Viitorul Tehnologiei

Viitorul suna bine !

Google Chrome 6 beta, funcţii noi şi viteză mai mare

Se pare că este vremea versiunilor beta pentru browserele web. După Mozilla şi Opera, acum Google lansează o nouă versiune beta de Chrome. Google Chrome 6 beta vine cu noutăţi la nivelul funcţionalităţii, a interfeţei şi, nu în ultimul rând, cu o viteză mai mare de încărcare a paginilor.

Toate sau aproape toate versiunile noi de Google Chrome au adus un spor de viteză. Google Chrome 6 beta nu face excepţie. Comparat cu versiunea beta anterioară, noua versiune este mai rapidă cu 15%.

Pe partea de funcţionalitate, Google Chrome 6 beta aduce îmbunătăţiri facilităţii Autofill. Aceasta salvează datele pe care le completezi în diverse formulare web şi îţi permite să le introduci rapid în alte formulare. Nu sunt salvate datele sensibile, precum numărul de card.

De asemenea, un mic upgrade a primit şi funcţia de sincronizare. Până acum, Google Chrome sincroniza bookmark-urile, setările şi temele. Acum, sunt sincronizate inclusiv datele din Autofill şi extensiile instalate. Sincronizarea se face pe baza unui cont Google.

În fine, noua versiune aduce o schimbare şi la nivelul interfeţei. Cele două meniuri au fost comprimate într-unul singur. Prin urmare, a rămas un singur buton în dreapta barei de adrese.

Google Chrome 6 beta poate fi descărcat prin beta channel.



Google Street View a surprins o fetiţă zombie în stradă!

Dubiţa Google Street View, recunoscută pentru talentul cu care surprinde oamenii în cele mai intime sau ciudate ipostaze, a reuşit să semene panică printre locuitorii unui cartier britanic, după ce a fotografiat un presupus cadavru al unei fetiţe.

Culmea este că şoferul a continuat să meargă mai departe ca şi cum nu ar fi fost nimic suspect.

Poza a apărut apoi pe Internet, iar persoanele care au recunoscut fata au contactat imediat poliţia . Odată ajunşi la faţa locului, oamenii legii au constatat că… mortul a înviat! De fapt, aveau să afle mai târziu că totul a fost o glumă, fetiţa de nouă ani prefăcându-se că a decedat în timp ce se juca împreună cu alţi copii.

Trecerea dubei Google a fost o simplă coincidenţă care a făcut-o celebră pe Internet pe tânăra protagonistă. Probabil că, pe viitor, va primi rolul principal într-un film horror.

Telefonul de 1 milion de dolari - Gresso Luxor Las Vegas Jackpot

GoldVish Le Milion Piece Unique nu mai este singurul telefon din lume care are un pret compus din sapte cifre. Tocmai i s-a alaturat Gresso Luxor Las Vegas Jackpot.

Jucaria nu costa "decat" un milion de dolari, iar daca vreti sa vi-l achizitionati, grabiti-va, nu se vor fabrica decat trei unitati in toata lumea.

Producatorul de lux Gresso este cunoscut pentru dispozitivele-urile sale incredibil de scumpe, dar prin Luxor Las Vegas Jackpot, a atins un nou nivel.

Dupa cum probabil ati ghicit, telefonul se remarca in primul rand prin diamante, mai precis diamante negre, care totalizeaza 45,5 K.

Ca si cum nu ar fi de ajuns, tastatura pretiosului dispozitiv este formata din 17 safire slefuite manul si imprimate cu laserul.

Partea din spate a telefonului este fabricata din lemn african vechi de 200 de ani, iar carcasa este din aur, cantareste 180 de grame si are o grosime de 12 mm.

Pentru cei care nu isi pot permite totusi aceast telefon, cei de la Gresso au anuntat si alternative mai ieftine. Pentru “numai” 20.000 de dolari puteti achizitiona Gresso Luxor Las Vegas, varianta fara diamante a Jackpot-ului.

