Viitorul Tehnologiei

Viitorul suna bine !

Primul oraş care spune NU traficului auto

San Juan, capitala statului Puerto Rico, va deveni primul oraş în care accesul autovehiculelor va fi complet interzis . Noua infrastructură oferă o libertate deplină de deplasare a turiştilor şi cetăţenilor în zona Isleta, cu numeroase puncte de acces către plajă. Transportul pe distanţe mai mari se va face cu trenul uşor, pe calea ferată ce va străbate întregul oraş.

Administraţia locală speră ca astfel capitala să devină mai atrăgătoare pentru vizitatori şi să fie repopulată. Conform statisticilor demografice, populaţia din Isleta de San Juan (centrul vechi al San Juan-ului) s-a diminuat serios în ultimii 60 de ani (de la aproape 30.000 de locuitori în 1950, la doar 8.000 astăzi), aspect corelat de autorităţi cu creşterea numărului de autovehicule.

Modificarea infrastructurii costă 1,5 miliarde dolari, iar construcţia căii ferate încă 400 de milioane. Transformarea completă a oraşului San Juan într-un loc de promenadă şi relaxare va dura aproximativ 15 ani.
 
Să sperăm că acest proiect va fi urmat de altele similare, de ce nu şi în România. La câtă nebunie e pe şosele şi mai ales la ce legi sunt şi cum se aplică, am avea mare nevoie de aşa ceva!

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Persoane Interesate