Viitorul Tehnologiei

Viitorul suna bine !

Peste un milion de convorbiri din Gmail, în primele 24 de ore

Lansarea serviciului VoIP din Gmail de zilele trecute a fost un succes din două cauze: este vorba de un serviciu Google care are întotdeauna lipici la presă şi conţine cuvântul free.

Din aceste considerente, cei de la Google ne anunţă pe Twitter că în primele 24 de ore de la lansare, din Gmail au fost realizate peste un milion de apeluri. Probabil că majoritatea acestora au fost realizate către Statele Unite şi Canada, ţinând cont că aceste destinaţii pot fi apelate gratuit.

Lansarea acestui serviciu a născut o dezbatere destul de aprigă cu privire la scopul celor de la Google. Unii susţin că pe Google nu-l interesează domeniul VoIP şi nici nu ţine neapărat să concureze cu Skype. Aceştia sunt de părere că Google pregăteşte doar terenul pentru viitoarea generaţie a motoarelor de căutare, cea pe baza comenzilor vocale.

Google, pe altă parte, se jură că nu este adevărat şi că VoIP se va dovedi o afacere profitabilă. Asta cu condiţia ca apelurile plătite să aducă mai mulţi bani decât sunt necesari susţinerii celor gratuite.

1 comentarii:

Admin 27 august 2010 la 23:32  

:D

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Arhiva

Persoane Interesate