Viitorul Tehnologiei

Viitorul suna bine !

Facebook va avea recunoaştere facială

Deşi nu este un site de photosharing, milioane de utilizatori nu ezită să-şi pună fotografiile pe Facebook. Legat de fotografii, una dintre cele mai utilizate funcţii este aşa-numita people tagging, care permite recunoaşterea manuală a persoanelor din fotografii. Cu noua funcţie de recunoaştere facială, acesta proces va fi mult simplificat.

Până acum, pentru adăuga un tag într-o fotografie, utilizatorul trebuia să selecteze manual figura şi să-i atribuie un nume. Acum, cu recunoaşterea facială, figurile vor fi recunoscute automat. Utilizatorul nu va trebui decât să scrie numele celor detectaţi automat.

Noua funcţie nu este deocamdată disponibilă pentru toţi cei care au cont de Facebook. Implementarea a început de ieri, dar este posibil să mai dureze câteva zile până când noua facilitate va fi disponibilă pentru toată lumea.

Recunoaşterea facială este doar prima funcţie dintr-o serie mai mare de noutăţi pe care cei de la Facebook le vor introduce pe partea de fotografii. Care vor fi celelalte facilităţi noi, rămâne de văzut.

1 comentarii:

Anonim 4 iulie 2010 la 15:25  

Recunoastere faciala = recunoastere biometrica.... Va bagati la asa ceva? Eu nu... Gata cu intimitatea... Nu veti mai fi siguri de nimic...

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Arhiva

Persoane Interesate