Colectia Gresso Las Vegas va fi disponibila de la sfarsitul acestei luni.

Facebook va promova turismul românesc

Politicienii noştri, aşa plini de defecte şi trăsături negative cum îi ştim, nu sunt chiar "încuiaţi" când vine vorba de Internet. Aceştia par să fi devenit conştienţi de potenţialul online-ului şi de viteza de propagare a mesajelor. După scandalul frunzei, Ministerul Turismului pune la cale o colaborare cu Facebook.

Cei de la Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului au de gând să folosească Facebook pentru promovarea turismului românesc. Şi nu vorbim aici de o simplă pagină la care să poată da oricine Like, ci de o campanie în adevăratul sens al cuvântului.

Reprezentanţii Ministerului s-au întâlnit cu Mark Cowan, unul dintre oamenii cu putere de decizie de la Facebook, pentru a discuta despre un parteneriat care va avea ca scop promovarea turismului din ţara noastră în cadrul reţelei sociale.

Bineînţeles că cei de la Facebook nu au nimic împotriva acestui parteneriat, atât timp cât au de încasat bani. Se pare că România va fi prima ţară care va avea un parteneriat oficial cu populara reţea de socializare. După, Elena Udrea, alţi miniştri ai altor ţări ar putea alege Facebook pentru promovarea diverselor campanii.

Laptop Asus, furat în România înainte de lansare. Sau nu?

Pe 1 septembrie Asus urma să lanseze în România laptopul NX90. Nu este "orice laptop", ci un aşa-zis vârf de gamă, cu dotări tehnice, design şi construcţie foarte bune. Întâmplarea face ca acest laptop să fie furat cu mai bine de două săptămâni înainte de evenimentul de lansare. În România, bineînţeles.

Acum, fiţi atenţi la povestea care are câteva fire de aţă albă. Furtul s-a produs în interiorul unui hotel de 5 stele din Bucureşti. Cei trei făptaşi apar pe înregistrările camerelor video de supraveghere.

Şi acum întrebările. Ce căuta laptopul expus într-un hotel cu mult timp înainte de lansare? Cum se poate ieşi dintr-un hotel cu un laptop la subraţ fără să te întrebe nimeni nimic? Si, mai ales, de ce se uită hoţul direct la cameră când pleacă cu laptopul, de parcă ar fi la un reality show de Dâmboviţa? Hoţul este suficient de stupid să se lase filmat, dar în acelaşi timp suficient de inteligent încât să fure un produs foarte valoros.

Ştirea a ajuns deja pe numeroase site-uri din România şi din alte ţări. Pe bune sau nu, presupusul furt aduce o promovare masivă celor de la Asus în general şi lui NX90 în special.

Rucsacul cu lasere sau Google Street View pentru clădiri

Pentru a putea fotografia străzile şi a le integrat în Street View, cei de la Google au folosit maşini sau vehicule mai mici dotate cu sisteme de navigaţie prin GPS şi camere panoramice. Plecând de la această idee, un grup de profesori şi studenţi de la Universitatea din California au creat un sistem similar, însă pentru clădiri. O platformă metalică fixată ca un rucsac pe spatele unui student integreză sistemul şi bateriile necesare. Cum modulele GPS nu funcţionează în interiorul clădirilor, rucsacul are nevoie de un sistem de ghidare inerţială, folosit de armată pentru ghidarea rachetelor.

Patru lasere măsoară distanţa pănă la pereţi, tavan şi podea, lângă ele aflându-se câte o cameră foto care capturează imagini în continuu. O aplicaţie special dezvoltată pentru acest sistem preia datele şi le transformă într-o hartă 3D a interiorului clădirii. Sistemul ar putea fi folosit pentru tururi virtuale ale unor clădiri-monument faimoase şi nu numai. Integrarea unor astfel de hărţi 3D în jocuri ar putea duce la sporirea nivelului de realism. Folosirea unei clădiri binecunoscute pe post de hartă într-un FPS multiplayer precum Counter Strike cred c-ar face cu ochiul multor jucători. Nu ştim cât de complex este sistemul şi care ar fi costurile pentru producţia de serie, dar cu siguranţă ar putea fi luat în calcul de unii dezvoltatori de jocuri. 




iPod Touch gen 4 - un iPhone 4 fără telefon?

