Viitorul Tehnologiei

Viitorul suna bine !

Primul Beta de Internet Explorer 9 apare la toamnă

Chiar dacă trebuia se fie gata în luna august, amânarea pentru septembrie a primei versiuni beta de Internet Explorer 9 nu a surprins multă lume. Că Microsoft se mişcă greoi, nu mai e de mult o surpriză.

Microsoft a lansat până acum trei preview-uri pentru Internet Explorer 9. Toate au avut o interfaţă doar schiţată şi un set de funcţii limitat. Versiunea beta va fi prima care ne va arăta ce aduce nou Internet Explorer 9.

Din păcate, pentru a mai multe informaţii despre IE9 va trebui să aşteptăm până în septembrie. Cei de la Microsoft, deşi susţin că sunt foarte mândrii de noua versiune, nu ne spun şi ce schimbări aduce aceasta. Nu ne spun nici data lansării versiunii finale. Cel mai probabil, la ora asta nici ei nu o ştiu.

Cert este că Internet Explorer 9 va avea dificila sarcină de a redresa corabia. În prezent, Internet Explorer are o cotă de aproximativ 60% din piaţă, cu peste 30 de procente mai puţin decât în "vremurile bune".

YouTube creşte limita clipurilor de la 10 la 15 minute

Fără să facă mere tam-tam, cei de la Google au decis să permită upload-ul pe YouTube a clipurilor mai mari de 10 minute. Mai precis, 15 minute este noua limită de timp.

Nu pare şi nici este un mare upgrade din punctul de vedere al utilizatorului. Cu toate astea, Google s-a lăsat rugat ani buni până să accepte această schimbare. În fond, cel puţin teoretic, asta înseamnă o creştere a lăţimii de bandă cu 50%.

Limitarea la 10 minute a fost impusă iniţial din cauză că mulţi utilizatori aveau prostul obicei de a salva filme întregi pe YouTube. Această abordarea crea o problemă legală şi un conflict cu deţinătorii drepturilor de autor pentru YouTube. După ce a fost pus în practică software-ul de identificare şi eliminare automată a conţinutului ilegal, condiţiile impuse au devenit mai blânde.

Nu este exclus ca, în viitorul nu foarte îndepărtat, să crească şi noua limită de 15 minute. Ştim cu toţii că serverele Google sunt "nelimitate".

E2152, un dual SIM nou de la Samsung

Cei de la Samsung îşi consolidează poziţia de cel mai insistent producător important pe segmentul telefoanelor dual SIM. În timp ce alţi producători îşi lasă aşteptate dual SIM-urile, Samsung, care are deja peste 10 telefoane dual SIM, va lansa în curând un altul, sub numele E2152.

Samsung E2152 va fi un candybar entry-level. Cu alte cuvinte, va avea o construcţie clasică şi un set de dotări modeste. Dintre dotările oferite se cunosc rezoluţia QVGA a ecranului, nelipsitul player muzical, radio şi camera foto VGA.

Partea bună este că şi preţul va fi relativ modest. Fără abonament, va costa aproximativ 90 de euro.

Samsung E2152 urmează să fie lansat chiar în luna august.
 

Cheia Internetului exista si sta in mainile a sapte persoane

Atunci cand spunem "cheia Internetului" nu ne referim la clasicul obiect pe care il folosim pentru deschiderea usilor, ci la sapte smartcarduri care, folosite impreuna dintr-o locatie securizata pot restarta intregul Internet.

In cazul in care un eveniment catastrofal – cum ar fi un atac terorist - ar putea afecta sau compromite Internetul, intr-un fel sau altul, cele sapte carduri vor putea fi folosite pentru protejarea acestuia, adica a serverelor importante de pe Glob.

Cardurile inteligente sunt detinute, la ora actuala, de sapte persoane din Marea Britanie, Statele Unite, Burkina Faso, Trinidad si Tobago, Canada, China si Cehia. Cardurile nu vor functiona individual ci numai daca cel putin cinci dintre acestea vor fi folosite in acelasi timp dintr-o locatie comuna si complet securizata, aflata in SUA.

Scopul cardurilor este acela de a opri intregul sistem de date, la nivel mondial, in caz de atac cibernetic sau cataclism si de a-l reporni si reconecta atunci cand va fi cazul.

