Viitorul Tehnologiei

Viitorul suna bine !

Cel mai ieftin laptop din lume costa 35 de dolari

India a lansat cel mai ieftin ”laptop” din lume, un dispozitiv cu tocuhscreen care costa nici mai mult, nici mai putin de 35 de dolari.

Gadgetul face parte dintr-un proiect care isi propune sa faciliteze accesul la educatie, oficialii guvernamentali anuntand ca deja au purtat negocieri cu diferiti producatori din mai multe regiuni ale lumii pentru o putea incepe productia de masa.

Dispozitivul, care foloseste sistemul de operare Linux, este echipat cu Internet browser, cititor de PDF-uri si facilitati pentru video conferinta. In plus, hardware-ul a fost creat suficient de flexibil pentru a incorpora noi compomente, in functie de nevoile utilizatorului.

Laptopul a fost conceput de o echipa de cercetatori de la Institutul de Stiinta si Institutul de Tehnologie din India si este programat sa ajunga in centrele de invatamant superior in anul 2011.

Desi aproape 3% din bugetul Indiei sunt destinati invatamantului, studiile au aratat faptul ca multi studenti de abia reusesc sa scrie sau sa citeasca, iar conditiile din scoli sunt precare.

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Arhiva

Persoane Interesate