Viitorul Tehnologiei

Viitorul suna bine !

Mozilla testează un nou meniu pentru Firefox 4

Deşi nu mai este foarte mult timp până la termenul la care Firefox 4 ar trebui să fie gata, se pare că cei de la Mozilla încă mai experimentează. Spre exemplu, aceştia nu s-au hotărât încă ce formă va lua meniul unic din noua versiune de Firefox.

Cei care au citit articolele noastre sau au instalat versiunile beta de Firefox 4, au observat deja faptul că noua versiune se alătură cunrentului şi renunţă la meniurile clasice. În locul acestora rămâne un singur meniu care înglobează cele mai importante facilităţi.

Dacă până acum, versiunile beta lansate aveau un meniu cu o singură coloană, cele mai noi versiuni de test (nightly builds) au un meniu cu două coloane. Ca principiu, acesta seamănă cu meniul Start din versiunile de Windows de la XP încoace.

Prima coloană include funcţii generale precum Find, Print sau Full Screen. Pe a doua coloană, se regsesc diverse module componente gen Addons, Bookmarks sau Downloads. Unele opţiuni, cum este cazul Print sau Options au şi câte un submeniu corespunzător.

Undeva în cursul săptămânii viitoare va fi lansată cea de-a patra versiune beta de Firefox 4. Este posibil ca modificarea să apară în această versiune sau abia în beta 5. Oricum ar fi, se pare că cei de la Mozilla încă nu au luat o hotărâre definitivă privind acest meniu.

Contrar celor care ar putea să creadă că este doar un amănunt, meniul din noua versiune de Firefox joacă un rol important în ergonomia browser-ului. Asta cu atât mai mult cu cât este singurul meniu şi trebuie să ofere acces rapid la cele mai accesate funcţii.
 

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Arhiva

Persoane Interesate