Viitorul Tehnologiei

Viitorul suna bine !

Hoţii din ziua de azi folosesc Facebook, aşa că aveţi grijă

Mi se pare absolut normal ca oamenii să adapteze vremurilor şi să folosească tehnologia în domeniul lor de activitate. Chiar dacă un astfel de domeniu este furtul. Un hoţ deştept în combinaţie cu un utilizator nu foarte inteligent este o combinaţie fatală în lunea reţelelor sociale.

S-a bănuit şi în alte rânduri că hoţii ar face uz de informaţiile adunate de pe reţele sociale însă acum este cert: hoţii îşi aleg victimele pe Facebook.

Poliţia din oraşul american Nashua au prins trei tineri spărgători de locuinţe. Până aici nimic neobişnuit. Doar că poliţiştii au dovedit că există o legătură între hoţii, victime şi Facebook. E foarte simplu: utilizatorul posta fericit pe Facebook că pleacă în vacanţă, iar hoţul mergea la sigur.

În acest fel, cei trei tineri întreprinzători au reuşit să dea peste 50 de spargeri până să fie prinşi. Toate spargerile au avut ca punct de plecare statusul de pe Facebook al neinspiraţilor utilizatori.Aşa că aveţi grijă ce scrieţi pe Facebook şi alte reţele sociale, mai ales acum când din ce în ce mai multe servicii şi programe oferă suport pentru geolocaţie şi (aproape) oricine poate şti unde te afli la un anumit moment.

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Persoane Interesate