de baterii, ci doar lansarea dispozitivelor care să dispună de noua tehnologie.

Romania - fruntasa la spam

Kaspersky Lab a realizat raportul traficului de mesaje din luna mai, semnalizand mentinerea pe prima pozitie in clasament a Statelor Unite ale Americii, cu un procentaj de 20.8 din totalul

Aceasta rata a crescut 8.5% fata de luna aprilie a acestui an. In luna mai, Romania (1.7%) s-a clasat pe locul 16 in topul realizat de Kaspersky Lab, insa, la nivel general, tara noastra se afla pe pozitia a saptea, dupa cum arata ultimul raport de analiza a traficului spam din primul trimestru al anului 2010.

Urmatoarele doua tari dupa SUA sunt India (7.5%) si Rusia (5.4%), iar China (3.6%) si Brazilia (3.7%) incep sa urce din ce in ce mai rapid spre topul clasamentului.

A fost semnalata o scadere considerabila a procentului de mesaje spam provenite din Germania si Italia, cu 2% mai mic fata de luna aprilie.

Interesanta este si intrarea in top a unei noi tari, Argentina, care a atins o rata de 2.1% din volumul total de mesaje nesolicitate distribuite.

Ca si pana acum, cele mai frecvente atacuri phishing tintesc PayPal (50.4%), eBay (13.4%), HSBC (8.5%) si Facebook (6.9%).Cei de la Kaspersky Lab au observat ca industria spam s-a dezvoltat atat de mult, incat creste si descreste direct proportional cu evolutia economiei globale.

Intregul raport spam pentru luna mai poate fi citit aici.

Yahoo isi extinde gama de servicii de asistenta si in Romania

Yahoo a anuntat astazi ca va oferi servicii de asistenta mai multor tari din Orientul Mijlociu si Europa, printre care si Romania.

Noul centru de relatii cu clientii va avea sediul in Cairo, Egipt, iar serviciile vor fi operate de IBM.

Primele tari care vor beneficia de suport sunt Emiratele Arabe, Franta, Germania, Italia si Spania, urmand ca mai tarziu sa li se alature Turcia, Polonia, Romania si Rusia.

Miscarea vine la un an dupa ce Yahoo a achizitionat portalul arab de Internet Maktoob, care este in prezent singurul produs al companiei disponibil in limba araba.

Se pare ca Yahoo vrea sa isi extinda numarul de servicii disponibil in aceasta limba.

Probleme de securitate la Windows XP

Infractorii hi-tech au luat in vizor un bug nerezolvat din sistemul de “Ajutor si Asistenta” Windows XP.
Microsoft a declarat ca exista peste 10 000 de dispozitive atacate, pentru care inca nu a gasit o rezolvare.
Aceasta vulnerabilitate le permite hackerilor sa instaleze programe, sa modifice si sa stearga date, sau sa creeze noi useri cu aceleasi drepturi ca utilizatorii computerelor.
Compania a dezvaluit atacurile intr-o postare pe blog, in care anunta ca a monitorizat activitatea in jurul bug-ului inca de pe 10 iunie.
Conform Microsoft, bug-ul, descoperita de inginerul Google Travis Ormandy, se gaseste in sistemul de “Ajutor si Asistenta”, iar initial nu au existat decat atacuri “inofensive” din partea cercetatorilor care au incercat sa multiplice ceea ce a gasit Ormandy.
Adevarate atacuri au inceput pe 15 iunie, iar de atunci o varietate de programe malware au fost folosite pentru a infecta sistemele care prezentau acest bug.
Rapoartele Microsoft indica faptul ca Portugalia se afla in topul atacurilor, urmata de Rusia si Croatia.
Pentru a evita problemele de securitate, compania sfatuieste utilizatorii sa dezactiveze sistemul de “Ajutor si Asistenta”, in acest sens punand la dispozitia utilizatorilor un instrument care se gaseste pe site-ul sau.

Facebook va avea recunoaştere facială

Deşi nu este un site de photosharing, milioane de utilizatori nu ezită să-şi pună fotografiile pe Facebook. Legat de fotografii, una dintre cele mai utilizate funcţii este aşa-numita people tagging, care permite recunoaşterea manuală a persoanelor din fotografii. Cu noua funcţie de recunoaştere facială, acesta proces va fi mult simplificat.