Cele sapte persoane care au primit "cheia Internetului" au fost alese de catre ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), organizatie care are acces la sistemele de securitate menite sa protejeze utilizatorii de atacuri si fraude cibernetice.

Colcăie viruşii în versiunile piratate de StarCraft II

Într-o lume ideală, unde jocurile ar fi achiziţionate doar contra cost, această ştire ar trebui trecută cu vederea. Dar, mai ales într-o ţară ca România, faptul că versiunile piratate de StarCraft II sunt virusate este un subiect de mare importanţă pentru majoritatea utilizatorilor.

Aşadar, aveţi grijă la versiunile piratate ale celui mai aşteptat joc din ultimii ani. Nerăbdarea şi bucuria jucării noului StarCraft s-ar putea transforma în nervii şi disperarea virusării calculatorului. Asta pentru că versiunile de StarCraft II venite din diverse surse, precum torrent şi DC++, conţin viruşi.

Fişierul 'Starcraft_II.exe' conţine un alt fişier, "WinUpdate.exe", care este infectat cu un malware numit Win32/VBInject.gen!DM. Acesta favorizează accesul altor coduri maliţioase care vor infecta diverse procese ale sistemului de operare.

Un alt fişier infectat este "StarCraft.2.Wings.Of.Liberty.CLONEDVD-WW TRAINER.exe". Acesta nu aduce cu el alţi viruşi. În schimb, se ocupă cu furtul informaţiilor personale şi monitorizarea tastelor (keylogger).

Avertismentul vine din partea celor de la Microsoft şi este cât se poate de serios.

Şi Modu va avea cel puţin un telefon cu Google Android

Android este vedeta momentului. Este subiectul cel mai interesant şi cel mai mediatizat din domeniul telefoanelor mobile. După iPhone, bineînţeles. Că Google Android este cel mai căutat sistem de operare, ne-o dovedeşte în primul rând numărul mare de producători care îl aleg pentru propriile telefoane. Se pare că printre aceştia se va număra şi Modu.

Cei de la Modu s-au făcut cunoscuţi datorită telefoanelor mici şi modulare, ce îşi pot schimba complet înfăţişarea. Producătorul Israelian va lansa într-un viitor încă nedeterminat unul sau mai multe dispozitive cu sistem de operare Google Android.

Informaţia a devenit cunoscută după ce presa a "pus mâna" pe un prototip Modu cu Android. Ca şi celelalte telefoane Modul de până acum, acesta este foarte mic şi uşor.

Despre specificaţiile tehnice sunt cunoscute foarte puţine informaţii. Prototipul de faţă nu avea 3G dar asta nu înseamnă neapărat că această dotare va lipsi şi din produsul final. În rest, nu se mai ştie decât că printre dotările telefonului se va număra modulul FM.

Lipsa informaţiilor este compensată, din fericire, de o scurtă prezentare video. Aşa ne putem da mai bine seama de dimensiunile reduse ale primului telefon Modu cu Google Android.

Eminem nu stie sa foloseasca un computer

Se pare ca intrebarea cine este adevaratul Slim Shady nu este singura la care Eminem nu cunoaste raspunsul. Artistul nu este convins ca stie sa foloseasca Google, sau cel putin asa afirma.

Marshall Mathers, numele real al lui Eminem, a declarat intr-un interviu ca nu stie sa foloseasca computerul.

“Daca as invata, probabil as pierde toata ziua cautand comentarii despre mine, iar asta m-ar innebuni”, a mai adaugat cantaretul.

Afirmatiile lui Eminem au starnit adevarate critici si hohote de ras, in conditiile in care discutam despre un barbat de 38 de ani, care are si a avut acces la Internet mai bine de jumatate din viata.

Totodata, artistul ar trebui sa fie constient ca nu mai este pe buzele tuturor de mult, si prin urmare nu ar trebui sa isi faca griji ca o sa gaseasca prea multe comentarii la adresa lui.

A inceput era Starcraft: Wings of Liberty; de ieri in Romania

Jocul Starcraft a aparut in urma cu 12 ani, iar de atunci gamerii impatimiti din toata lumea asteapta o continuare. Dupa ce ne-au amagit cu varianta de test a noului joc, pe care ne-au pus-o la dispozitie in februarie, iata ca in sfarsit Blizzard a lansat ieri noapte noul Starcraft: Wings of Liberty.

