Viitorul Tehnologiei

Viitorul suna bine !

Nokia ne prezintă MeeGo, viitorul lor sistem de operare

Ştim deja că N8 va fi ultimul telefon Nokia din seria N care va mai avea instalat Symbian şi că, după acesta, dispozitivele din seria de vârf vor veni cu un sistem de operare nou, numit MeeGo. Pentru a nu lăsa în întuneric pasionaţii şi presa deopotrivă, Nokia împreună cu Intel au făcut o scurtă demonstraţie a viitorului sistem de operare.
Prima mea impresie, după ce am văzut clipul şi imaginile alăturate, este că vom avea de-a face cu o interfaţă foarte colorată. Cel puţin aşa ar putea fi tema standard care, mai mult ca sigur, va putea fi personalizată şi schimbată cu alte teme.




O altă impresie la cald este că anumite elemente sunt inspirate de la Android-ul celor de la Google. De exemplu, bara cu shortcut-uri din partea de jos a ecranului. Punctele comune cu Android-ul se regăsesc şi "sub capotă", acolo unde se ascunde Linux-ul. Din acest motiv, MeeGo va fi open source şi va putea fi folosit respectiv modificat şi de către alţi producători.


Este încă devreme pentru a ne putea da seama ce va însemna acest sistem de operare. Deocamdată, ceea ce putem vedea este o versiune pre-Alpha care va suferi numeroase modificări înainte să motorizeze un telefon. Ceea ce ne putem da seamă însă de pe acum, este că browser-ul implicit de pe MeeGo va fi Firefox Mobile.

Oricum, chiar şi din acest stadiu, prima impresie de la distanţă nu se poate spune că este una negativă. Rămâne să-l vedem "în carne şi oare" pentru a-l putea judeca.




0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Arhiva

Persoane Interesate