Se zvoneşte că Apple ne pregăteşte în toamnă un nou iPod Touch şi s-ar putea să vedem la el mai multe facilităţi împrumutate de la iPhone 4. PMP-ul de la Apple a fost considerat de foarte mulţi un iPhone fără modul GSM, în mod special datorită aspectului şi suportului pentru aplicaţii. Odată cu apariţia lui iPhone 4, Touch-ul a rămas foarte mult în urmă şi nu ne-ar mira dacă în luna septembrie vom vedea un update major al playerului multimedia. Cele mai aşteptate facilităţi sunt ecranul Retina Display şi două camere, una frontală şi una pe spatele dispozitivului. Funcţiile celei de-a doua sunt uşor de intuit, însă care este rostul camerei frontale? Se pare că aplicaţia Facetime ar fi foarte apreciată şi posesorii de iPod Touch s-ar putea bucura de ea atunci când sunt conectaţi la o reţea wireless.

Cei care sunt familiari cu tehnologiile folosite de Apple şi sursele componentelor cu care se laudă, spun că e posibil ca gigantul din Cupertino să rămână în pană de ecrane Retina dacă le pun şi în iPod Touch. Pe de altă parte, ne întrebăm ce limitare gratuită va mai introduce Apple odată cu noul produs, pe care s-o ofere mai târziu ca o facilitate ce merită upgrade-ul. Nu în ultimul rând, iPod Touch este considerat de Apple o platformă de gaming şi suntem curioşi să vedem cum va fi îmbunătăţit odată cu noua generaţie. Septembrie se apropie şi PMP-ul este doar unul din produsele Apple care ar putea primi o nouă versiune.

Atenţie la Zeus, virusul care-ţi fură banii

Dacă ai un cont la bancă şi obişnuieşti să-l gestionezi online, prin home banking, sfatul medicului este să te abţii o vreme. Cel puţin până când se va găsi un leac pentru Zeus, un troian care îţi fură toţi bani din cont fără să ştii ce te-a lovit.

Troianul Zeus3 îşi face loc pe calculatorul tău profitând de găurile de securitate din Internet Explorer şi Adobe Reader. Odată intrat, va sta cuminte până în momentul în care îţi vei accesa contul de home banking. Atunci îţi va goli contul fără măcar să bănuieşti.

Dacă eşti infectat cu Zeus3, nu îţi vei da seama că ţi-au dispărut banii din cont. Acest troian nu va modifica valoarea de bani afişată în contul de home banking. Îi va sustrage dar tu vei fi tentat să crezi că ai în continuare toţi banii la locul lor.

Zeus3 este cel mai sofisticat virus văzut vreodată, spun specialiştii în securitate. Vestea bună este că, acest troian este un fel de Robin Hood, cu deosebirea că nu dă banii la săraci. Va ataca doar conturile în care găseşte peste 1250 de dolari. Cei care au sume mai mici pot sta liniştiţi, cel puţin până la următoare variantă.

Vestea proastă este că, la ora actuală, nu există niciun antivirus care să-l poată detecta, cu sau fără metode euristice. Ar trebui să ne ridicăm serioase semne de întrebare legate de industria de antiviruşi şi protecţia pe care aceste produse o promit.

Până acum, Zeus3 a reuşit să spargă peste 3000 de conturi ale unei bănci din Marea Britanie. Au fost sustraşi în total peste un milion de dolari. Faptul că până acum Zeus3 a afectat doar clienţii unei anumite bănci nu ar trebui să ne liniştească prea tare. Nimic nu ne poate garanta că Zeus3 nu se va extinde.