Dupa ce timp de cateva luni industria de gaming a trecut printr-o faza de hibernare, acum retailerii ureaza bun venit unui joc care scoate fanii in strada.

Si pentru ca cei 12 ani de asteptare sa merite, producatorii au ales ca debutul sa fie facut la miezul noptii, cu surle si trambite, cu zeci de mii de fani din toata lumea sarbatorind lansarea mult-asteptatului joc.

Din rapoartele analistilor se pare ca Starcraft II s-ar putea vinde in 7 milioane de exemplare, generand vanzari de 350 de milioane de dolari pentru Activision.

In SUA, producatorii au pus la dispozitie gamerilor atat jocul standard Wings of Libery, care se vinde cu 60 de dolari, cat si o editie de colectie, care costa 100 de dolari.

In Romania, jocul se vinde la preturi care variaza in jurul sumei de 200 de RON pentru editia standard. Precomenzile pentru Starcraft II se pot plasa de ceva timp, dar livrarea efectiva se va face incepand cu astazi, data oficiala a lansarii.

In cei 12 ani, Activison nu a stat chiar degeaba. A lucrat la jocuri precum Starcraft Ghost, care in cele din urma a fost anulat, si la jocurile din seria World of Warcraft, care a debutat in 2004 si a devenit in scurt timp unul dintre cele mai populare jocuri de strategie din toate timpurile.

Starcraft a debutat in 1998, fiind initial disponibil numai pe PC, pentru ca apoi sa fie portat si pe Mac si Nintendo 64. Succesul a fost unul instantaneu, in acelasi an in care s-a lansat castigand premiul "Origins Award" pentru cel mai bun joc de strategie.

Ediţia specială Starcraft II Collector's Edition se vinde la preţuri cuprinse între 429 şi 457 de lei. Acest pachet cuprinde în plus faţă de discul DVD următoarele:

- The Art of Starcraft II: Wings of Liberty - o carte de 176 de pagini cu artwork-uri din Starcraft II;
- Un memory-stick USB de 2GB sub forma tablitei de identificare a caracterului Jim Raynor, pe care se afla salvate jocurile originale Starcraft şi expansion pack-ul Starcraft Broodwar;
- Un DVD cu poze, interviuri luate dezvoltatorilor şi alte detalii din spatele scenei; Un CD ce conţine coloana sonoră a jocului; Primul număr al revistei de benzi desenate Starcraft, un prequel la seria de benzi desenate ce urmeaza sa apară;
- Conţinut exclusiv de pe Battle.net, include portrete speciale pentru profilul Battle.net, semne distinctive pentru customizarea unităţilor din joc şi o versiune grafică unică a unităţii Thor.


Înainte de a comanda Starcraft II, asiguraţi-vă că sistemul vostru este capabil să-l ruleze cât de cât decent. Cerinţele minime sunt modeste, dar pentru o experienţă plăcută ar fi bine să aveţi componente mai performante decât cele menţionate mai jos.


Cerinţe PC
- 2.6 GHz Pentium IV or equivalent AMD Athlon processor;
- 1 GB RAM (1.5 GB required for Windows Vista/Windows 7 users);
- 12 GB hard disk space;
- 128 MB NVIDIA GeForce 6600 GT or ATI Radeon 9800 PRO video card or better;
- OS Windows XP sau mai nou.

Yahoo investeste in hackerii cu idei ingenioase

Hackerii s-au dovedit a fi o sursa buna de idei si tehnologii pentru companii, de-a lungul timpului, iar Yahoo se pare ca este una dintre ele.

De altfel, un executiv al companiei a declarat ca Yahoo planuieste sa investeasca in hackerii care vor veni cu propuneri, idei si tehnologii inovative.

Exemplul clar ca acest lucru se poate realiza cu succes este o retea sociala din Indonezia, care a fost cumparata de catre Yahoo in luna mai a acestui an. Reteaua sociala Koprol a fost realizata si pusa la punct de catre hackeri, anul trecut, care si-au demonstrat priceperile si tehnologiile in cadrul evenimentului Yahoo Hack Day.

Bazandu-se pe rezultatele bune de pe urma acestui eveniment, Hack Day a fost ulterior extins si in mai multe regiuni ale lumii, cum ar fi Londra, Brazilia sau Taiwan. „Hack Day ne-a adus o groaza de idei care au ajutat compania”, a declarat purtatorul de cuvant al Yahoo.