Până acum, pentru adăuga un tag într-o fotografie, utilizatorul trebuia să selecteze manual figura şi să-i atribuie un nume. Acum, cu recunoaşterea facială, figurile vor fi recunoscute automat. Utilizatorul nu va trebui decât să scrie numele celor detectaţi automat.

Noua funcţie nu este deocamdată disponibilă pentru toţi cei care au cont de Facebook. Implementarea a început de ieri, dar este posibil să mai dureze câteva zile până când noua facilitate va fi disponibilă pentru toată lumea.

Recunoaşterea facială este doar prima funcţie dintr-o serie mai mare de noutăţi pe care cei de la Facebook le vor introduce pe partea de fotografii. Care vor fi celelalte facilităţi noi, rămâne de văzut.

În Finlanda, acesul la Internet este un drept reglementat prin lege

De la 1 iulie, finlandezii au dreptul la o conexiune la Internet de cel puţin 1 Mbps. Asta înseamnă că providerii de Internet trebuie să ofere această viteză minimă tuturor clienţilor, indiferent de tipul de conexiune. Legea vine pe fondul în care 96% din populaţie are deja acces la Internet, iar guvernul încearcă prin ea să acopere şi cele aproximativ 4.000 de case care au mai rămas neconectate. Mai mult, guvernul intenţionează să introducă o limită de viteză minină de 100 Mbps până în 2015. Pentru comparaţie, Marea Britanie are un procent de 73% din populaţie conectată la Internet şi s-a angajat să ofere o conexiune minimă de 2 Mbps. Nu există însă o lege în acest sens.
Deşi sună bine o astfel de lege, în România ea nu ar putea fi implementată nici în următorii 10 ani datorită infrastructurii slabe şi a lipsei de interes din partea anumitor categorii de populaţie. Legea din Finlanda vine şi cu anumite reglementări legate de cei care piratează filme, muzică şi jocuri prin interemediul reţelelor de file sharing. Atunci când sunt descoperiţi de provideri, ei vor primi avertizări prin poştă, însă conexiunea nu le va fi întreruptă, aşa cum s-a propus în Marea Britanie şi Franţa.

Opera 10.60 – cel mai rapid browser

Deşi nu este o versiune nouă majoră, cei de la Opera au reuşit să facă o treabă foarte bună cu update-ul 10.60 al browser-ului norvegian. Opera se laudă că, o dată cu noua versiune, are cel mai rapid browser. Cum au arătat şi testele noastre, Opera 10.60 este într-adevăr cel mai rapid browser.Sporul de viteză se datorează în mare măsură optimizărilor făcute motorului de JavaScript. Comparativ cu cel din versiunea anterioară, acesta este mai rapid cu 50%. Opera 10.60 nu a câştigat doar la capitolul viteză de încărcare a paginilor, ci a devenit mai sprinten per ansamblu.

Toate browserele fac eforturi susţinute pentru aplicarea standardelor Web. Noua versiune de Opera nu face nici ea excepţie. De data aceasta, vizate sunt standardele HTML5 şi WebM pentru video. Opera 10.60 atinge scorul maxim la testul Acid3.

Tot în noua versiune a fost îmbunătăţit suportul pentru geolocaţie. O altă funcţie îmbunătăţită este sugerarea pentru căutarea cu diverse motoare de căutare.

Il puteti downloada DE AICI.

Maşina de milioane de euro cu eroare de Windows

Nu vă grăbiţi să judecaţi. Nu le scoateţi ochii celor de la Bugatti că dezvoltă o maşină mai scumpă decât Veyron şi folosesc un sistem de operare cu probleme. O privire mai atentă la ecranul din spatele volanului ne arată o fereastră de eroare care aduce mult cu cele din Windows. Cum ceasurile analogice pentru viteză şi puterea folosită sunt amplasate central pe consolă, ecranul LCD din spatele volanului ar trebui să indice turaţia motorului de 1.000 de cai, viteza digitală şi alte informaţii specifice. În cazul de faţă, cei de Tog Gear din Marea Britanie au pozat un prototip funcţional. Vă puteţi închipui că versiunea finală va fi impecabilă.