Atâta vreme cât antiviruşii nu sunt capabili să-l depisteze, depinde de tine să te fereşti, în cazul în care Zeus3 va viza şi alte bănci. O măsură ar fi să dezinstalezi Adobe Reader (există şi alte programe pentru citirea PDF-urilor) şi să nu foloseşti Internet Explorer pentru online banking. Altă măsură ar fi să nu ţii în cont mai mult de 1250 de dolari. Şi poate, într-un final, se vor trezi şi producătorii de antiviruşi.

Jocurile 3D sunt dăunătoare vederii copiilor

Mulţi dintre noi am resimţit un anume disconfort după vizionarea unui film 3D. În special cei care poartă ochelarii resimt dureri de cap. Dacă filmele şi jocurile 3D sunt dăunătoare sănătăţii este deocamdată o controversă departe de a-şi afla răspunsul.

Doctorul oftalmolog Mark Borchert, din Los Angeles, crede însă că jocurile 3D nu vor cauza efecte negative majore asupra vederii. Copiii sub patru ani, în schimb, ar putea avea probleme. Acestea nu se vor vedea imediat, ci doar după o vreme.

Deocamdată însă, nu există nici un studiu relevant care să ne spună clar dacă tehnologia 3D este dăunătoare sau nu sănătăţii oamenilor. Ca şi în cazul folosirii telefoanelor mobile, sunt în joc foarte mulţi bani. Cel mai probabil, utilizatorii vor fi "ameţiţi" cu informaţii contradictorii, iar industria va merge înainte indiferent de efectele reale.

Sony Ericsson PSP Phone, o piesă grea care ar putea face istorie

Sony Ericcson pregăteşte o piesă grea în lunile care urmează. Este vorba despre un dispozitiv ce îmbină divertismentul oferit de o consolă de jocuri portabilă cu utilitatea unui sistem de operare avansat (Android 3.0, încă în lucru), alături de alte facilităţi specifice telefoanelor inteligente: HSDPA, Wi-Fi, GPS etc. Acest concept a fost pomenit încă de acum trei ani, dar până astăzi nu au apărut informaţii concrete şi credibile.

Ceea ce vedeţi mai jos este doar o imagine editată în care sunt suprapuse un smartphone şi un controller de PSP. Prototipul dezvoltat de Sony Ericsson nu a fost încă dezvăluit. Conceptual, cam aşa va arăta: design slide , controller în loc de tastatură QWERTY, ecran touchscreen de dimensiuni mari.

Platforma va fi motorizată de un CPU Snapdragon tactat la 1 GHz, iar chipset-ul grafic va avea capabilităţi avansate de procesare 3D, ceea ce înseamnă că va putea rula jocuri cel puţin la fel de bine precum consola portabilă Sony PSP.

Iată şi câteva titluri despre care se zvoneşte că vor fi adaptate pentru consola inteligentă Sony Ericsson: God of War, Call of Duty: Modern Warfare şi Little Big Planet.

Mai multe vom afla în octombrie, când produsul va fi anunţat oficial.
 

Firefox 4 ajunge la a treia versiune beta

Încet dar sigur, Mozilla se apropie din ce în ce mai mult de varianta finală a lui Firefox 4. Până atunci, versiunea care trebuie să prindă din urmă Google Chrome, a ajuns la stadiul beta 3.

Pentru utilizatorii obişnuiţi, noul beta nu aduce decât un plus de stabilitate faţă de versiunile precedente de test . Cei de la Mozilla susţin chiar că Firefox 4 beta 3 este suficient de stabil pentru a putea fi folosit cu încredere, ca o versiune finală.

Firefox 4 beta 3 mai aduce ca noutate şi suportul multi-touch. Este o funcţie "de viitor", ţinând cont că Microsoft vrea ca Windows 7 să fie instalat pe tablete. De asemenea, noul beta aduce îmbunătăţiri şi pe partea de JavaScript. Este vorba de executarea mai eficientă a codului.