Nokia 5250, dat de gol de Ovi Store

Producătorii au tot interesul să atragă atenţia presei. Uneori o fac furnizând neoficial informaţii, alteori pur şi simplu "o comit". Acesta pare să fie şi cazul celor de la Nokia care, fără intenţie cel mai probabil, ne dau ce înţeles că în viitor apropiat vor lansa un telefon numit Nokia 5250.

Aflăm de existenţa lui Nokia 5250 prin intermediul Ovi Store. Când vezi pe un site Nokia un telefon care nu există oficial, tragi logic concluzia că va exista şi oficial.

Din păcate în afară de imaginea minusculă din Ovi Store, nu există alte informaţii despre acest terminal. Însă, se bănuieşte că va fi un smartphone accesibil ce va avea la bază sistemul Symbian^1.

Cât despre data lansării oficiale a lui Nokia 5250, la fel, nu se ştie nimic cert. Fiind însă publicat în Ovi Store, putem intui că nu va mai trece mult până va fi făcut anunţul oficial. Este foarte probabil ca, alături de 5250, să fie anunţate şi alte modele.

Mozilla lansează al doilea beta de Firefox 4

Un mic pas pentru omenire, un mare pas pentru Mozilla care, începând de astăzi, este un pic mai aproape de versiunea finală a lui Firefox 4. Până atunci, cel mai important update pe care Firefox îl primeşte de la versiunea 3 încoace este disponibil ca variantă de test beta 2.

Noul beta nu se poate lăuda cu multe modificări vizibile. Majoritatea îmbunătăţirilor sunt de ordin tehnic şi vizează suportul pentru standardele web şi limbajele de programare. Totodată, au fost aduce îmbunătăţiri care măresc viteza de pornire a browser-ului şi scroll-ul paginilor.

Una dintre puţinele modificări vizibile este aşa-numita facilitate App Tabs. Este o copie destul de fidelă a funcţiei Pin tab din Google Chrome, semănând oarecum şi extensia FaviconizeTab. Ce face această funcţie? Dând click dreapta pe un tab şi alegând opţiunea "Make into App Tab" tab-ul respectiv va fi afişat ca favicon şi va fi mutat în extrema stângă a barei de tab-uri.

Filosofia din spatele funcţiei App Tabs este simplă. Avem nevoie să ţinem deschise în permanenţă anumite tab-uri, cum ar mail-ul sau altă aplicaţie online pe care o folosim frecvent. Transformând tab-urile acestor site-uri în App Tabs, realizăm o separare între acestea şi restul site-urilor. Totodată, se economiseşte şi spaţiu pe bara de tab-uri.

Cei care au deja versiunea beta 1, pot instala noul update folosind funcţia Check for updates. Ceilalţi îl pot instala de aici.

Îţi plac clătitele? Există acum un un robot gata să le prepare!

Amatorii de clătite ar putea fi interesaţi să afle cum pot scăpa de efortul întoarcerii aluatului din tigaie. În lipsa unei partenere pricepute, neîndemânarea ei sau a lui are mari şanse să ruineze ceea ce, de fiecare dată, se doreşte a fi un desert savuros.

Într-o astfel de situaţie, prima soluţie care îţi trece prin cap este comanda direct de la restaurant sau cofetărie, dar parcă tot mâncarea făcută în casă este mai deliciosă, fie chiar şi la nivel de autosugestie.

Dacă ai însă în spate un arsenal tehnologic modern, ai putea învăţa un robot să-ţi gătească aşa ceva. Nu e chiar uşor, dar după 50 de încercări va căpăta abilităţile unui excelent bucătar.






Bonus: Acelaşi robot poate fi învăţat să calce rufele.


Motorola se va bate în tablete cu Apple

Orice pasionat de gadgeturi care realizează că o piaţă sănătoasă are nevoie de o concurenţă puternică şi, automat, de cât mai mulţi producători, se va bucura văzând cum Motorola se ridică din propria-i cenuşă. Compania americană nu doar că "mişcă" din ce în ce mai bine pe partea de telefoane, dar deja îşi arată intenţiile şi pentru segmentul de tablete.

Îşi arată intenţiile este totuşi mult spus. Nu este ca şi cum Motorola ar fi făcut vreun anunţ oficial. Este doar un zvon deocamdată, dar un zvon ce are mari şanse să se adeverească.

