Viitorul Tehnologiei

Viitorul suna bine !

Sony NEX-VG10 - camera video HD cu obiective interschimbabile

În luna mai prezentam conceptul de cameră video cu obiective detaşabile de la Sony şi iată că producătorul japonez a anunţat astăzi oficial primul dispozitiv bazat pe el. Handycam NEX-VG10 este o cameră dotată cu acelaşi senzor CMOS Exmor APS HD pe care l-am întâlnit la NEX-3 şi NEX-5. El permite înregistrarea video la rezoluţie full HD cu 24 de cadre pe secundă şi cu compresie AVCHD. De asemenea, nimic nu-l împiedică să realizeze fotografii cu o rezoluţie maximă de 14.2 MP. Sony se laudă că senzorul acesta este de 20 de ori mai mare decât cel dintr-o cameră video obişnuită, ceea ce ar trebui să garanteze performanţe bune în lumină slabă.
Microfonul pe care-l vedeţi la capătul mânerului nu este opţional. Numele său este Quad Capsule Spatial Array Microphone, pentru cei interesaţi. Dacă nu sunteţi mulţumit de el, camera este dotată cu intrări microfoane dedicate. Ecranul rabatabil de 3" se laudă cu o rezoluţie mare, iar pentru blitz sau lampă sunt oferite două patine. Handycam NEX-VG10 este livrată cu obiectivul 18-200 mm pe montură E şi cu stabilizare optică, un accesoriu destul de scump dacă ar fi achiziţionat separat. Obiectivele cu montură A, folosite de DSLR-urile din seria Alpha pot fi ataşate prin intermediul unui adaptor vâdut separat.
Cel mai evident dezavantaj al camerei este lipsa memoriei interne. Pentru stocare se pot folosi carduri Memory Stick şi SD/SDHC/SDXC, iar 32 GB pot fi ocupaţi cu patru ore de clipuri video la calitate maximă. Sony Handycam NEX-VG10 va fi disponibil în luna septembrie la un preţ de 2.000 $, justificabil din punctul nostru de vedere.

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Arhiva

Persoane Interesate