Firefox 4 beta 3 poate fi descărcat de pe site-ul oficial. Cei care au deja instalată o versiune beta anterioară, pot folosi funcţia de actualizare a browser-ului - Check for updates din meniul Help. Pentru a afişa meniurile în Firefox 4 trebuie apăsată tasta ALT.

Nokia X3-02 se anunţă a fi un smartphone pentru orice buzunar

În încercarea de a recupera terenul pierdut pe piaţa de telefoane mobile, Nokia încearcă să dea lovitura cu un smartphone de talie medie, fără receptor GPS: Nokia X3-02. Momentan sunt cunoscute următoarele specificaţii:

Dimensiuni 106,2 x 48,4 x 9,6 mm; 96 de grame;
Touchscreen rezistiv de 2.4 inch, rezoluţie QVGA;
Cameră foto de 5 MP, autofocus;
Bluetooth, HSDPA, Wi-Fi;
Slot microSD;
Jack de 3,5 mm, difuzoare stereo;
Accelerometru.

Nokia X3-02 urmează să fie lansat în partea a III-a acestui an, adică cel târziu până la finalul lui septembrie. Piaţa pe care va ajunge într-o primă fază este cea din China. Sperăm să se anunţe şi o versiune pentru Europa.

CoD: Black Ops - teaser pentru multiplayer

Unul din cele mai aşteptate titluri ale toamnei 2010 este Call of Duty: Black Ops. După o serie de trailere şi imagini care ne-au dat o idee în legătură cu acţiunea din modul single player al jocului, iată că cei de Treyarch au lansat şi un teaser pentru multiplayer. Pentru că jocul se numeşte Black Ops, avem de-a face printre altele şi cu arme mai puţin convenţionale. Veţi vedea mai jos în acţiune un lansator de cuţite, o arbaletă cu săgeţi explozibile şi o maşinuţă teleghidată, încărcată cu puţin C4. Comentariul în limba engleză cu un puternic accent rusesc aduce un plus de autenticitate peisajului. Cireaşa de pe tort este editorul de reluări, prezentat foarte rapid chiar la finalul teaser-ului. Conform anunţului, latura multiplayer a lui Call of Duty: Black Ops va fi prezentată publicului pe 1 septembrie, urmând ca jocul să fie lansat pe 9 noiembrie.


Un troian dă fără ştirea ta SMS-uri de pe telefoanele cu Android

Android OS se bucură de o cotă de piaţă din ce în ce mai mare, dar odată cu succesul apar şi piedicile. Dacă până acum aplicaţiile malware create pentru această platformă nu au constituit un pericol real, de astăzi trebuie să ştiţi că există un troian care încarcă facturile serios, trimiţând mesaje SMS către o listă de numere cu suprataxă.


Programul denumit "Trojan-SMS.AndroidOS.FakePlayer.a" se instalează sub deghizarea unei aplicaţii media banale. Utilizatorilor li se solicită să accepte instalarea unui fişier de 13KB, cu extensia standard .APK a aplicaţiilor Android. Odată instalat pe telefon, troianul începe să trimită SMS-uri fără acordul sau cunoştinţa utilizatorului.


Troienii-SMS sunt cea mai răspândită categorie de programe periculoase pentru telefoanele mobile, dar Trojan-SMS.AndroidOS.FakePlayer.a este primul scris special pentru platforma Android. Trebuie notat că până acum au existat cazuri izolate de dispozitive rulând Android care au fost infectate cu programe spyware. Primul asemenea program a apărut în 2009.