Nu se ştie cum se va numi. De fapt, se cunosc foarte puţine informaţii despre planurile celor de la Motorola legate de tabletă. Se pare însă că diagonala va măsura 10 inch şi va avea la bază versiunea 3.0 de Google Android, nume de cod Gingerbread.

Teoretic, lansarea ar trebui să aibă loc la finele toamnei , undeva prin luna noiembrie. Atunci, cu această ocazie, vom inaugura un nou front de luptă între Apple şi Google: cel al tabletelor.

Aşa cum Android-ul este cel mai mare duşman pentru iPhone, la fel va fi sistemul celor de la Google şi pentru iPad. Şi, probabil exact la fel ca pe piaţa telefoanelor mobile, Apple se va bate cu mai mulţi producători care vor adopta Android-ul.

Camera foto care îţi spune cât de bun eşti la pozat

Camerele digitale sunt foarte răspândite în rândul amatorilor de fotografii, dar puţini dintre aceştia cunosc funcţiile lor specifice (în special în cazul DSLR-urilor) sau ştiu să compună bine o imagine. În acest sens, cineva s-a gândit să conceapă o cameră care să analizeze imaginea şi să-i acorde o notă în formă procentuală.




Pentru început, doar aspectul estetic este notat. Dacă ideea prinde contur, aparatul ar putea fi îmbunătăţit pentru a analiza mai multe detalii, cum ar fi dacă s-a folosit o valoare ISO potrivită condiţiilor de iluminare, un timp de expunere corespunzător etc.

In fiecare secunda, se vand 10 licente Windows 7

Dupa esecul pe care l-au inregistrat cu Vista, iata ca de data acesta cei de la Microsoft nu s-au dezis si au dat lovitura cu Windows 7.

In sprijinul afirmatiei ne vin cifrele, care sunt mai mult decat convingatoare: conform unui raport lansat saptamana trecuta, Microsoft vinde 10 licente Windows 7 pe secunda.

Conform reprezentantilor companiei, pana acum compania a vandut cele 175 de milioane de exemplare in timp record, ceea ce inseamna ca 15% din PC-urile din toata lumea folosesc Windows 7

Asadar, conform acestor cifre, in intervalul 23 Iunie - 21 iulie, compania a vandut 25 de milioane de licente, adica nu mai putin de 9,97 de copii Windows 7 pe secunda.

Iata, asadar, ca cei de la Apple nu sunt singurii care au inregistrat venituri record. Vanzarile Windows 7 si Office 2010 au generat incasari de 16 miliarde de dolari in semestrul al doilea, ceea ce reprezinta o crestere cu 22% fata de acelasi semestru al anului 2009.

Ferrari îţi oferă gratis un simulator auto - Ferrari Virtual Race

Simulatorul auto Ferrari Virtual Race îţi pune pe masă cheile de la trei modele Ferrari de top - 599 GTB Fiorano, 612 Scaglietti şi 430 Scuderia. Tunează-le în atelierul virtual, iar apoi forjează-le pe legendarul circuit Mugello!

Descarcă de aici Ferrari Virtual Race

În viitor, numărul maşinilor disponibile va creşte cu încă trei modele: Ferrari California, Ferrari F430 şi Ferrari F430 Spider.

Simulatorul poate fi rulat de toţi cei care au un PC cu următoarea configuraţie:
- Processor: AMD(r) Athlon 64 3200+ sau Intel Pentium(r)4 3.2GHz sau mai bun
- Memorie: 1024 MB RAM
- Hard drive: 500 MB spatiu liber
- Video card: DirectX 9.0c compatibil si cel putin 256Mb
- Sound card: DirectX 9.0c compatibil
- DirectX Version 9.0c
- Placi video suportate: ATI(r) Radeon(r) X800 sau mai bun; nVidia(r) GeForce(r) 6600 GT sau mai bun
- Sistem de operare: Microsoft Windows XP cu cel putin Service Pack 2 sau Vista cu Service Pack 1


Mai multe detalii despre Ferrari Virtual Race pe promotor.ro.
 

Cel mai ieftin tablet PC din lume costă 35 $

Elevii şi studenţii din India vor avea parte de o ofertă extrem de generoasă din partea guvernului: Tablet PC la 35 de dolari! În condiţiile în care doar ecranul tactil costă 80 de dolari, putem spune că aceasta este fără îndoială o subvenţie record. Singura problemă a guvernului este să se înţeleagă cu un producător care să asambleze dispozitivul.