Mai mult, încă nu se ştie sigur dacă super-limuzina cu motor de 8 litri şi o viteză maximă de 350 km/h va intra în producţie. Pentru a vă face o idee în legătură cu exclusivitatea ei, un Rolls Royce Phantom este mai mic şi probabil că va fi de câteva ori mai ieftin dacă Galibier va fi lansat. Până atunci, aflaţi că niciuna din cele opt ţevi de eşapament nu are doar rol decorativ, iar pentru blocurile optice s-au folosit LED-uri.

Nokia ne prezintă MeeGo, viitorul lor sistem de operare

Ştim deja că N8 va fi ultimul telefon Nokia din seria N care va mai avea instalat Symbian şi că, după acesta, dispozitivele din seria de vârf vor veni cu un sistem de operare nou, numit MeeGo. Pentru a nu lăsa în întuneric pasionaţii şi presa deopotrivă, Nokia împreună cu Intel au făcut o scurtă demonstraţie a viitorului sistem de operare.
Prima mea impresie, după ce am văzut clipul şi imaginile alăturate, este că vom avea de-a face cu o interfaţă foarte colorată. Cel puţin aşa ar putea fi tema standard care, mai mult ca sigur, va putea fi personalizată şi schimbată cu alte teme.


Windows 8 va avea recunoaştere facială şi sincronizare online

Windows 7, spre deosebire de Vista, a fost un succes. Atât ca imagine, cât ca şi comportament în practică, cea mai recentă versiune de Windows a fost văzută ca un salvator. Acum a venit timpul pentru următoarea versiune, Windows 8, cea despre care am aflat în sfârşit primele informaţii concrete.
Conform unui document intern care şi-a pierdut caracterul secret, Microsoft are de gând să dezvolte trei versiuni diferite de Windows 8, pentru trei tipuri diferite de dispozitive. Acestea ar fi: desktop, laptop şi tabletă.
 
Senzor de proximitate şi recunoaştere facială

O combinaţie interesantă de facilităţi se va dovedi cea dintre senzorul de proximitate şi recunoaşterea facială, două funcţii care se vor regăsi în Windows 8. În practică, scenariul ar fi aşa: când te apropii de calculator, acesta porneşte automat, simţindu-ţi prezenta cu ajutorul senzorilor. Apoi, în locul tastării parolei, logarea se face prin intermediul recunoaşterii faciale.
Destul de inteligent, nu? Acum, glumind, sperăm să nu apară ecranul albastru chiar în timpul recunoaşterii faciale. Oricum, mai mult ca sigur că logarea prin tastarea parolei va rămâne ca alternativă la noul sistem, pentru orice eventualitate.

Cu detectorul de mobile la Bac – profesorii în era modernă

Pentru că metodele de copiat au avansat, profesorii au şi ei nevoie de un ajutor pentru a rămâne în pas cu elevii inventivi. Telefonul mobil, cu sau fără cască Bluetooth minusculă, este uşor de folosit pentru a obţine rezolvarea subiectelor din altă sursă decât materia cenuşie proprie. Având ceva experienţă în acest domeniu de la universitatea la care predă, inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă din judeţul Galaţi a plecat la vânătoare de elevi necinstiţi în oraşul Tecuci în a doua zi a probelor scrise de la Bacalaureat. Din finanţe proprii, el şi-a achiziţionat un detector de unde radio, nu foarte sofisticat, cu o valoare de aproximativ 50 €.
Pentru că a testat eficacitatea acestui dispozitiv cu multe alte ocazii, inspectorul şcolar a cumpărat mai multe astfel de detectoare şi le-a împărţit colegilor săi pentru a le folosi la alte licee. În ziua de luni, la proba de limba şi literatura română, 14 liceeni au fost prinşi cu ajutorul detectoarelor încercând să copieze. Ieri, la proba a doua, doar doi au fost prinşi în flagrant cu telefonul mobil. Aşa cum susţin colegi ai inspectorului general, nu toţi cei care încearcă să copieze cu ajutorul unui terminal mobil vor fi prinşi cu ajutorul detectoarelor. Un telefon închis nu ar trebui să emită unde radio. Totuşi, această metodă de verificare va reuşi să-i descurajeze pe unii din cei care încearcă să fenteze sistemul. Un aparat de bruiaj pentru frecvenţele GSM ar putea împiedica tentativele, însă ce te faci dacă potenţialul absolvent are subiectele sub formă de documente pe noul său iPhone 4? Întrebare pentru cititorii noştri adolescenţi şi nu numai: se merită să rişti atât de mult pentru a scuti nişte săptămâni de învăţat? Răspunsul îl puteţi da în căsuţa de comentarii de mai jos.