Seria B de la Asus, pentru segmentul business

Sunt negre, carcasa este mată şi sub tastatură se găseşte un cititor de amprente. Asus iese la rampă cu seria B de portabile destinate segmentului business şi are un as în mânecă. Configuraţiile au la bază procesoare din seriile Core i5 şi i7 de la Intel şi pot fi îmbogăţite cu plăci video ATI Mobility Radeon HD 5470. Acestea din urmă permit, prin intermediul tehnologiei ATI Eyefinity, conectarea a două monitoare la laptop pentru un desktop foarte extins. Iniţial se pare că memoria RAM va fi limitată la 2 GB şi 4 GB, cam puţin pentru segmentul vizat. Asus va lansa iniţia modelele B43 şi B53, cu diagonale de 14.1" şi respectiv 15.6". Carcasa portabilelor va fi din aluminiu, iar ecranul nu va avea un filtru extern lucios.

Asul din mânecă de care vorbeam mai devreme este bateria opţională Sonata de la Boston Power. Noua tehnologie pentru bateriile Li-ion dezvoltată acum câţiva ani promite păstrarea unei capacităţi de 80% din cea iniţială după trei ani de folosire şi încărcare de 80% în doar 30 de minute. HP a fost primul producător major care a introdus aceste baterii pentru 18 modele, iar acum Asus îi calcă pe urme. Preţul unui asemenea opţional ar putea depăşi 100 $, însă investiţia pare să merite din plin. Primul laptop din seria B care va intra pe piaţă în curând va fi Asus B53. El va avea un preţ de pornire de 1.100 $.




HTC Desire HD apare într-o poză neoficială

Mai întâi specificaţiile, acum şi pe "sticlă". HTC Desire HD ne mai lasă însă în aşteptare cel puţin o perioadă. Primii care ar putea pune mâna pe "paleta" inteligentă de 4.3 inch ar putea fi nemţii. Umblă zvonul cum că Vodafone Germania îl are deja în depozit.

HTC Desire HD va veni însoţit de Froyo, noua versiune a platformei Android OS (ver. 2.2). Pe partea de hardware, telefonul se laudă cu o cameră de 8 MP, GPS, Wi-Fi, HSDPA şi tot tacâmul specific unui dispozitiv de top.

Mafia II: demo-ul disponibil pentru download

Mafia este un joc care s-a bucurat de un succes considerabil la vremea lui (2002 - 2003), fiind vândut în peste 2 milioane de exemplare, iar fanii care au aşteaptat continuarea au astăzi motive de bucurie. Nu, nu a apărut încă Mafia II, dar a apărut un demo pentru acest nou titlu din serie.

Mafia II Demo poate fi descărcat gratuit de pe Steam. Trebuie doar să-ţi faci un cont şi să-ţi instalezi aplicaţia pe calculator. Versiunea finală va apărea pe 24 august în Statele Unite şi pe 27 august în UK.

Jocul Mafia II va rula pe consolele Xbox 360 şi PS3, dar şi pe PC-urile cu sistem de operare Windows.

Se zvoneşte că Nikon P7000 va fi mai bun decât Canon G11

Nu avem informaţii oficial până acum, însă Nikon Rumors a aflat câteva detalii foarte importante în legătură cu viitoarea cameră compactă de top Nikon P7000. Pentru a concura cu Canon G11, cei de la Nikon vor schimba printre altele senzorul de 1/1.72" de 13.5 MP cu unul de 1/1.7" şi o rezoluţie de doar 10 MP. Pe româneşte asta înseamnă că au pus un senzor puţin mai mare cu o rezoluţie mai mică. O densitate mai mică de MP/cmp ar trebui să aducă un spor de calitate a imaginii foarte de dorit pentru o compactă de top.

Mai mult, Nikon ar putea schimba obiectivul 28-112 mm (4x zoom optic) cu f/2.7-5.9 cu unul de 28-200 mm (7x zoom optic) cu f/2.8-5.6. Pentru comparaţie, Canon G11 are în faţa senzorului un obiectiv cu distanţa focală 28-140 mm (5x zoom optic) şi f/2.8-4.5. Un alt zvon în legărură cu modelul de la Nikon este că el ar putea permite fotografierea în rafală cu 8 cadre pe secundă. Nu avem o imagine cu viitorul P7000, dar ne aşteptăm la acelaşi corp metalic cu patină pentru blitz extern, blitz integrat ascuns şi un grip mai ergonomic decât cel oferit de concurentul de la Canon. Rămâne de văzut de asemenea dacă Nikon va păstra ocularul optic. Un anunţ oficial în legătură cu Nikon P7000 este aşteptat în viitorul apropiat, ţinând cont că în această toamnă Canon ar putea să ne prezinte un G12. 

