Viitorul Tehnologiei

Viitorul suna bine !

Google Chrome are accelerare hardware dar o ţine ascunsă

Accelerarea hardware este una dintre cele mai "la modă" tehnologii zilele acestea. Nu doar playerele video încep să ofere această funcţie, ci şi browserele web au dat liber la experimente. Cel mai nou adept al accelerări hardware este Google Chrome 7.

Chrome urmează Firefox 4 şi Internet Explorer 9, browsere care au şi-au anunţat respectiv demonstrat deja intenţiile. Pentru cei care nu ştiu, accelerare hardware mută diverse operaţiuni din sarcina procesorului în cea a plăcii video. Mai multă putere de procesare înseamnă o funcţionare mai bună a browser-ului şi încărcare mai rapidă a paginilor.

Spre deosebire de Firefox şi IE, Google Chrome are un model de securitate diferit, numit şi sandbox. Acesta nu permite paginilor web să aibă acces direct la funcţiile sistemului de operare. Din acest motiv, implementarea accelerării hardware este mai dificilă pentru Google.

Accelerarea hardware este disponibilă în Google Chrome 7 versiunea dev, care poate fi descărcată de aici. Aceasta este disponibilă doar celor care modifică comanda de lansare a programului.

Pentru a activa accelerarea hardware în Google Chrome 7 dev trebuie să adaugi parametrul "--enable-accelerated-compositing" (fără ghilimele) după cum se poate vedea în imaginea alăturată. Comanda corectă ar trebui să arate aşa: C:\Users\username\AppData\Local\Google\Chrome\Application\chrome.exe --enable-accelerated-compositing. Username este numele de utilizator folosit.

De reţinut că, cel puţin deocamdată, accelerarea hardware din Google Chrome funcţionează doar pe Windows.

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Persoane Interesate