Intel, fără să ştie, atacă piaţa dulciurilor!

Suntem aproape siguri că nici gigantul nu ştie că are o divizie care «coace» dulciuri, însă aceste bomboane ruseşti au, cu siguranță, logo-ul Intel pe ele.

Ai crede că oricine s-ar apuca de «gătit», ar fi trebuit să schimbe măcar logo-ul de pe ambalaj de la «Intel Inside» la «Candy Inside», însă, nu...aceşti ruşi, dacă nu erau ei, mai mult ca sigur erau chinezii, au decis, cu mult bun simţ, să profite din plin de renumele noilor procesoare i Core din familia Intel, pentru a-şi vinde produsele, care se regăsesc cu arome diferite, în mai multe magazine şi cofetării ruseşti.

Știm că este un sentiment foarte plăcut când «călăreşti» un i3, i5 sau i7, când simţi atâta putere sub degetele tale, ne întrebăm oare la ce s-au gândit ei când şi-au numit astfel bomboanele? Să fie atât de puternică aroma încât să ducă la extazul papilelor gustative? Ce să urmeze oare? Vafele Nvidia?

Samsung N230 – tot un netbook, însă autonomie foarte mare

De la un netbook nu poţi să ai pretenţii mari de performanţă, însă o autonomie generoasă nu strică nimănui. Samsung N230 nu iese aproape deloc în evidenţă cu configuraţia sa, însă bateria de şase celule cu care poate fi dotat are o autonomie specificată de 13,8 ore. Nu ştim cum au obţinut-o ei, însă dacă l-am testa noi, poate că am obţine aproape 10 ore. Ecranul de 10.1" cu rezoluţia clasică de 1024x600 pixeli are un filtru extern mat, o raritate la ora actuală. Pentru motorizare poate fi ales unul din cele două procesoare Intel Atom de ultimă generaţie N450 (1,66 GHz) sau N470 (1,83 GHz). Sistemul de operare Windows 7 Starter este instalat pe un HDD de 250 GB şi ar putea rula mai bine cu încă 1 GB de memorie RAM.

Alături de placa de reţea wireless 802.11n şi modulul Bluetooth 3.0 se poate achiziţiona opţional un modul 3G. Tastatura chiclet a fost îmbrăţişată şi de Samsung, iar palmrest-ul pare să fie metalic. Samsung N230 se mai remarcă prin greutatea mai mică de 1 kg şi grosimea de doar 23,2 mm. Netbook-ul ar trebui să fie disponibil la nivel global începând din luna aceasta. Preţul pentru configuraţia de bază a lui Samsung N230 este 400 $ în Statele Unite.

