Viitorul Tehnologiei

Viitorul suna bine !

O aplicaţie de telefon promite că găseşte locuri de parcare libere



Open Spot este o aplicaţie pentru Google Android care nu promite ceva nou, dar vine cu o abordare interesantă: să realizeze o hartă a locurilor de parcare libere.

Aplicaţia cu pricina foloseşte Google Maps şi suportul GPS pentru localizare şi marcare. Esenţială este însă acţiunea utilizatorilor, fără de care aplicaţia devine inutilă.

Practic, acţiunea decurge în felul următor: posesorul de telefon cu sistem de operare Google Android, având instalată aplicaţia Open Spot, va bifa când a parcat şi când a plecat de pe un anumit loc de parcare. Astfel, ceilalţi utilizatori, tot posesori de telefoane cu Android şi tot folosind aplicaţia Open Spot, vor vedea când cineva a parcat pe un anumit loc şi când l-a eliberat.

Indicatoarele sunt foarte simple. Când utilizatorul a parcat pe un loc, apare un indicator roşu. Când pleacă de pe locul respectiv, indicatorul va deveni verde. Fiecare utilizator va putea astfel vedea locurile libere şi ocupate de parcare din apropiere. Evident, nu este vorba de toate locurile, ci doar de cele vizate de alţi utilizatori care folosesc această aplicaţie.

De la teorie la practică este cale lungă iar până să devină cu adevărat util acest sistem, va mai trece mult timp. Pe de altă parte, ideea este foarte bună. Dacă ar exista un sistem universal, pentru toate dispozitivele mobile, atunci s-ar putea dovedi cu adevărat eficient.

Ca orice aplicaţie pentru Google Android, Open Spot poate fi descărcată din Android Market.

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Arhiva

Persoane Interesate