Viitorul Tehnologiei

Viitorul suna bine !

Cât te costă să interceptezi convorbirile telefonice?

În mod normal, echipamentele folosite la interceptarea convorbirilor telefonice sunt foarte scumpe, de ordinul zecilor sau chiar sutelor de mii de dolari. Un expert în securitate a arătat însă că interceptările pot fi făcute şi cu investiţii relativ modeste, mai exact 1500 $. Cu aceşti bani a reuşit să construiască un turn GSM în miniatură, cu care a decriptat convorbirile de pe zeci de telefoane situate într-o sală de conferinţe.

În cadrul demonstraţiei, turnul improvizat a emis un semnal foarte puternic pe frecvenţa de 900 MHz şi s-a interpus între utilizator şi staţia operatorului, preluând toate informaţiile transmise, mai puţin traficul de date făcut prin GPRS sau EDGE.

Informaţiile au fost decodificate cu un software şi salvate pe hard disk. Autorul invenţiei a precizat că dispozitivul este capabil să intercepteze doar informaţiile care circulă prin reţele 2G. De altfel, aceste sunt preferate de către spioni, fiind mai slab securizate faţă de cele 3G.

Dacă se doreşte interceptarea informaţiilor transmise prin reţelele 3G, atunci se foloseşte în plus şi un dispozitiv de bruiaj pentru banda respectivă. Telefonul mobil va pierde semnalul 3G şi va trece automat pe 2G, devenind astfel vulnerabil.

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Arhiva

Persoane Interesate