Optimus Popularis – Art Lebedev ne încântă şi de această dată

Optimus Popularis este al doilea model de tastatură de top cu care cei de la Art Lebedev vor să ne uimească. La fel ca marile companii care se respectă, ruşii de la studioul de design au scos întâi modelul de top şi acum au revenit cu un altul ceva mai accesibil. Probabil că folosirea panourilor OLED s-a dovedit costisitoare şi problematică, aşa încât pentru Optimus Popularis s-a revenit la LCD. De asemenea, aşa cum se poate vedea într-una din imaginile de mai jos, suprafaţa efectivă de afişare şi rezoluţia panoului de pe tastele lui Popularis sunt mai mari decât la Maximus. Pe lângă faptul că este mult mai compactă, Popularis este dotată cu un ecran LCD alungit între tastele F1-F12 şi grupul principal de taste.
Butoanele lui Optimus Popularis sunt relativ mici în comparaţie cu tastaturile clasice. Pe cei 15x15 mm se desfăşoară un panou cu 64x64 de pixeli. Tastele lungi au o rezoluţie diferită. După cum ştim de la Maximus, aplicaţia livrată cu tastatura va permite un nivel amplu de personalizare pentru fiecare buton în parte. O tastă Fn este integrată în suportul tastaturii care pare să fie realizat din aluminiu mătuit. Cum toate panourile LCD ale lui Optimus Popularis necesită alimentare, nu cred că Art Levedev au creat o tastatură wireless. O baterie integrată ar fi o soluţie, însă tastatura ar deveni destul de grea. Ruşii susţin că Optimus Popularis va fi lansat la sfârşitul anului curent sau începutul anului viitor, preţul estimat fiind mai mic de 1.000 $. Matematica ne învaţă că 999<1.000. 

Robo-fotbal, fără vuvuzele şi vedete înfumurate

În paralel cu Campionatul Mondial din Africa de Sud, o altă competiţie de fotbal s-a desfăşurat în Singapore, având însă drept protagoniste echipe formate din roboţi autonomi. Vuvuzelele au lipsit , dar nu şi spectacolul din teren. Vedeţi în clipul de mai jos confruntarea din finală - Darmstadt Dribblers versus FUmanoids, ambele din Germania. Dacă v-a plăcut, aflaţi că există un canal special pe YouTube dedicat jocurilor cu roboţei - BotSport.tv.



Concediu de criză: excursie virtuală în Delta Dunării

Dacă te-a lovit criza iar şansele să pleci în concediu sunt minime, îţi rămâne alternativa unei vizite virtuale. Poţi vizita Delta Dunării fără să pleci din faţa calculatorului, accesând panorama virtuală a acestei rezervaţii a biosferei pe Internet.

Norc.ro, serviciu cunoscut pentru panoramele stradale din România şi alte ţări din Europa de Est, cu ajutorul Institutului National de Cercetare, a publicat online o serie de panorame navigabile care vizează diverse zone din Delta Dunării şi de pe Dunăre.

Deocamdată sunt disponibile online 1000 de panorame din Delta Dunării, care acoperă peste 40 de kilometri. Mai multe panorame şi trasee urmează a fi publicate în această toamnă.

Cei dornici să viziteze Delta Dunării din faţa calculatorului pot accesa această adresă. Panoramele sunt reprezentate de mici puncte albastre pe harta din partea dreaptă.

Prosopul-rucsac-casetofon

E vara, deci ne pregatim de plaja, picnicuri, drumetii. Pentru amatorii de produse multifunctionale, hi-Sun poate fi un cadou ideal: este prosop de plaja, rucsac si casetofon, 3 in 1.

Fiind pliabil, ocupa foarte putin spatiu. Este compatibil cu telefoanele din gama iPhone®, gama iPod® si orice sursa de muzica cu mufa jack universala, de 3,5 mm. Difuzoarele au o putere de 2W, pot fi detasate inainte de spalare si functioneaza cu baterii pe litiu, reincarcabile prin USB, permitand utilizatorului sa asculte muzica ore intregi.


Prosopul-rucsac-casetofon e confectionat din bumbac 100%, are dimensiunile de 180 cm x 80 cm, este disponibil pe rosu, negru, albastru si roz si costa 59 euro (livrarea e gratuita).

Ceasul Teleporter

Tot mai multe ceasuri neconventionale isi fac aparitia in ultimul timp. De exemplu, ceasul din imagine afiseaza ora exacta printr-un design partial similar cu cel clasic, partial original.


Iata cum: la o apasare pe buton, se aprind luminile albastre de pe cadran, indicand ora prin cifre, asemenea unui ceas obisnuit. Minutele, insa, se “descifreaza” din luminile albe, reprezentand intervale de cate 5 minute, in vreme ce subdiviziunile acestora de 1-4 minute sunt afisate in partea inferioara a cadranului.


E drept, cere ceva atentie si putina perspicacitate pana sa-i raspunzi cuiva la simpla intrebare: “Stiti cumva cat e ceasul, va rog?”

