Viitorul Tehnologiei

Viitorul suna bine !

Romania - fruntasa la spam

Kaspersky Lab a realizat raportul traficului de mesaje din luna mai, semnalizand mentinerea pe prima pozitie in clasament a Statelor Unite ale Americii, cu un procentaj de 20.8 din totalul

Aceasta rata a crescut 8.5% fata de luna aprilie a acestui an. In luna mai, Romania (1.7%) s-a clasat pe locul 16 in topul realizat de Kaspersky Lab, insa, la nivel general, tara noastra se afla pe pozitia a saptea, dupa cum arata ultimul raport de analiza a traficului spam din primul trimestru al anului 2010.

Urmatoarele doua tari dupa SUA sunt India (7.5%) si Rusia (5.4%), iar China (3.6%) si Brazilia (3.7%) incep sa urce din ce in ce mai rapid spre topul clasamentului.

A fost semnalata o scadere considerabila a procentului de mesaje spam provenite din Germania si Italia, cu 2% mai mic fata de luna aprilie.

Interesanta este si intrarea in top a unei noi tari, Argentina, care a atins o rata de 2.1% din volumul total de mesaje nesolicitate distribuite.

Ca si pana acum, cele mai frecvente atacuri phishing tintesc PayPal (50.4%), eBay (13.4%), HSBC (8.5%) si Facebook (6.9%).Cei de la Kaspersky Lab au observat ca industria spam s-a dezvoltat atat de mult, incat creste si descreste direct proportional cu evolutia economiei globale.

Intregul raport spam pentru luna mai poate fi citit aici.

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Arhiva

Persoane Interesate