Primul oraş care spune NU traficului auto

San Juan, capitala statului Puerto Rico, va deveni primul oraş în care accesul autovehiculelor va fi complet interzis . Noua infrastructură oferă o libertate deplină de deplasare a turiştilor şi cetăţenilor în zona Isleta, cu numeroase puncte de acces către plajă. Transportul pe distanţe mai mari se va face cu trenul uşor, pe calea ferată ce va străbate întregul oraş.

Administraţia locală speră ca astfel capitala să devină mai atrăgătoare pentru vizitatori şi să fie repopulată. Conform statisticilor demografice, populaţia din Isleta de San Juan (centrul vechi al San Juan-ului) s-a diminuat serios în ultimii 60 de ani (de la aproape 30.000 de locuitori în 1950, la doar 8.000 astăzi), aspect corelat de autorităţi cu creşterea numărului de autovehicule.

Modificarea infrastructurii costă 1,5 miliarde dolari, iar construcţia căii ferate încă 400 de milioane. Transformarea completă a oraşului San Juan într-un loc de promenadă şi relaxare va dura aproximativ 15 ani.
 
Să sperăm că acest proiect va fi urmat de altele similare, de ce nu şi în România. La câtă nebunie e pe şosele şi mai ales la ce legi sunt şi cum se aplică, am avea mare nevoie de aşa ceva!

Nokia 5250: o poză care ne dezvăluie succesorul hit-ului 5230

Nokia 5250 se pregăteşte să iasă pe porţile fabricii finlandeze şi să ia locul bătrânului 5230 . Acesta din urmă, cum s-ar spune, şi-a trăit traiul, şi-a mâncat mălaiul. Departe de a fi un telefon perfect, Nokia 5230 s-a vândut foarte bine (inclusiv în România), iar asta mulţumită preţului extrem de atractiv . Nokia 5250 promite să fie la cel puţin la fel de accesibil. Noi sperăm să fie şi ceva mai bine înzestrat tehnic.

În momentul de faţă nu avem specificaţii precise, doar o fotografie ce ne arată un terminal tipic touch . Se zvoneşte că smartphone-ul Nokia 5250 ar putea rula noua versiune de Symbian^1.

Este foarte probabil ca până la finele lui august Nokia 5250 să fie anunţat oficial. Suntem pe fază.

Un simulatorul de Formula 1 care te învârte în aer

Pentru a putea simula măcar în parte senzaţia pe care o are un pilot de Formula 1, cei de la Institutul Max Planck din Germania au recurs la un braţ robotic de dimensiuni impresionante. În capătul său se găseşete un scaun special creat pentru maşinile sportive, o consolă de comandă cu volan şi pedale şi un ecran panoramic. Braţul robotic îl ridică pe şofer la mai bine de trei metri în aer pentru a avea destul spaţiu de manevră. Simulatorul auto este oferit de Ferrari, şoferul aflându-se la bordul unui monpost F2007 din Formula 1.

Deşi pare o jucărie extraordinară pentru pasionaţii cu buzunare generoase, simulatorul este de fapt un instrument ştiinţific. El este folosit pentru a stabili felul în care corpul uman percepe senzaţia de mişcare. Braţul robotic poate fi folosit pentru a simula zborul cu un elicopter sau cu un avion, precum şi deplasarea cu o ambarcaţiune. Ca să vă faceţi o impresie în legătură cu nivelul de realism oferit de simulator, vizionaţi clipul de mai jos.



Persoane Interesate