FaceBook, probă de divorţ!

Apari alături de amantă pe Facebook? Avocatul nevestei tale va fi tare entuziasmat! Imaginile suspecte şi declaraţiile iresponsabile de pe Internet au ajuns sa fie folosite tot mai des în cazurile de divorţ din Statele Unite. Dar asta nu e tot.

Academia Americană a Avocaţilor Matrimoniali afirmă că, în ultimii 5 ani, trei sferturi din membri s-au folosit de Facebook, MySpace, Twitter, YouTube sau LinkedIn în numeroase conflicte de cuplu, inclusiv în cele de custodie. Iar probele de pe Internet cântăresc greu.

Spre exemplu, o mamă care vrea custodia copilului şi neagă ca ar consuma droguri (fie ele şi droguri uşoare), poate fi verificată pe Facebook. Iar dacă apar poze cu ea în astfel de ipostaze, poate să-şi ia adio de la micuţ. De asemenea, un individ care se declară paşnic (dar publică texte agresive pe net), nu are nici o şansă să obţină custodia celor mici în faţa instanţei.

Samsung E2370 Xcover – numai bun pentru vacanţe cu peripeţii

Telefonul de faţă a fost prezentat iniţial la MWC în februarie şi va fi disponibil în curând pe pieţele europene. Samsung E2370 Xcover nu se laudă cu ultima versiune de Android sau o interfaţă optimizată pentru un ecran sensibil la atingere. Afişajul său de 1.77" are o rezoluţie preistorică de 128x160 de pixeli. Nici nu ai avea nevoie de mai mult atunci când cel mai important lucru pe care-l vrei de la telefon este ca să fie rezistent. Xcover este certificat IP54, ceea ce înseamnă că praful nu intră într-o cantitate suficientă pentru a afecta funcţionarea, iar apa stropită pe carcasă nu ajunge în interior. Aceeaşi carcasă pare destul de solidă, însă producătorul nu garantează rezultatul unui impact cu solul sau podeaua.

Samsung E2370 Xcover cântăreşte 115 g şi are o grosime de 19 mm. În mod surprinzător, lista de dotări include modul Bluetooth 2.1, conectivitate EDGE şi cameră foto/video VGA. CÂnd pleci în excursii lungi, autonomia este esenţială, iar E2370 Xcover se laudă cu 1.600 de ore de stand by. Asta înseamnă mai bine de două luni. Cele 22 de ore de convorbire sunt şi ele impresionante, în spatele acestor cifre stând o baterie Li-ion de 2.000 mAh. Lanterna cu LED este de pe latura superioară este activată cu un buton lateral. Samsung E2370 Xcover va fi lansat în iulie în Suedia la un preţ de aproximativ 78 € şi este aşteptat ulterior şi pe alte pieţe europene.

Google lucrează la o reţea socială care să rivalizeze cu Facebook

Conform unui fost director Facebook, Google lucrează din răsputeri şi în cel mai mare secret (până acum) la o reţea socială care să se compare şi să se lupte de la egal la egal cu Facebook. Probabil cei de la Google s-au gândit că ies mai ieftin aşa decât să cumpere Facebook, aşa cum au cumpărat numeroase alte site-uri şi servicii online.

Reţeaua cu pricina s-ar putea numi Google Me şi, conform aceleiaşi surse, este construită după exemplul Facebook. În prezent, un număr foarte mare de angajaţi lucrează de zor la viitoare reţea socială.

Se pare că cei de la Google s-au convins că Buzz, ca şi alte tentative de până acum, nu au nicio şansă să concureze cu reţele precum Twitter sau Facebook. Pornind de la această idee, şefii Google au hotărât să dezvolte o reţea socială cu toate ingredientele necesare.

Dacă va reuşi să se bată cu Facebook, rămâne de văzut. Din experienţele anterioare însă, putem spune că Google nu a avut prea mare succes pe partea de reţele sociale.

Telefonul viitorului

Nokia Research Center si Universitatea Cambridge au dezvoltat un terminal mobil bazat pe nanotehnologie, un telefon concept expus si la Muzeul de Arta Moderna din New York. Deocamdata acest telefon exista doar virtual, el neexistand practic, totusi... se anunta a fi unul dintre telefoanele viitorului.

