Viitorul Tehnologiei

Viitorul suna bine !

Proiectele secrete ale lui Henri Coandă

Avionul cu reacţie al lui Coandă este una dintre cele mai importante realizări tehnologice din istorie, asta o ştim cu toţii (sau cel puţin aşa ar trebui), dar oare câţi dintre voi aţi auzit de celelalte proiecte ale inginerului nostru, rămase nefinalizate? Sunt proiecte care acum 50 de ani păreau greu de realizat, astăzi însă ar putea fi duse la bun sfârşit cu condiţia ca ele să nu fie ignorate sau uitate ci expuse în faţa tuturor.

Este nevoie de o minte deschisă şi capabilă care să finalizeze aceste planuri, dar şi de bani. Şi aici nu vorbim de idei ce ţin de domeniul ştiinţifico-fantastic, ci de lucruri concrete care ar ajuta România atât de blocată în ignoranţă să iasă din impas.






Împreună cu inginerul Sorin Dinea, cel mai important susţinător al proiectelor lui Coandă, vă vom dezvălui într-un adevărat maraton secretele din spatele farfuriei zburătoare (aerodina lenticulară), ale tunelelor subterane pentru transport de mărfuri, ale caselor modulare şi ale multor alte proiecte incredibile.

Este mare păcat să nu încercăm să ducem mai departe munca unui geniu al tehnologiei. Henri Coandă, dar şi alţi ingineri şi oameni de ştiinţă, au demonstrat de-a lungul istoriei că România are oameni sclipitori cu idei sclipitoare. În ziua de azi însă, un singur om nu prea mai poate face istorie. E nevoie de un efort entuziast al unei întregi echipe, susţinute şi financiar, nu doar moral.

Săptămâna viitoare vă vom prezenta primul articol din serie. Păstrăm suspansul şi vă lăsăm să ghiciţi care.

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Arhiva

Persoane Interesate