Viitorul Tehnologiei

Viitorul suna bine !

Record: 5 miliarde de telefoane mobile folosite zilnic

Pentru prima data in istorie, numarul de telefoane mobile in folosinta in intreaga lume a ajuns la cifra de 5 miliarde, in special datorita cresterii cererilor provenite din India si China. Aceasta cifra a reiesit in urma realizarii unui studiu de catre compania suedeza Ericsson.

Cele 5 miliarde de telefoane mobile in uz au fost inregistrate pe data de 8 iulie, anunta Ericsson, iar cifra este de 7 ori mai mare fata de acum 10 ani. "In anul 2000, aproximativ 720 de milioane de persoane din intreaga lume detineau si foloseau un telefon mobil, mai putin decat insumeaza utilizatorii din China din prezent", a sustinut Ericsson.

In plus, numarul abonamentelor la telefonia mobila creste, in prezent, cu doua milioane pe zi. Totusi, exista si cazuri in care o singura persoana poate avea mai multe abonamente.

Cifra anuntata de catre compania suedeza nu inseamna ca 5 miliarde de persoane detin un telefon mobil, mai ales daca ne gandim ca populatia intregii lumi este de 6.8 miliarde (potrivit unui raport al ONU).

De asemenea, cei de la Ericsson au tinut sa precizeze ca atunci cand se refera la "abonamente" includ in acest termen si cartelele reincarcabile, pentru care nu este necesar un contract cu furnizorul de telefonie mobila.

1 comentarii:

Robert84 18 iulie 2010 la 09:12  

tare stirea asta

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Arhiva

Persoane Interesate