Morph va fi fabricat din materiale flexibile si va fi capabil de auto-curatare respingand toate particulele lichide si orice tip de murdarie de pe suprafata sa. Mai mult, telefonul va folosi energia solara pentru a se incarca, deci se incadreaza si in trend-ul eco. Vei putea sa-ti scoti din vocabular propozitia "Am ramas fara baterie".Materialele din care este realizat Nokia Morph sunt flexibile si transparente, gadgetul putand lua diferite forme. Poate arata ca un telefon, ca un ceas/bratara, ca un media player, toate intr-un singur dispozitiv! Si are si un hands-free detasabil. Se intinde, se pliaza, se curbeaza si totul fara sa se strice sau sa se deformeze. Ceea ce este foarte interesant si sunt sigura ca o sa va placa, este ca poti fotografia ceva (cu camera incorporata, doar nu credeai ca exista un telefon al viitorului fara camera?), iar atunci cand transformi device-ul in bratara, poti seta aceasta poza ca wallpaper. Sa zicem ca de exemplu porti o geanta in patratele. Faci o poza materialului, transformi telefonului in bratara si ii spui ce poza sa foloseasca ca wallpaper. In cateva secunde, bratara o sa arate exact ca geanta ta.

Cand va aparea si cat o sa coste acest telefon al viitorului... nu se stie.

Masina - Elicopter pentru transportul viitorului

Maşinile zburătoare se pregătesc să invadeze în curând drumurile şi a văzduhul Bătrânului Continent. Dacă americanii au dezvoltat Terrafugia Transition, cel mai cunoscut nume printre multe alte atomobile-prototip, europenii au varianta PAL-V (Personnel Air and Land Vechile).
Este vorba de un vehicul gândit să se comporte ca un automobil obişnuit pe stradă şi ca un elicopter atunci când trebuie să decoleze.
Inventatorul John Bakker a făcut luni, 27 aprilie a.c., o serie de teste pe autostrada A1, în apropierea localităţii Amersfoort, din Olanda, şi spune că PAL-V, aflat la stadiul de concept, ar trebui să apară pe piaţă în anul 2012.
Maşina este rezultatul a peste opt ani de muncă. Versiunea de serie va fi propulsată, la alegere, de un motor pe benzină sau de unul pe biodisel şi - se laudă Bakker - va atinge viteza maximă de 200 km/h atât în aer, cât şi pe sol. PAL-V se poate ridica până la altitudinea de 1.500 de metri.
Preţul estimativ pentru un asemenea vehicul este de 100.000 de euro.

Orasul Viitorului

Piramidele se întorc în forţă, mai grandioase ca oricând. De data aceasta, piramida nu va mai fi nici monument funerar egiptean, nici monument controversat în faţa muzeului Louvre, ci va fi un oraş întreg, cu o capacitate de găzduire a un milion de oameni! "Ziguratul", va putea susţine singur viaţa, va avea zero emisii de carbon şi îşi va produce propria energie cu ajutorul turbinelor de vânt, arată Daily Mail.
Nicio maşină nu va avea voie în clădirea de 2,3 kilometri pătraţi, rezidenţii fiind transporaţi cu ajutorul monoşinei, ce va opera atât orizontal, cât şi vertical. Locuitorii vor putea intra în casele lor pe baza recunoaşterii faciale.
Designer-ul cu sediul în Dubai, Timelinks, a patentat deja proiectul şi a făcut cerere de finanţare de la Uniunea Europeană.
Ridas Matonis, directorul de la Timelinks, a declarat că acest oraş va beneficia de puterea naturii.
Dar piramida nu va reduce doar amprenta de dioxid de carbon, ci mai aduce şi alte beneficii.
"Oraşe întregi vor putea fi găzduite în aceste piramide, ce vor ocupa doar 10% din spaţiul original (...) Dacă vom realiza acum aceste oraşe, vom vedea comunităţi mai prieteoase cu mediul", a precizat Ridas Matonis.

Arhiva

Persoane Interesate