Viitorul Tehnologiei

Viitorul suna bine !

Mozilla lansează al doilea beta de Firefox 4

Un mic pas pentru omenire, un mare pas pentru Mozilla care, începând de astăzi, este un pic mai aproape de versiunea finală a lui Firefox 4. Până atunci, cel mai important update pe care Firefox îl primeşte de la versiunea 3 încoace este disponibil ca variantă de test beta 2.

Noul beta nu se poate lăuda cu multe modificări vizibile. Majoritatea îmbunătăţirilor sunt de ordin tehnic şi vizează suportul pentru standardele web şi limbajele de programare. Totodată, au fost aduce îmbunătăţiri care măresc viteza de pornire a browser-ului şi scroll-ul paginilor.

Una dintre puţinele modificări vizibile este aşa-numita facilitate App Tabs. Este o copie destul de fidelă a funcţiei Pin tab din Google Chrome, semănând oarecum şi extensia FaviconizeTab. Ce face această funcţie? Dând click dreapta pe un tab şi alegând opţiunea "Make into App Tab" tab-ul respectiv va fi afişat ca favicon şi va fi mutat în extrema stângă a barei de tab-uri.

Filosofia din spatele funcţiei App Tabs este simplă. Avem nevoie să ţinem deschise în permanenţă anumite tab-uri, cum ar mail-ul sau altă aplicaţie online pe care o folosim frecvent. Transformând tab-urile acestor site-uri în App Tabs, realizăm o separare între acestea şi restul site-urilor. Totodată, se economiseşte şi spaţiu pe bara de tab-uri.

Cei care au deja versiunea beta 1, pot instala noul update folosind funcţia Check for updates. Ceilalţi îl pot instala de aici.

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Persoane Interesate