Viitorul Tehnologiei

Viitorul suna bine !

Fujifilm FinePix F300EXR - focalizează ca un DSLR

Cei de la Fujifilm vor să fie cu adevărat un nume aparte pe piaţa camerelor foto compacte. După ce au folosit de-a lungul timpului senzori mai mari pe compactele de top, având ca prioritate calitatea imaginii şi nu o cifră pe foaia tehnică, iată că FinePix F300EXR aduce o nouă facilitate importantă pentru utilizatorii pretenţioşi. Focalizarea se realizează atât prin diferenţă de contrast, ca toate camerele compacte, cât şi prin diferenţă de fază, ca la DSLR-uri. Procesorul alege automat metoda potrivită pentru condiţiile de fotografiere. În practică, focalizarea prin diferenţă de fază se pretează pentru scenele cu lumină slabă, iar aparatul ar putea deveni la fel de rapid ca un DSLR în aceste condiţii.

În spatele obiectivului cu plajă focală echivalentă de 24-360 mm (15x zoom optic) se găseşte un senzor CCD Exmor din a doua generaţie cu rezoluţie de 12 MP. Din păcate, dimensiunile sale au fost reduse cu 30% faţă de prima generaţie şi calitatea imaginii ar putea avea de suferit. Stabilizarea imaginii, obligatorie pentru obiectivul inclus, se realizează prin deplasarea senzorului. Deşi ea nu este la fel de eficientă precum sistemul optic integrat în obiecti, în cazul nostru este ajutată de un giroscop.

Cei de la Fujifilm se laudă că au reuşit să obţină o grosime de doar 32,6 mm a carcasei atunci când obiectivul este retras, o performanţă dacă ţinem cont de plaja focală oferită. Pe spatele aparatului se găseşte un ecran de 3" cu rezoluţie înaltă şi contrast sporit. Rotiţa cu care se selectează modul de fotografiere are o poziţie ergonomică, iar sub ea se găseşte un buton dedicat pentru filmarea 720p. Fujifilm F300EXR va fi disponibilă începând cu luna august, preţul peste ocean fiind de 330 $.

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Arhiva

Persoane Interesate