Configuraţia luată în calcul este o platformă Linux motorizată de un procesor Atom şi 2 GB de RAM. Accesul la Internet se va face prin Wi-Fi sau clasicul port ethernet. Pentru sporirea autonomiei, tablet PC-ul ar putea fi înzestrat şi cu un panou solar, pe lângă acumulatorul Li-Ion.

Guvernul indian are de gând ca în 2011 să înceapă să distribuie produsul în şcoli, licee şi universităţi. Volumul vânzărilor este estimat la 62 de milioane de exemplare.

Cât, din traficul BitTorrent, reprezintă conţinut legal?

Există cineva care are impresia că trackerele BitTorrent au ca scop schimbul de fişiere care respectă drepturile de autor? Dacă da, atunci un studiu recent vine să spulbere şi cea mai vagă urmă de îndoială.

Cercetătorii de la Universitatea din Ballarat, Australia, au realizat un studiu care a avut ca scop determinarea procentului de conţinut legal din totalul fişierelor transferate folosind standardul BitTorrent. Aceştia au descărcat şi analizat 1.000 de sample-uri de pe 23 de trackere BitTorrent.

În urma analizării conţinutului, s-a ajuns la o concluzie care nu surprinde, cred, pe nimeni: o parte foarte mică de fişiere sunt conforme drepturilor de autor. Mai precis, doar 0.3% din fişierele descărcate nu încalcă legislaţia în vigoare şi, automat, drepturile autorilor.

Cei de la TorrentFreak însă, se îndoiesc de acurateţea acestui studiu. Aceştia vin chiar cu o serie de argumente conform cărora estimările cercetătorilor sunt eronate. Chiar şi aşa, presupunând că procentul ar trebui să fie puţin mai mare, asta nu schimbă situaţia. Iar adevărul este că majoritatea covârşitoare a traficului BitTorrent este făcut cu materiale piratate.

Tehnologiile moderne ne vor permite călătoria în trecut

Întoarcerea în timp va deveni foarte curând posibilă, iar pentru asta nu vei avea nevoie de vreo maşinărie ca în filmele S.F. ci de un aparat foto sau chiar un simplu telefon dotat cu cameră. Adobe şi cercetătorii de la Institutul Tehnologic din Massachusetts (MIT) au dezvoltat o aplicaţie care analizează imaginea încadrată în obiectivul camerei şi suprapune peste ea o alta realizată în altă epocă.

Pentru a obţine o acurateţe cât mai bună, în momentul în care stabileşti subiectul vei fi asistat de un ghid on-screen. Acesta te ajută să faci o încadrare care să corespundă cu imaginea din baza de date.

Baza de date va conţine în special obiective turistice importante (clădiri, monumente), dar cu o contribuţie din partea fotografilor cu vechime ea ar putea să se extindă uşor, într-un timp foarte scurt.

Aplicaţia este aproape gata, mai trebuie doar să fie implementată pe camerele foto. În prezent, testele se fac cu ajutorul unui laptop la care este conectat aparatul digital.

Primul HTC cu Windows Phone 7 la orizont

Ca de obicei, veştile despre cele mai noi telefoane le aflăm din surse neoficiale. Acesta şi cazul primului dispozitiv HTC care va avea la bază sistemul de operare Windows Phone 7. Nu se ştie deocamdată cum se va numi misteriosul telefon, dar se cunosc o parte din dotările tehnice.

Aşadar, primul telefon HTC cu Windows Phone 7 va avea un touchscreen de 3.7 inch şi procesor Snapdragon la 1 GHz. Sub ecran există trei butoane touch sensitive pentru funcţiile back, start şi search. Camera foto din dotare are o rezoluţie de 8 MP.

Surprinzător este că misteriosul dispozitiv e lipsit de deja clasica tema HTC Sense. Este posibil ca tema să nu fie deocamdată pregătită pentru Windows Phone 7, dar să apară odată cu lansarea oficială. Ar fi păcat ca aceasta să nu fie inclusă, fie şi doar ca o simplă opţiune de personalizare. HTC Sense este o interfaţă excelentă pentru telefoanele cu touchscreen, mult superioară interfeţei unor sisteme de operare precum Android sau bătrânul Windows Mobile.

Persoane Interesate