Viitorul Tehnologiei

Viitorul suna bine !

Viruşi care omoară CPU-ul, Intel cumpără McAfee pentru a-i ucide

Cea mai importantă achiziţie a anului aparţine gigantului Intel. Producătorul de cipuri a achiziţionat compania McAfee, recunoscută pentru soluţiile complete de securitate: antivirus, firewell, antispam, filtrare Web, protecţie e-mail ş.a.m.d. Intel a oferit o sumă colosală de 7,6 miliarde $, cu peste 60% din valoarea estimată pe piaţă, fapt care ne face să ne întrebăm ce ameninţare informatică i-a băgat în sperieţi atât de tare pe cei de la Intel?

Este vorba de viruşii care atacă procesorul şi-l ţin ocupat astfel încât să nu mai poţi rula nicio altă aplicaţie, nici măcar antivirusul, mai ales în situaţiile în care totul se derulează online (aplicaţiile tip Cloud). Astfel, o soluţie hardware ar putea rezolva problema.

Fenomenul de Cloud Computing, deşi printre utilizatorii de rând nu este foarte cunoscut, pentru dezvoltatorii de platforme de operare şi alte tipuri de software-uri reprezintă un viitor cert. Intel doreşte aşadar să ofere un hardware pregătit să respingă atacurile programelor maliţioase, atrăgând astfel de partea sa atât pe producătorii de software, cât şi pe integratorii de sisteme de calcul.

Pentru utilizatorul de rând, o soluţie anti-virus eficientă, integrată în hardware, nu poate reprezenta decât un motiv de uşurare. Cum ar fi să scăpăm de grija instalării unui antivirus şi de consumul de resurse al acestuia?

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Arhiva

Persoane Interesate