Viitorul Tehnologiei

Viitorul suna bine !

Google Earth afişează condiţiile meteo în timp real



Da la o vremea încoace suntem martorii unor schimbări climatice, schimbări care constau de cele mai multe ori în fenomene meteorologice extreme. Tehnologiile moderne ne pot sări în ajutor iar un exemplu în acest sens este Google Earth.

Unul din fenomenele extreme este reprezentat de precipitaţiile abundente care au afectat şi anumite regiuni din ţara noastră. Noua versiune de Google Earth, 5.2, oferă o facilitate care s-ar putea dovedi utilă oamenilor de rând. Este vorba de afişarea în timp real a norilor şi zonelor afectate de precipitaţii.

Noua facilitate se regăseşte în Google Earth sub forma unor layere. Dacă activezi layer-ele Clouds şi Radar vei putea observa în timp real mişcarea norilor şi vei putea vedea în ce zone sunt precipitaţii.

Noile facilităţi oferite de Google Earth nu se pot compara cu sistemele de monitorizarea folosite de către meteorologi. Reprezintă însă o formă accesibilă oricărui individ care deţine un calculator şi are o conexiune la Internet de a urmări în timp real cursul norilor şi zonele afectate de precipitaţii.

Google Earth 5.2 poate fi descărcat de aici
 

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Arhiva

Persoane Interesate