Viitorul Tehnologiei

Viitorul suna bine !

Atentie, a reaparut virusul de Messenger, Palevo!

Familia de virusi Palevo, dedicata in special platformelor de mesagerie instant, a reusit sa se raspandeasca din nou in Romania si nu numai. Daca acum cateva luni, rata de infectie cu virusul Palevo era de peste 500% (!!!) la noi in tara, iata ca virusul a reusit, inca o data, sa se activeze, devenind mult mai agresiv.

Aceasta noua versiune dezactiveaza Microsoft Windows Automatic Updates Service si expune sistemul de operare riscului de a fi exploatat prin diverse vulnerabilitati.

Noua versiune a viermelui Palevo s-a raspandit incepand de saptamana trecuta prin mesaje nesolicitate trimise prin serviciile de mesagerie instant, in special Yahoo Messenger. Aceste mesaje sunt asemanatoare cu cele din situatia din luna mai, cand virusul trimitea fara cunostinta utilizatorului mesaje, adica link-uri, catre o galerie de fotografii falsa. In loc sa ajunga catre galeria de imagini, utilizatorii erau pacaliti sa descarce un fisier aparent .JPG, care de fapt era un fisier executabil. Astfel ca cei care dadeu click si cadeau in capcana virusului se infectau la randul lor.

De data aceasta, modalitatea de actionare a virusului Palevo s-a schimbat, putin. Utilizatorul neinfectat primeste pe Messenger un link ce simuleaza o invitatie de a viziona fotografii dintr-o presupusa galerie foto postata pe o retea de socializare.

“Noi recomandam utilizatorilor de mesagerie instant sa nu dea click pe nici un link care promite accesul la imagini, dar care pare suspect. De asemenea, daca au vreo indoiala privind link-urile primite de la contactele lor, utilizatorii sunt sfătuiti sa verifice impreuna cu prietenii lor validitatea site-urile web catre care duc acestea”, ne recomanda specialistii BitDefender.

De asemenea, BitDefender ne pune la dispozitie un utilitar de dezinfectie gratuit pentru ultima varianta a recent aparutului vierme Worm.P2P.Palevo.FP pe care il puteti descarca de aici.

2 comentarii:

maria45 19 iulie 2010 la 17:44  

multumesc!

Robert84 19 iulie 2010 la 21:46  

se pare ca trebuie sa am grija :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Arhiva

Persoane Interesate