Viitorul Tehnologiei

Viitorul suna bine !

Gmail îţi sortează automat mesajele folosind filtre inteligente

Filtrarea mail-ul în Gmail este oricum o treabă destul de uşoară cu ajutorul filtrelor actuale şi a label-urilor. În viitorul foarte apropiat va deveni însă mai simplă şi, mai ales, automată. Asta deoarece Gmail începe introducerea unei noi funcţii, numite Priority Inbox.

Spre deosebire de majoritatea facilităţilor lansate în ultima vreme, Priority Inbox nu face parte din Labs, acolo unde fiecare utilizator poate alege ce funcţii să activeze şi ce funcţii nu îi sunt necesare. Priority Inbox va fi o opţiune general valabilă.

Până acum, filtrarea automată a mesajelor se rezuma la împărţirea acestora în două categorii: mesaje legitime şi spam. Acum, mesajele legitime vor fi sortate automat pe baza unor aşa-zise filtre inteligente. Acesta vor lua în calcul mai multe aspecte, printre care frecvenţa cu care schimbi mesaje cu anumite persoane. Teoretic, cu trecerea timpului, filtrarea ar trebui să fie din ce în ce mai precisă.

În Priority Inbox mesajele vor fi împărţite în trei categorii care nu necesită explicaţii suplimentare: "Important and unread," "Starred şi "Everything else". Filtrarea nu se va face complet automat, utilizatorul având totuşi un cuvânt de spus în organizarea propriilor mesaje. De exemplu, vor exista butoane pentru creşterea sau scăderea importanţei atribuite automat unui mesaj. De asemenea, se vor putea crea reguli prin care mesajele de la un anumit expeditor să aibă întotdeauna aceeaşi importanţă.

Priority Inbox a început să fie implementată în conturile Gmail. Aceasta va apărea treptat în toate conturile, pe parcursul următoarelor ore sau zile. Dacă aveţi deja această funcţie în Gmail, nu ezitaţi să împărtăşiţi cu noi impresii.



0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Persoane Interesate